Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9240
De la 07 Ianuarie 2003
111079825

Candidaturile lui Stroe şi Prigoana, declarate definitive de BEM

  • fără decizia CCR în cazul lui Cernea
  • 3 January 2010, 23:00
Biroul Electoral Municipal a declarat duminica definitive candidaturile lui Honorius Prigoana si Radu Stroe pentru colegiul 1 din Bucuresti, fara a mai astepta decizia Curtii Constitutionale privind sesizarea lui Remus Cernea, BEM invocand obligativitatea respectarii termenelor legale, informeaza NewsIn.
BEM a constatat, duminica, faptul ca Prigoana jr. si Stroe sunt candidatii inscrisi in cursa oficiala pentru postul de deputat din colegiul 1 Bucuresti, fara a mai astepta o decizie a Curtii Constitutionale privind sesizarea de neconstitutionalitate depusa de Remus Cernea (Partidul Verzilor) privind respingerea candidaturii sale de catre Birou, pe motiv ca legea nu permite participarea independentilor sau a partidelor extraparlamentare la alegerile partiale.
Purtatorul de cuvant al BEM, Iulian Alexandru Ivan, a afirmat ca decizia Biroului era necesara pentru respectarea termenelor impuse de legislatia electorala. "Aseara, la ora 24 a expirat termenul legal pentru depunerea contestatiilor la Curtea de Apel. Cum nu am primit niciun feedback nici de la Curtea de Apel, am decis pe baza a ceea ce aveam. In Legea 35 noi avem termene fixe si nu putem amana procesul electoral asteptand decizii ale instantelor", a declarat Ivan pentru NewsIn.
El a precizat ca asteptarea deciziei CCR ar fi amanat pe termen indefinit alegerile din colegiul 1, amintind ca a existat o situatie similara la alegerile locale din 2004 cand sesizarea a fost facuta in aprilie, iar hotararea de la Curte a venit de-abia in septembrie. Ivan a adaugat ca decizia de duminica a BEM, de definitivare a candidaturilor celor doi, mai poate fi atacata de Remus Cernea la Biroul Electoral Central.
Tribunalul Bucuresti a admis miercuri, in sedinta publica, exceptia de neconstitutionalitate a Legii 35/2008 invocata de Remus Cernea, presedintele Partidului Verde, in legatura cu respingerea candidaturii sale la alegerile partiale pentru Camera Deputatilor din Colegiul 1 Bucuresti, si a decis sa trimita dosarul la CCR, pentru solutionarea acesteia. Cererea depusa miercuri de Remus Cernea, in numele Partidului Verde, la Tribunalul Bucuresti, care s-a judecat in regim de urgenta, era o contestatie la decizia Biroului Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti prin care lui Cernea nu i s-a permis sa candideze la alegerile partiale din Colegiul 1 pentru Camera Deputatilor Bucuresti.
Exceptia admisa de instanta se refera la articolul 48, alineatul 17 din Legea 35/2008, care prevede ca "pot participa la alegerile partiale numai partidele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care la alegerile generale au indeplinit pragul electoral prevazut de lege, individual sau imtr-o alianta politica ori electorala". Procurorul de sedinta, prezent la discutarea cererii Partidului Verde, a cerut instantei admiterea solicitarii sustinute de catre Cernea, suspendarea judecarii pe fond a dosarului si trimiterea acestuia la Curtea Constitutionala, pentru solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate.
Pe lista pentru alegerile din Colegiul 1 Bucuresti s-au inscris Honorius Prigoana din partea PD-L, liberalul Radu Stroe si Remus Cernea din partea Partidului Verde. Candidatura lui Remus Cernea a fost, insa, respinsa de Biroul Electoral Municipal, deoarece Partidul Verde nu a intrunit pragul electoral in 2008 si nu are reprezentanti in Parlament. Biroul Electoral Municipal a stabilit ca Honorius Prigoana si Radu Stroe indeplinesc conditiile legale pentru a candida pentru locul din Camera Deputatilor ramas vacant in urma demisiei lui Bogdan Olteanu.
(Agenţia de presă HotNews)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Incendiu în Noaptea de Revelion
Apartament salvat de pompieri de la incendiu
Incendiu cu victimă la Cristineşti
Nişte concluzii incitante
Casă inundată în a doua zi din 2010
Poliţia indoneziană i-a refuzat lui Nicolae Popa cererea de eliberare din închisoare
Parlamentul va trebui să aibă un cuvânt de spus în cazul Roşia Montana
Incendiu generat de un contor electric defect
Descoperirea lui Băse
Vă angajează numai dacă sunteţi ambiţioşi
Horoscop
Pus să aleagă între mamă şi fiică
Revelion cu balamuc si Luna plina
Când voi ajunge în Parlament voi avea o iniţiativa
de modificare a Legii votului uninominal
Bancile vor relua creditarea in acest an
Burj Dubai - Cea mai înaltă clădire din lume va fi inaugurată luni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă