Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Pamflet
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24924
De la 07 Ianuarie 2003
122884991

Carmen Avram spune povestea unui copil care îşi urmează visul

  • 29 November 2007, 23:00
De 1 decembrie, ziua tuturor românilor, dar şi a Pro Tv-ului, Carmen Avram aduce la Ştirile Pro Tv povestea emoţionantă a unui copil care a lăsat în urmă totul – şcoală, părinţi, prieteni – pentru a-şi urma visul. La numai 15 ani, Cerasela Pătraşcu, membră a Lotului Olimpic de Gimnaste al României, a ales să sacrifice totul pentru o medalie ... cucerită în numele ţării ei.
Un adevărat model de tenacitate, micuţa Cerasela este un copil fără copilărie, un pui de om muncit până la sânge, iar bătăturile din palmă o dovedesc. Acasă, cu ai ei, nu stă decât câteva săptămâni pe an, pentru că face parte din lotul olimpic şi este permanent în cantonament. Cerasela este un copil care se creşte singur şi care învaţă de la antrenori şi de la cei din jur. Cel mai mult se bucură atunci când poate vorbi cu mama sa pe Internet. Atunci e fericită.
”Cerasela Pătraşcu, este extrem de ambiţioasă şi puţin atipică”, spune Carmen Avram. ”Sau cel puţin aşa mi s-a părut mie, un telespectator obişnuit al marilor campionate internaţionale de gimnastică, pentru care micuţele acelea îndârjite, care se concentrează intens înainte de a se lansa într-un exerciţiu par, din canapeaua de acasă, nişte mici făpturi serioase şi puţin dispuse la confesiuni. Însă Cerasela m-a surprins printr-o volubilitate încântătoare, o personalitate fermecătoare, aerul ghiduş şi dorinţa de a se perfecţiona continuu, fără a deveni doar un simplu executant al unor mişcări tehnice dificile”, povesteşte reporterul Ştirilor Pro Tv.
Ce este cel mai impresionant la această micuţă? ”Dragostea sinceră pe care o are pentru România”, povesteşte Carmen. ”Mi-a zis: ”E tare frumos în România, e aşa o mândrie să fii într-o ţară străină şi să ştii că eşti acolo pentru a reprezenta România”. Mare lucru pentru un copil al generaţiei post-revoluţionare! Costumele ei de competiţie au câte o cruciuliţă cusută pe interior şi înainte de fiecare exerciţiu spune în gând o rugăciune. Mi-ar plăcea să văd mai mulţi copii ai acestei generaţii gândind ca ea, credincioşi şi dornici să facă ceva pentru ei şi pentru ţară”, mărturiseşte Carmen Avram, impresionată de forţa şi sensibilitatea micuţei gimnaste.
Cu o eleganţă naturală şi o mobilitate care lasă mut de admiraţie pe oricine, cu o privire dârză, Cerasela respiră prin toţi porii o extraordinară voinţă de a reuşi. ”I-am mărturisit că abia aştept să o văd într-o competiţie internaţională ca să mă mândresc cu ea”, spune Carmen. ”Cred că trebuie să ai o mare forţă interioară ca să rămâi puternic, departe de ai tăi şi să mai faci şi performanţă.” Cerasela, un copil de 15 ani, reuşeşte asta. Camelia Cavadia

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primarul trebuie să coboare milităria din pod, că altfel nu se poate
Tragerea pe sfoară a românilor
Ioan Rotundu
O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos (II)
intră în scenă executorul judecătoresc şi expertul evaluator
Prefectul va verifica respectarea securităţii în muncă
Prefectul a convocat Comandamentul Antiepizootic
Politica bunului simţ i-a adus lui Lozneanu demisia
Rentă viageră oferită de municipalitate persoanelor venerabile
Egner vrea înmulţirea personalităţilor din Parc
Spinoasa problemă a gazonului de pe stadionul municipal
Prefectul luptă pentru deschiderea Vămii Rădăuţi Prut
Un control serios va scoate la iveală mişmaşurile din Primăria Botoşani
Flutur a îngenuncheat CJ-ul în mod definitiv şi irevocabil
Ţiprigan vrea tot mai mult scandal
ea este în căutarea a noi motive de grevă
Inspectorii OJPC dau sfaturi comercianţilor
Persoanele cu handicap ajutate să ocupe un loc de muncă
"Botoşani şi Marea Unire"
Scandalurile din sălile de judecată
Jandarmeria are un nou şef adjunct
Horoscop
Rău la băutură
Vă interesează un post de guvernantă?
Localizarea apelantului la serviciul 112
Program TELE'M, vineri, 30 noiembrie
Aduce la Ştirile Pro Tv povestea copiilor români din Italia
Românul şi maidanul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog