Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24769
De la 07 Ianuarie 2003
122884836

Cantonul discordiei

  • 30 March 2011, 23:00
Un imobil situat în localitatea Tudora, judeţul Botoşani, aflat în proprietatea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri a stârnit vii controverse în rândul consilierilor judeţeni.
Este de fapt vorba de un canton de 526 de mp aparţinând instituţiei menţionate, care a trecut în domeniul public al comunei Tudora şi în administrarea Consiliului Local, prin votul consilierilor exprimat ieri în şedinţa de Consiliu Judeţean.
Consilierul PNL, Gheorghe Epuraş, a cerut lămuriri suplimentare, suspectând la bază un anumit tertip al primăriei Tudora. „ Aş vrea să ştiu şi eu care este scopul acestui transfer. Ce vrea să facă Consiliul Local Tudora, având în vedere că acest canton este util Drumurilor Judeţene, acolo se ţin obiecte de inventar. Să vedem ce vor să facă. Vor sală de dans acolo? Ei au solicitat, dar să vedem, să analizăm” s-a revoltat consilierul epuraş.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a arătat că respectivul canton este neutilizat în acest moment şi este necesar comunităţii de la Tudora. „Istoria acestui canton este alta şi domnul Achiţei ştie foarte bine. El a fost concesionat de către medicul din comună pentru a face o minune de aia veterinară. Chiria era mare şi primarul de acolo ce-o zis: hai să o cotiligim altfel. Cerem de la Consiliul Judeţean şi ne dă şi punem la dispoziţia medicului aproape gata. Este corect, dar hai să facem referire la calea legal㔠a spus consilierul Dumitru Codreanu.
O explicaţie, pe îndelete, a oferit fostul vicepreşedinte al CJ, Cristian Achiţei. „ Să ne lămurim o treabă cu cantoanele astea de la Drumuri Judeţene. Dacă veţi merge prin judeţeul Botoşani, veţi găsi multe de acest gen, construite în anii 70 sau 80 şi veţi observa că multe din drumurile construite sunt naţionale, dar au rămas cantoanele Drumurilor Judeţene cum este cel de la Cândeşti.
Încă din 2009 am început să ne gândim să facem ceva cu aceste cantoane. Vă amintesc că avem dat unul în administrare şi la comuna Vorona, care acuşi se dărâmă. Pentru că primăria nu s-a implicat. Este adevărat că noi l-am dat la un medic veterinar.
Nu ştiu ce s-a mai întâmplat. Eu cred că dacă un consiliu local are nevoie de un canton din acesta să ne spună măcar ce vrea să facă cu acesta. Despre mine putem să le dăm pe toate, pentru că Direcţia de Drumuri are nevoie de trei sau patru cantoane”
a explicat Cristian Achiţei.
La final, aleşii judeţeni au votat pentru transferul cantonului respectiv în administrarea Consiliului Local Tudora. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Românul şi extraterestri
Caricatura zilei
Ion Pillat, 120 de ani de la naştere!
Juniorii din Frumuşica, locul secund la Olimpiada Judeţeană de Fotbal
Fostul primar Câşlaru suflă în ceafa actualului edil Stratulat
Ce ar fi spus Băsescu despre dosarul lui Ion Iliescu
Amenzi de până la 200.000 lei pentru cenzură şi ingerinţe editoriale la radio si TV
restricţii în cazul filmărilor cu camera ascunsă
Tăriceanu va renunţa la comercializarea de maşini Citroen noi
Preşedintele se duce la televiziunea publică şi bârfeşte ca la cârciumă
Dosarele SIPA "conţineau detalii despre relaţii sexuale ilicite ale unor judecători şi procurori
Autorităţile iau in calcul o scumpire a gazelor pentru luna mai
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei vine vineri la Botoşani
Sinistraţii din Dorohoi stau încă şase luni în căminul orfanilor
Nota o fi mare, dar lacunele profesionale sunt impardonabile
De azi, medicii de familie nu mai eliberează reţete
Angajaţii AJOFM caută locuri de muncă la agenţii beconomici
Profesorii vor bani pe două săptămâni de chiul de la ore
mai mult, ei vor ca elevii să vină la şcoală în tiompul lor liber
Să fim noi orcile!
Ioan Rotundu
Cine râvneşte după uniforma şcolară?
Trecutul ne domină prezentul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog