Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18718
De la 07 Ianuarie 2003
112996153

Când va afla Dan Voiculesc cât va sta după gratii

  • 29 August 2013, 23:00
Tribunalul Bucuresti se va pronunta peste doua saptamani in dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), informeaza Agerpres. Decizia a fost anuntata de instanta la termenul de joi, informeaza Agerpres.
Avocatii inculpatilor din dosarul privatizarii ICA isi sustin, in continuare, pledoariile in fata instantei, urmand ca inculpatii sa aiba ultimul cuvant. Procesul a inceput in cursul diminetii de joi si, inaintea anuntarii unei pauze, completul de judecata a precizat ca va amana pronuntarea in acest dosar cu doua saptamani, adica pana pe 12 septembrie.
Procurorul de sedinta a cerut joi instantei Tribunalului Bucuresti condamnarea la o pedeapsa cu executare pentru spalare de bani in cazul liderului conservator Dan Voiculescu, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).
Procurorul a pus in vedere instantei ca pentru infractiunea de folosire a calitatii de presedinte de partid in vederea obtinerii de foloase necuvenite a intervenit prescriptia, in timp ce pentru infractiunea de spalare de bani acest termen nu s-a indeplinit si a cerut condamnarea cu executare plus retinerea sumelor de bani obtinute din savarsirea infractiunilor.
Tribunalul Bucuresti a audiat joi doi martori, respectiv pe Mihai Lazar, presedinte al Consiliului de Administratie al SC Grivco SA, si pe Laurentiu Lupu, fost sef al Directiei Juridice din cadrul Ministerului Agriculturii.
Mihai Lazar a declarat ca hotararea ca Grivco sa participe la privatizarea ICA a fost luata de Consiliul de Administratie, iar la luarea deciziei a fost prezent si Dan Voiculescu.
"Consiliul de Administratie avea libertate totala de actiune, insa, fiind o hotarare atat de importanta, am decis sa convocam Adunarea Generala a Actionarilor, iar actionarii au decis sa participam la privatizare si au hotarat sa desemneze ca reprezentant la licitatie pe directorul general executiv al Grivco, Sorin Pantis", a spus Lazar.
Laurentiu Lupu a declarat, la randul sau, ca Ministerul Agriculturii a primit o adresa de la Directia Nationala Anticoruptie, in care sa precizeze daca se constituie parte civila.
El a mai explicat ca ministrul Agriculturii din acea vreme, Dacian Ciolos, nu s-a consultat cu el si nici cu alte persoane din cadrul Directiei Juridice in legatura cu constituirea Ministerului Agriculturii ca parte civila.
"Nu ar fi trebuit sa venim pentru ca organele dnei Udrea si dlui Basescu au dat verdictul, daca va uitati in presa scrie: <>. Eu am mare incredere in justitie", a declarat Voiculescu reporterilor, inainte de a intra la Tribunal.
Magistratii au anuntat pe 27 iunie ca pe 29 august va fi ultimul termen in acest dosar si le-au pus in vedere avocatilor sa pregateasca pledoariile finale. Tribunalul Bucuresti l-a audiat pe 27 iunie pe un inculpat din acest dosar, Nicolae Vlad Savulescu, fost director al Directiei Privatizare din cadrul Agentiei Domeniilor Statului in perioada 2002 - 2005.
El a spus ca nu l-a cunoscut pe Dan Voiculescu inainte de a-l vedea la instanta suprema si ca nu a existat nicio presiune asupra sa cand s-a decis privatizarea ICA.
De asemenea, a fost audiata si Elena Sorina Constanda, angajata la SC 'Grivco' SA. Ea a vorbit despre privatizarea ICA, mentionand ca toti actionarii Grivco au fost de acord cu achizitionarea caietului de sarcini, inclusiv Dan Voiculescu. Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC 'Bioprod' SA Bucuresti.
Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.
In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.
De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sfat între prietene
Bancă de spermă pentru a coloniza alte planete
Circa 260.000 de români au declarat Fiscului că obţin venituri din chirii
Creier uman în miniatură, creat în laborator
Autorităţile slovace au pus muzica lăutărească preşedintelui Băsescu
A fost răpus şi pe ultimul crâşmar autentic
Ioan Rotundu
Marea prosteală a pomanagiilor PSD
Ioan Rotundu
Botoşani: Bătaia de joc a celor de la E.ON n-are margini
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă