Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Fapt divers
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28223
De la 07 Ianuarie 2003
97728464
Candidaţii continuă să absenteze la capacitate

Matematica, piatra de încercare a testelor naţionale

  • 21 June 2006, 23:00
Teama candidaţilor botoşăneni care au susţinut ieri proba de matematică, din cadrul testelor naţionale, s-a dovedit a fi întemeiată. La ieşirea din sălile de clasă, cea mai mare parte a acestora s-au arătat nemulţumiţi de subiectele pe care le-au avut de rezolvat. La extragerea ce a avut loc la ora 9.00, varianta de subiect aleasă a fost cea cu numărul 2. Dacă după proba de limba şi literatura română, candidaţii au fost fericiţi că subiectele au fost uşoare, după proba de ieri, fiecare a avut nemulţumiri cu privire la partea a doua a subiectului. "Dacă partea de algebră a fost uşoară, partea de geometrie a fost destul de grea. Nu ne aşteptam să avem o funcţie şi un con în spaţiu. Pentru rezolvarea acestui punct era nevoie de cunoaşterea mai multor formule şi teorii şi o viziune în spaţiu de neimaginat", a fost părerea lui Marian George Achiţei, de la Şcoala Generală nr. 6 "Grigore Antipa" din municipiu. Subiectele de geometrie li s-au părut dificile şi candidaţilor de la Şcoala Generală nr. 10. "A fost greu, partea de geometrie a fost mult mai grea decât ne aşteptam, dar asta e, mergem înainte", a spus Daniel Coşcoveanu. Pe de altă parte, din punctul de vedere al profesorilor de matematică, subiectele au fost de nivel mediu, fiecare candidat având şansa să obţină cel puţin nota 7. Din datele furnizate de Angela Teodorescu, inspector şcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), la testul de la matematică s-au prezentat 4.409 de elevi. Din cei 4.888 de elevi botoşăneni înscrişi la testele naţionale, după primele două probe au renunţat 479 de elevi. Azi se desfăşoară ultima probă, la alegerea candidaţilor, istorie sau geografie. (Petronela MELENCIUC)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Preluarea marilor contribuabili se face la 1 iulie
Baia Centrală, în renovare
Năravul l-a dat pe mâna poliţiei
De la testul naţional, la spital
Medici sancţionaţi de casa de asigurări
Pacienţi trataţi din milă
O nouă zi dedicată demolărilor
Ploile au făcut ravagii în judeţ
Medicii s-au transformat în recuperatori
Cel mai bun poliţist este femeie
profesie moştenită din familie cei anchetaţi de ea ajung pe mâna soţului, la Penitenciar consilierul juridic al IPJ s-a şcolit la securitatepoliţista care a predat limba română maghiarilor
Coreea de Nord sfidează presiunile internaţionale
Ovidiu Tender aşteaptă decizia CEDO
Constantinescu cere SRI să transmită documentele referitoare la Traian Băsescu
Gazprom vrea să majoreze preţul pentru Ucraina
Urmări grave ale ploilor abundente din ultimele 24 de ore
Subiecte sensibile pentru ambele părţi pe masa de lucru
Un motociclist beat a lovit un Opel
Credite cu dobândă redusă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă