Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9192
De la 07 Ianuarie 2003
122894841

Când vezi lumea cu spusele preotului şi nu cu ochii minţii

  • Ioan Rotundu
  • 18 August 2019, 22:20
Duminică seară, circulând pe B-ul Mihai Eminescu, am fost oprit de un cetăţean vârstnic ce stătea pe o bancă. Omul voia să ştie dacă-l mai critic pe stareţul Harpa de la Mănăstirea Popăuţi pe care-Źl consideră om cinstit. Cât am dialogat cu el i s-a alăturat şi nevasta care, cu replici popeşti, voia să mă convingă că-i mare păcat să critic un preot.
Bieţii oameni, răblăgiţi amândoi, măcinaţi probabil de necazurile vieţii şi de boli, au devenit sclavii propagandei fals religioasă dar extrem de eficientă pentru îmbogăţire a stareţului. Aceşti soţi nu mai gândesc cu ochii minţii ci cu şabloanele religioase ale stareţului pe care le-au învăţat papagaliceşte fără a le înţelege sensul, fără a le pătrunde tâlcul.
Astfel de credincioşi fabricaţi, ca să nu spun dresaţi, de preoţi la slujbele religioase n-au citit vreodată Biblia iar dacă au citit câteva versete nu le-au înţeles menirea de rol educativ, fundament al moralei creştine. Ei şi-l imaginează pe Dumnezeu antropoid, adică cu chip uman, un bătrânel care râde, plânge, se bucură şi se întristează de modul în care oamenii cred sau nu cred în puerile sale binefăcătoare. Un Dumnezeu antropoid înseamnă că merge la bucătărie şi baie, are stările emoţionale specifice omului pe care l-a crea „după chipul şi asemănarea Sa”.
Cum să le explici acestor credincioşi cu creierul spăla de preoţi că Dumnezeu nu este antropoid, adică asemănător omului, că El este raţiunea, inteligenţa supremă aflară peste tot în Univers, că însăşi Biblia l-a definit ca fiind informaţia primară de la care a pornit şi continuă dezvoltarea Universului.
Sunt pentru credinţă şi o recomand oricărei fiinţe umane capabilă să gândească cu propria minte. Credinţa aduce liniştea sufletească, dă tăria necesară înfăptuirii dorinţelor, energizează organismul prin atragerea energiilor pozitive etc. Nu de puţine ori s-a constatat că puterea credinţei a reparat defecte ale vieţii noastre spirituale şi materiale pe care, în lipsa unor explicaţii ştiinţifice, le-am numit minuni. Dar una este să crezui în Dumnezeu prin propria ta voinţă şi cu totul altceva este să-ţi cenzureze credinţa preotul viclean, şarlatan, care la vederea banului sau ivirea unei oportunităţi de îmbogăţire se leapădă de morala creştină într-o clipită, numai să-i crească prosperitatea.
Puţini sunt preoţii din ziua de astăzi care sunt cu adevărat credincioşi şi care au darul de a alina suferinţa celor necăjiţi care caută alinare prin credinţă. Stareţul Harpa nu face parte din această categorie. În spatele un ei false credinţe afişată stă de fapt un personaj bisericesc lipsit de scrupule. Lipsit de orice sentiment patern, Harpa şi-a însuşit prin fraudă legislativă şi morală vila familiei Văculişteanu aruncând în stradă o mamă cu doi copiii. Cum poate fi el crezut că-i sincer în credinţa pe care o răspândeşte credincioşilor în biserică?
N-au decât cei doi soţi să creadă în continuare că stareţul Harpa este cinstit şi curat la suflet. N-au decât să creadă şi alţii! Când te laşi dominat de perversitatea minciunii n-ai cum să descoperi adevărul. Eu voi continua să cred în Creator şi în preoţii ce prin credinţa lor curată merită respect, fără a face concesii şarlatanilor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Divorţ în stil american
Horoscopul săptămânii 19 – 25.08.2019
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Maestrul Cobâlă a fost cuprins de puternice emoţii
Ioan Rotundu
Minciuna are picioare scurte, inclusiv la cei din PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Bacşişul la români şi impozitarea lui de către nevolnicii socialişti
Ioan Rotundu
MFP stabilește regulile fiscale și contabile de înregistrare a bacșisului
Ne-a crescut puterea de cumpărare?
Cu salariile super-mărite de azi luăm de fapt mai puțini cartofi decât cumpăram acum 5 ani când aveam venituri mult mai mici (analiză)
ALDE – PSD, două partide ticăloase care se şantajează reciproc
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Emotiile Maestrului Cobala
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog