Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
44305
De la 07 Ianuarie 2003
92356245

Cârdăşia politică Hunc㠖 Şoptică dezorganizează învăţământul botoşănean

  • Ioan Rotundu
  • 21 January 2021, 15:07
Despre cârdăşia politică dintre cei doi impostori ai învăţământului botoşănean am mai comentat. Este vorba de fosta profesoară de matematică de la Liceul Sportiv Botoşani Mihaela Huncă, ajunsă, graţie PSD inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi apoi deputat pentru ca, ulterior, să treacă de la PSD la Pro România, partidul fondat de Victor Ponta şi care în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie anul trecut n-a mai intrat în Parlament iar Huncă a rămas pe dinafară.
Costel Şoptică, fost profesor de fizică, a ajuns senator PNL iar acum deputat şi preşedintele organizaţiei judeţene, poziţie politică care îi permite să ofere sinecuri cui crede el de cuviinţă pentru că instituţiile statului care ar trebui să-şi facă datoria sunt încă în adormire..
Ambii au demonstrat în politică doar impostură, ipocrizie şi oportunism, căutând să-şi asigure privilegii personale. Ambii au familia destrămată prin divorţ şi duc o viaţă peste limita moralităţii sociale.
Pentru că în urma alegerilor locale din septembrie 2020 Pro România a obţinut mandate de consilier municipal la Botoşani şi în Consiliul Judeţean devenind partidul cheie în formarea conducerii în CLM Botoşani şi CJ, Huncă s-a aliat cu cei din PSD pentru a le crea majoritate. Acum, din oportunism, pare să fi făcut o înţelegere cu Şoptică de la PMNL ca să treacă de partea guvernării iar PSD să piardă majoritatea în CLM Botoşani şi CJ.
Huncă nu s-a aliat cu Şoptică numai că sunt ambii nişte impostori ci şi din interes. Pentru început Huncă a primit funcţia de director la Palatul Copiilor Botoşani aflat în imediat apropiere a Liceului Sportiv unde are catedra de matematică,
La schimb, Huncă, care încă mai conduce IŞJ Botoşani prin cumătrul său Gabriel Hârtie aflat pe post de inspector general, i-a dat dispoziţie acestuia să numească directori de şcoală oamenii propuşi de Şoptică.
Aşa s-a ajuns ca la Şcoala Gimnazială Lunca să fie numit director interimar un învăţător pe nume Vasile Laurenţiu Bejan, numire cu data de 11 ianuarie a.c.. Bietul învăţător nu are niciun merit deosebit şi este tufă în materie de manageriat şcolar dar, ca liberal, s-a distins în campania alegerilor locale prin a-l denigra pe candidatul PSD, primarul Marcel Marcu (foto) care a fost reales pentru încă un mandat.
Umiliţi prin fi conduşi de un învăţător politruc, profesorii au cerut primarului să le apere statutul şi prestigiul de care se bucură în sânul comunităţii locale. Citez dintr-un Comunicat al Primăriei Lunca cum s-a procedat:
„Primarul Comunei Lunca, Marcel Marcu, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale nr. 1 Lunca, comunică faptul că prin Hotărârea nr. 70 din 12/01/2021 a C.A. al şcolii, dl. învăţător Bejan Laurenţiu-Vasile a fost eliberat din funcţie de director al şcolii, cu votul a 2/3 din membrii C.A. (conform legii nr.1/ 2011 – Legea Educaţiei naţionale, articolul 258 alineat 5 şi articolul 20, alineat 8 din Regulamentul-cadru de organizare și funcţionare a unităţilor de ı̂nvăţământ preuniversitar, din 31.08.2020. Acesta fusese numit pe funcție la data de 11/01/2021 de către I.S.J Botoșani.”
Ca motive care au stat la baza acestei hotărâri, în Comunicat s-a enumerat netranspareanța decizională a celor din IŞJ Botoşani, nerespectarea metodologiei ocupării unor astfel de posturi, impunerea peste noapte a unei persoane înregimentate politic fără consultarea Consiliului de Administraţie, Consiliului Profesoral și Autoritate Publică, impunerea unei persoane fără experienţă managerială în plină perioadă de pandemie și stare de alertă etc.
Cu un tupeu ce va rămâne nesancţionat legal, inspectorul generat Gabriel Hârtie, cumătrul Mihaelei Huncă, n-a pus în aplicare hotărârea CA a Şcolii Gimnaziale Lunca iar învăţătorul politruc şi incompetent continuă să fie director de şcoală.
Cârdăşia politică Hunc㠖 Şoptică este abia la început. Dezastrul de învăţământul botoşănean va continua să se adâncească fără a putea fi oprit pentru că şi actuala guvernare liberală a preluat cu succes practicile guvernărilor PSD, iar instituţiile statului care ar trebui să intervină însă sunt în stare de somnolenţă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Pompierii şi morga
Horoscopul săptămânii 11 – 18.- 24.01.2021
240 2 Lumea lu Rotundu Ziua Unirii la Dorohoi
Dinamica economiei Legumicultorul Volentiru
Preacinstitul Tăriceanu calcă pe urmele lui Dragnea
Ioan Rotundu
Liberalii vor să-şi elimine şeful devenit nefolositor
Ioan Rotundu
Constantin din Prahova şi cretinismul antivaccinării
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Masoneria şi Mica Unire
Scandal cu protest public între membrii familiei de ţigani Borcoi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă