Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Mediu
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6588
De la 07 Ianuarie 2003
122892237

Caracatiţa contrabandei cu ţigări tratată diferit la DIICOT Buzău şi Iaşi

  • Yoe Ylata
  • 1 November 2021, 13:38
In luna iulie am fost printre primele publicații care au anunțat publicul cititor ,despre rețeaua de contrabandiști,vameși și polițiști de frontieră din Vama Sculeni! Rețea care a fost destructurată de procurorii buzoieni! Ziceam atunci că DIICOT Buzău a întreprins câteva descinderi în județul Ilfov unde au găsit tiruri pline cu țigări de contrabandă provenite din R. Moldova. Ulterior s-a aflat că au fost 11 la număr.
Din investigațiile procurorilor din Buzău și a surselor noastre din cadrul DIICOT Buzău anunțam în vara că aceste tiruri au fost încărcate în acte "cu tărâțe", în realitate au fost pline cu țigări de contrabanda. La fel am spus in vară că aceste tiruri au trecut pe una și aceias tură. Mai precis pe tura interlopului - polițist Marius Mihai Pavel,zis și MIsu.
Acum aflam din sursele noastre că vameșii împlicati in această combinație se numesc Silviu Giosanu și Cristian Pătrașcu. Pe partea moldovenească capul rălilor a fost eroul nostru dintr-o un material anterior numit Radu Movilă, cel cu pensiunea din stațiunea Durău: " Pensiunea LU' Movila" (foto) estimată la peste un milion jumătate de euro. Iar la poliția de frontieră moldovenească a fost o duduie pe nume Romina Garbu, anterior săltată de ofițerii CNA de câteva ori dar eliberată pe motiv,că are bărbățelul procuror de rang mare in Procuratură raionului Călărași.
De îndată ce au ajuns în Sculeni procurorii buzoieni ,autoritățile moldovenești l- au și ridicat din vama pe Radu Movilă, iar mai târziu l- au eliberat din funcție, actualmente având la activ câteva dosare penale,din care unul e asta cu tărâță. Evident că Movilă nu a lucrat de unul singur. A avut complici încă trei suflete. Toți patru au fost ridicați imediat din vama Sculeni, cercetați de Serviciul vamal din tara vecină iar materialele au fost trimise la Procurara Generală.
În România lucrurile au luat o altă întorsătură. DIICOT Buzău a finalizat ancheta și i-a trimis în judecată pe toți contrabandiștii. Îi găsim pe portalul Tribunalului Buzău. Trebuie de menționat că DIICOT Buzău și- a declinat competența în privința polițiștilor și vameșilor care au făcut cârdășie cu traficanții. Dosarul lor se afla in lucru la DNA Iași.
In comparație cu moldovenii, autoritățile române îi ţine in continuare în funcție pe acești indivizi asupra cărora planează acuzații grave. Eternul și nemuritorul Mișu Pavel, cum a fost șef de echipă în PTF Sculeni așa și este. Cristian Pătrașcu din aprilie până acum a și avansat săracul. A devenit adjunct de vamă. Ăstea in loc sa fie legați,pentru prejudiciul de peste 2 milioane de euro adus statului român, sunt șefi in continuare.
De câțiva ani buni presa de investigații din Romania vorbește de interlopul Mișu Pavel. S- a demostrat cu acte și dovezi,că e mână în mână cu mafia de țigări de dincolo de Prut. ITPF Iași nu a luat nici o măsură. Nici nu are cum! Victor Mariniuc, șeful ITPF Iași, stă la masă cu Mișu Pavel în casa lui Gigi Grămadă, șef la Poliția de frontieră Aeroportul Iași ,cum naiba să îl dai afară? Pavel l- a cununat pe Grămadă, iar Grămadă l- a cununat pe Mariniuc. Astea s- au încolătăcit exact ca şerpii la soare. Citim acum in presa națională ,că o armată de polițiști și procurori buzoieni au monitorizat aceasta încrengătură mafiotapână au pus mâna pe ei.
În aprilie au avut loc descinderile ,iar în octombrie dosarul este deja în instanță. Ne întrebăm: Iașul are DIICOT, Iașul are Poliție? Ce fac? Trebuie să vină din județele țării să vă arate cat de corupți sunteți voi, cei care stați în vama Sculeni? Sa vinî DIICOT Buzău să arate la o ţară întreaga cum niște haimanale în tinute de vameși si polițiști de frontieră au transformat vama statului în tarlaua lui tat- su?
În jumătate de an procurorii de la Buzău au audiat zeci de persoane, au strâns dovezi și probe ca să finalizeze dosarul. În schimb, procurorul Airinei de la DIICOT Iași de trei ani și jumătate stă și își încălzește oule in jilțul moale fîră să facă nimic, dar absolut nimic în dosarul din 2018 când pe malul Prutului a fost prins un tir blindat cu țigări. L- am întrebat noi de la Jurnalul de Botoșani, l- au întrebat deputații AUR la ce stadie se află dosarul în cauză. Airinei a avut un singur răspuns :" Se lucrează "!
În condițiile în care acest dosar e deschis pe faptă, nu pe persoană, e în noaptea mintii ce se întâmplă la DIICOT Iași cu acest dosar. Să nu mai vină cineva acum să ne zică că este ordin de sus, adică de la București,ca acest dosar sa moară în mapa lui Airinei. Pe dracu! Uite că la Buzău se poate! La Iași nu se vrea! Acest Airinei trebui înlăturat de la acest dosar. Atâta timp cât bea cafelele prin dughene cu polițiști traficanți gen Mișu Pavel, nu mai are ce lucra la acest dosar.
Unii implicați in evenimentul din 2018 s- au și pensionat deja. Vorbim aici de Gabi Pandelea, cel care a aprobat graficul în așa fel ca fâșia să rămână liberî timp de peste zece ore. În aprilie ,când au trecut aceste tiruri pline cu țigări prin Sculeni, acest Pandelea era încă șef de sector. S- a pensionat în august. Oare Mișu Pavel a acționat de capul lui? Sau a avut complici? Și cum la Buzău ,se vedecă nu s- a putut interveni, unii au hotărât să plece din sistem, devenind pensionari tineri. Timpul o să ne arate că informațiile noastre sunt adevărate.
Cașcavalul provenit din contrabandă de multe ori e motiv de ceartă sau chiar și de divorț între mafioți. De câteva zile pe internet circulă o fabulă marca "Zlate ,cel cu inelul pe stomac"! O fabulă în care îi trage mâța pe spate, se înțelege, lui Victor Mariniuc. Se vede că până aici a mers soldatul. Fie că s- a rupt lanțul de iubire, fie că nu au împărțit ceva. E hazlie povestea ,dar și obraznica din partea celui cu inelul pe stomac! Nu că am avea pretenții mari la acest individ bâhlit și puturos, cu foarte putinî carte, dar să sari la gatul unui comisar șef cu fel de fel de vorbe suburbane, e posibil numai intr-o societate primitivă.
Pe de altă parte, așa se întâmplă când oamenii se amestecă între ei doar după interese, fără să țină cont de educație, intelect sau cărțile citite. Domnule Mariniuc, ați devenit ridicol făcând alinaţă cu niste golani. Sunteți si penibil atâta timp,cât v-ați alipit de e.! Zlate cu turma lui de troglodiți au ajuns să sară la beregata ta! Au ajuns să se laude prin târg că au filmulețe cu Dumneata unde ești zdravăn afumat intr-o pensiune din sudul țării care îi aparține tot unui sindicalist de al lor. Astea umbla cu limba pe umăr prin târg că au filmulețe cu Mariniuc beat și in teritoriul R.Moldova! Daca astea sunt motivele pentru care vă șantajează nemernicii ăstea și vă țin în șah și mat, atunci vă meritați soarta. Zi- le, Domnule, să de-a drumul la aceste filmulețe. Ei și? Au mai încercat și alții până la ei.
Acum ani buni, unii de la PRO TV Iași au încercat să îl șantajeze pe Dănuț Munteanu, care ocupă exact funcția Dumitale, Domnule Mariniuc, cu un filmuleț în care Munteanu era beat criță, unde cântă și dansa Zorba Grecului intr-un local. Omul era în afara programului de munca, iar în afara programului toți suntem oameni.
Avem dreptul să ne odihnim, să ne înveselim, să bem, să cântăm și să dansăm. Și chiar să mergem la femei! Uitati- vă în urma Dumneavoastră! Niciodată în această instituție nu au condus cozile de topor cu șefii. Să fi încercat numai pe vremea lui Munteanu, Burnichi sau Drăgan acești viermi intestinali cu inele pe stomac să șantajeze pe cineva sau să o facă pe deștepții. Zburau penele din ei! Golanii ăştea au intrat cu buldozerul în frontieră. iar Dumneata ca șef le faci cafeaua! „Să nu te plângi că ești strivit, dacă te- ai născut vierme": zicea Immanuel Kant!
https://www.dezvaluirea.ro/filaje-ca-n-filme-intr-un-dosar-al-dna-iasi-politisti-si-vamesi-ancheti-pentru-un-jaf-de-2-milioane-euro/

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 1 – 7.11.2021
Bancul săptămânii: Concluzia disperată a soţului
Las sesizările privind incendiile de miri;te, Garda de Mediu spune: Pas!
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Primarul cu cea mai scăzută legitimitate şi-a dat arama pe faţă
Bilanțul unui an de activitate a primarului titrat, din Sulița.
La răspunsurile incompetente ;i persiflante, decizii pe măsură
Criminali cu statut de parlamentar
Ioan Rotundu
Vânzare apartament
Cine este vinovat de actuala criză politică?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog