Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8610
De la 07 Ianuarie 2003
122868677

Canonizarea lui Şaguna umbrită de răfuieli politice

  • 30 October 2011, 23:00
Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, i-a reprosat sambata Mitropolitului Ardealului, dupa slujba de canonizare a lui Andrei Saguna, ca l-a lasat pe presedintele Traian Basescu sa vorbeasca din Catedrala Ortodoxa, transmite Agerpres.
"Ce cauta Basescu sa vorbeasca in biserica? El nu mai poate sa vorbeasca in lume (...) si s-a refugiat aici. (...) Nimeni din politicieni nu trebuia sa vorbeasca. In biserica nu trebuie sa vorbeasca oamenii politici, ci oamenii lui Dumnezeu", a spus Tudor, comentand faptul ca presedintele Basescu a luat cuvantul in Catedrala Mitropolitana din Sibiu la sfarsitul slujbei oficiate de un sobor de preoti romani si greci, in fruntea carora a fost PF Parinte Daniel.
"I-am zis şi lui Laurenţiu (Mitropolitul Ardealului n.r.), să nu vă mai văd în faţa ochilor! Compromiteţi Biserica Ortodoxă Română, o puneţi la picioarele cuiva care închide şcolile lui Andrei Şaguna" , a declarat Corneliu Vadim Tudor, care a acuzat conducerea Bisericii Ortodoxe Române că l-a ajutat pe preşedintele Băsescu să îşi facă imagine: "Ca doctor în istorie vă pot spune că sunt expert în viaţa şi opera lui Şaguna. Am documente originale semnate de acest martir. (...) merita să fie trecut în rândul sfinţilor.
Dar s-a făcut un troc, bănuiesc, electoral, altfel nu îmi explic de ce s-a dat o lovitură la urmă, drepţilor credincioşi. Ce căuta Băsescu să vorbească în biserică? El nu mai poate să vorbească în lume (...) şi s-a refugiat aici. (...) Nimeni din politicieni nu trebuia să vorbească. În biserică nu trebuie să vorbească oamenii politici, ci oamenii lui Dumnezeu. Noi am venit în campanie electorală?".
Liderul PRM i-a reprosat Mitropolitului Ardealului ca "a jucat geamparalele in biserica" si ca "ce a facut azi este o rusine pentru biserica!".
"I-am zis mitropolitului Ardealului, în 2005, în Senat, când era dezbaterea cu Fundaţia lui Emanoil Gojdu, dacă nu eram eu, Adrian Păunescu şi Gheorghe Funar, te linşau, aceştia de la PDL nu te-au lăsat să vorbeşti.
Şi acum voi jucaţi geamparalele în biserică! O ruşine pentru biserică, ce a făcut astăzi! Mai trece o generaţie să spele ruşinea! (...) Au fost mai mulţi securişti de ai lui Băsescu aici decât preoţi, dar de cine îi este teamă? De ce jandarmii ţin bătrânii departe de Băsescu? Îl atacă bătrânii?", a afirmat Corneliu Vadim Tudor.
Potrivit Agerpres, Tudor, Gheorghe Funar şi alţi doi colegi de partid au refuzat sâmbătă să asiste la slujba de canonizare a lui Şaguna din stranele de lângă altar, unde a stat preşedintele Traian Băsescu, miniştrii PDL Teodor Baconschi şi Ion Ariton sau deputata PDL Raluca Turcan.
Membrii PRM au luat parte la slujbă la o distanţă de câţiva metri de preşedintele Băsescu, fiind aşezaţi în rând cu alţi oaspeţi din Sibiu şi din ţară.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Ironii feminine
Reţeta zilei: Salce de hrean ncu migdale
O eleva de clasa a VIII-a din Botoşani a născut o fetiţă
tatăl copilului are 16 ani
Presiunile pe piaţa funciară din România continuă
nu vindeţi terenuri acum!
Expropriere abil mascată
Ioan Rotundu
CFR a fost copilul neiubit şi nedorit din interiorul Ministerului Transporturilor
Portugalia vrea ca Statele Unite sa ajute la rezolvarea crizei din zona euro
Decapitat pentru vrăjitorie, într-o execuţie publică
O încurcătură bancară a îmbogăţit statul german cu 55,5 miliarde de euro
Botoşani: Dedesubturile crimei de la Dângeni
Tot mai multe pensionări anticipate
Ţiprigan şi noile sale prăpăstii sindicale
Grupul Şcolar Şendricerni răpus de frig
Din 2012 vor fi mai puţine gradaţii de merit
Oprişanu cere lui Flutur să fie bărbat politic
Liberalii vor musai să cheltuim ceva bani din bugetul judeţului
Verginel - ultimul liberal care închide uşa
Liberalii vor din nou să dea botoşănenilor cârnaţi
Codul Etic al PDL trimite la plimbare doi primari
Chip de-a scoate gâzele din cap!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog