Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7191
De la 07 Ianuarie 2003
122579130

Candidaţi compromişi pe listele PSD

  • Ioan Rotundu
  • 9 May 2016, 23:00
Nu cred că se mai poate îndoi vreun român că PSD n-ar fi cel mai corupt partid postdecembrist. Din păcate pentru acei români care au îmbrăţişat doctrina social-democrată pentru că ar fi una umanistă şi susţinătoare a unei economii sociale, liderii actuali ai PSD nu se deosebesc prea mult de foştii lideri ai PCR. Social-democraţii adevăraţi şi curaţi în credinţa lor constată cum de la o zi la alta cresc diferenţele dintre partea teoretică a doctrinei socialiste şi faptele celor care conduc cea mai puternică formaţiune politică din România. Iar dovezile că în PSD între teorie şi practică există o mare discrepanţă nu lipsesc, dimpotrivă, se înmulţesc pe măsură ce se consolidează şi lupta împotriva corupţiei, care scoate dovezile la suprafaţă.
Actuala campanie electorală a alegerilor locale este şi un mijloc pentru a ne ajuta să putem deosebi corupţii de candidaţii oneşti. Pentru că în PSD, la momentul de faţă, majoritari sunt membrii cinstiţi şi oneşti dar ei sunt prizonierii unui grup minoritar de corupţi care a pus stăpânire pe partid şi pe voinţa majorităţii, confiscând puterea partidului în interesul lui.
Am adunat mai multe date despre calitatea social-educativă a unor candidaţi ai PSD care sunt organizaţi în sistem mafiot şi sunt susţinuţi de corupţii care au confiscat partidul la nivel de judeţ.
Drăguşeni. Primarul Eugen Nechita este un simbol al corupţiei care a cuprins PSD-ul. El a pus la punct un mecanism mafiot care stăpâneşte comuna şi cine nu i se alătură este tratat ca duşman al său şi trebuie distrus. Primarul, agentul şef de poliţie Ciobanu, viceprimarul Cobuz şi susţinătorii lor stăpânesc comuna cu mână de fier iar dacă vreun alt partid doreşte să se implice în viaţa comunei, liderii lui sunt imediat anihilaţi. Nechita se sprijină în campanie pe infractorii din comună iar pe lista de candidaţi consilieri locali are pe primele locuri persoane cu probleme faţă de lege sau slab educate.
Primul este Eugen Nechita, implicat în diverse anchete penale cu tranzacţii de păduri şi terenuri, ar avea datorii apreciate la peste 100 mii euro. Îl secondează viceprimarul Cristinel Cobuz a cărui maşină a fost confiscată în vama Republicii Moldova fiind prins cu ţigări de contrabandă. Şi-a recuperat maşina plătind o amendă consistentă.
Constantin Ciutacu este tractorist, angajat la societatea viceprimarului şi va fii consilier local întărind poziţia PSD alături de Marinică Huţu, om de serviciu la Sanatoriul Podriga.
Văculeşti: Despre Sorin Gânga, primarul baron al comunei nu mai readuc în actualitate cele scrise despre actele sale de corupţie care dacă ar fi cercetate penal ar completa mai multe dosare. Pe lista PSD îl regăsim pe Constantin Diaconescu, viceprimar şi profesor de educaţie fizică, cunoscut amator de băuturi alcoolice şi sancţionat penal pentru că a fost prins băut la volan.
Îl mai regăsim şi pe păduratul Marcel Petrariu, cel care a creat un domeniu proprietate personală sub pădurea satului, vecin cu domeniul altui personaj non combat asupra corupţiei, fostul procuror şef al PNA, dorohoianul Ioan Amariei. Pietrariu şi Amariei au creat sub pădurea satului Văculeşti o zonă privată în care accesul altor persoane este interzis. Doar primarul Gânga are acces.
Legat de primarul Gânga, bietul candidat a luat o mare ţeapă de la legea organizării actualei campanii electorale. Fiind interzise organizarea de evenimente publice cu cântare, mici şi cârnăciori la grătar, Gânga a rămas pierdut de acontul plăti lui Dan Doboş, directorul Orchestrei „Rapsozii Botoşaniului” pentru patru spectacole. Câteva mii de lei s-au dus pe apa sâmbetei iar Gânga este suspectat că a plătit acontul din banii primăriei.
Dângeni. La Dângeni candidatul PSD la funcţia de primar este Gheorghe Maticiuc. Omul este capul corupţilor din comună şi se poate lăuda cu o uriaşă ţeapă dată celor de la ANAF. Acuzat de o evaziune fiscală de câteva miliarde de lei vechi, Maticiuc şi-a înstrăinat toată averea ca să nu poată fiu executat silit. Acum se vrea primar ca să poată da iama şi prin bugetul comunei.
Păltiniş. Candidatul PSD la funcţia de primar este Dănuţ Andruş. El se prezintă drept om de afaceri dar toate afacerile sale au sfârşit prin a le falimenta. Are datorii uriaşe la Fisc dar continuă să pozeze în veritabil om de afaceri deşi se ţine de mână cu corupţia.
Andruş se mai poate lăuda în domeniul falimentului şi cu falimentarea primei căsnic ii. Nevasta de-a doua este din familia baronului PSD Costel Nazare, aşa că protecţia PSD-ului asupra sa este una puternică.
Şi în domeniul religiei Andruş a înregistrat un faliment. A trecut de la ortodoxie la adventişti dar l-au mirosit aceştia că nu-i de-al lor şi l-au trimis repede la plimbare.
Una peste alta, Andruş este un campion al falimentelor iar acum partidul său, PSD-ul, îl vrea primar. Probabil că vor să-i creeze lui Andruş condiţiile ca să aducă şi comuna Păltiniş în pragul falimentului, Este domeniul în care s-a specializat şi care i-a adus glorie în PSD! (Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Destăinuire
Horoscopul zilei de 10.05.2016
Botoşani: Bani publici pentru distracţia unui grup de privilegiaţi din Darabani
Ioan Rotundu
Arheologii se contrazic pe tema camerelor secrete din mormantul lui Tutankhamon
Liviu Dragnea anunta ca PSD modifica Regulamentul ca sa-l revoce pe Zgonea
Biris (MFP): Legislatia referitoare la TVA este mult prea complicata;
din pacate, folosim legislatia pentru a pedepsi contribuabilul
Liviu Dragnea: Nu am primit invitatie la Cotroceni
Sunt foarte trist pentru asta
PSD va depune o motiune simpla pe Agricultura
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Senatul a votat proiectul care mutileaza Legea educatiei in privinta doctoratelor.
Legea merge la promulgare
Gigantul chinez Baidu, obligat sa reduca drastic reclamele la medicamente,
dupa moartea neasteptata a unui student de 21 de ani
Medicul legist Abdo Salem: "Patrick Ekeng a murit din cauza unei afectiuni cardiace"
Din tarile emergente au fost sifonate spre firme offshore 12.000 mld. $.
Este ca in scena barului din Star Wars, spune autorul studiului
Senatoarea Florina Jipa, care l-a miruit pe Sova, a demisionat din UNPR, pentru ca nu a fost sustinuta la Curtea Constitutionala.
Ea a provocat un scandal la Comisia Juridica
Procurorii Bogdan Licu, acuzat de plagiat, si Laura Oprean au fost delegati adjuncti ai Procurorului General al Romaniei
Ziua Europei sărbătorită în Centrul de Tineret Botoșani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog