Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Umor
Decese
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22697
De la 07 Ianuarie 2003
122882764

Cărți donate de Forța Civică românilor din Ucraina

  • 19 May 2014, 23:00

O delegație de la Forța Civică a participat duminică, în orașul Darabani, la simpozionul internațional ”Basarabia - 202 ani de lacrimi și durere”, organizat de Asociația ”Prietenii Basarabiei, Bucovinei și ținutului Herței”.

”Am avut ocazia să discutăm cu români din Republica Moldova și din străvechi localități răzășești întemeiate de Ștefan cel Mare și aflate astăzi în Bucovina ucraineană. Primarului dintr-o asemenea localitate, cu 99% populație de naționalitate română, i-am dăruit cele circa 300 de volume de carte românească pe care membrii Forța Civică Botoșani le-au colectat în acest scop. Edilul a primit darul nostru cu lacrimi în ochi”, a declarat conducătorul delegației de la Forța Civică, prof.dr. Daniel Botezatu, totodată candidat la alegrile europarlamentare. Acesta a fost însoțit la eveniment de prof. Tudor Maxim, prof. Lucian Sârbu – liderul organizației Forța Civică Darabani și de câțiva membri ai Organizației de Tineret.

”Tuturor fraților români din Republica Moldova, dar mai ales din Bucovina astăzi ucraineană, care se simt părăsiți de guvernanții noștri, le-am transmis, prin mesagerii lor la simpozion, gândul bun al președintelui Mihai Răzvan Ungureanu și angajamentul acestuia pentru sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova și pentru păstrarea identității naționale a românilor bucovineni”, a mai adăugat prof.dr. Daniel Botezatu.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


CML Botosani - Iresponsabilitatea consilierilor PSD pare să nu aibă limite
Botosani - „Satule, mândră grădină!” - gloria orașului Bucecea
Horoscopul zilei
Florin Ţurcanu despre declaraţiile lui Ponta la Botoşani: „SF-uri şi minciuni”
Dolineaschi anunţă plan de dezvoltare pentru Moldova
Mănăstirea Coşula, foarte aproape de reabilitare
Condoleanţe
Complet lipsit de patriotism local și încercând să manipuleze opinia publică, PSD îi pune pe botoșăneni să aleagă între omul lor, Mihai Țurcanu, și argeșeanul Mircea Diaconu!
Norica Nicolai, Mihai Țurcanu și Rareș Mănescu, la Vaslui
PSD, OPREȘTE-TE! Nu-ți pasă de viitorul acestui județ, îți pasă doar de tine!
Conducerea Postei si sindicatul postal, aproape de identificarea unei solutii corecte in privinta majorarii salariilor postasilor
Adrian Vasilache -  HotNews.ro
Bancul zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog