Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
7985
De la 07 Ianuarie 2003
77733093

Carmen Dan a refuzat să spună dacă a discutat cu Viorica Dăncilă în ziua protestului Diasporei

  • 24 August 2018, 23:00
Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu a dorit, marți, să răspundă la întrebările presei și ale parlamentarilor cu privire la o eventuală discuție, pe 10 august, în ziua protestelor violente din Piața Victoriei, cu prim-ministrul Viorica Dăncilă care se afla în concediu, relatează agenția Mediafax.
Carmen Dan a fost întrebată, în Comisia pentru apărare a Camerei Deputaților, unde a discutat cu parlamentarii, timp de peste două ore, despre intervenția forțelor de ordine la protestele din 10 august, dacă în ziua respectivă a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, aflată în concediu, despre situația din Piața Victoriei.
Ministrul a refuzat să răspundă la această întrebare de față cu presa, urmând să îl ofere membrilor Comisiei în spatele ușilor închise, după ce președintele forului legislativ Dorel Căprar a anunțat că unele răspunsuri se încadrează la informații clasificate și numai persoanele care dețin certificate ORNISS pot rămâne în sala de ședință.
La finalul ședinței, întrebată de presă dacă a avut vreo comunicare cu premierul sau cu conducerea PSD despre evenimentele violente din Piața Victoriei, din 10 august, Carmen Dan a refuzat să răspundă, adăugând că: „am răspuns la aceasta întrebare în cadrul Comisiei”.
Vicepreședintele Comisiei pentru apărare, Ovidiu Raețchi, a declarat că ministrul de Interne a spus, în cadrul ședinței de marți, doar că nu a discutat telefonic pe 10 august cu președintele PSD Liviu Dragnea, fără a face vreo referire la o discuție cu premierul Viorica Dăncilă
Un alt participant la discuție, deputatul Robert Turcescu, a spus că ministrul de Interne nu răspuns în Comisia pentru apărare dacă a comunicat cu premierul în timpul protestelor din 10 august.
După aproximativ 65 de minute de discuții între membrii Comisiei de apărare a Camerei Deputaților și ministrul de Interne, Carmen Dan, pe tema protestelor violente din 10 august, la care presa a avut acces, președintele forului legislativ, Dorel Căprar, a anunțat marți că discuțiile vor continua în absența presei și a invitaților care nu au certificat ORNISS.
Deputații din PNL și USR au susținut că presa trebuie să participe la toate discuțiile pentru că întrebările care i-au fost puse ministrului de Interne nu implică răspunsuri care să se refere la secrete de stat. În replică, ministrul Carmen Dan le-a spus deputaților Opoziției că trebuie să priceapă că nu sunt „într-o emisiune" și că vor înțelege caracterul clasificat al unor informații atunci când vor citi raportul realizat de MAI.
Înaintea ieșirii din sală a jurnaliștilor a avut loc un schimb de replici între președintele Comisiei, Dorel Căprar (PSD), și vicepreședintele forului legislativ, Ovidiu Raețchi (PNL). Raețchi a cerut să fie supusă la vot propunerea de evacuare a din sală a jurnaliștilor, în timp ce Căprar a spus că atunci când este vorba de informații clasificate, nu este necesară supunerea la vot a propunerii de desfășurării cu ușile închise a ședinței.
Maiorul Laurențiu Cazan, ministrul de Interne, Carmen Dan, șeful DSU, Raed Arafat, dar și fostul șef al Jandarmeriei Sebastian Cucoș au participat la ședința de marți a Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaților, în contextul solicitării liberalilor de a oferi explicații despre protestele violente din 10 august.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dumnezeu cu mila!
Senatorul „Papalete”! un eveniment editorial (II)
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 20 - 26 august 2018
Bancul săptămânii: Dorinţa poliţistului rutier
Catrenul săptămânii: Dilemă
ion Mamaische
Maestrul Ioan Cobâlă omagiat pentru a doua oară la Păltiniş
Ioan Rotundu
Şleahta social-democraţilor pe scena de la Păltiniş
Ioan Rotundu
PSD se mai poate salva doar prin sacrificarea președintelui său!
Mai multe organizații civice au sesizat DIICOT după ce Liviu Dragnea a susținut că a fost vizat de o tentativă de asasinat,
cerând începerea începerea urmăririi penale in rem pentru comiterea faptei de atentat care pune în pericol siguranţa naţională. De asemenea, organizațiile le cer procurorilor să stabilească dacă șeful PSD și iubita sa, Irina Tănase, sunt pasibili de a fi săvârşit fapta de nedenunţarea unor infracţiuni contra securităţii naţionale.
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unjirii - Comuna George Enescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă