Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21393
De la 07 Ianuarie 2003
110941863

Carmen Dron, victimă a birocraţiei celor de la Casa de Pensii

  • Ioan Rotundu
  • 6 November 2017, 23:00
Carmen Dron din Botoşani s-a pensionat cu mai bine de un an în urmă. Surpriza avea să-i vină în luna august a.c. când a primit acasă Decizia nr. 192489 din 9.08.2017 de încetare a plăţii pensiei.
Decizia, semnată de către directorul adjunct al Casei de Judeţene de Pensie Botoşani Narcis Dreţcanu are consemnat c㠄plata pensiei încetează începând cu data de 19.09.2016 în baza prevederilor:”, fără a se indica temeiul încetării plăţii pensiei. Formularul de decizie indică drept prevedere legală art. 13 al.(1) din Legea 263/2010, aliniat care are cuprinde 8 litere (de la a la h), indicând la fiecare literă o căsuţă pentru completare.
Niciuna din cele 8 căsuţe n-a fost completată, aşa că nu ştie motivul pentru care i s-a suspendat pensia şi nici de ce trebuie să restituie pensia primită începând cu septembrie 2016. Dar Carmen Dron nu este singurul botoşănean care suferă de pe urma birocraţiei celor de la CJP Botoşani. Dron a depus contestaţie, dar rezolvarea contestaţiei va dura luni de zile. În tot acest timp nu va mai primi pensia. Din ce va trăi? Cei de la CJP Botoşani nu-şi pun astfel de întrebări pentru că ei au fost puşi acolo politic şi nu pe criteriu profesional pentru a conduce activitatea instituţiei cu competenţă şi a se evita drame sociale.
Directorul adj. Narcis Dreţcanu a lucrat în sistem privat. S-a pus bine cu politicul iar drept recompensă a fost pus director imediat după ce fostul USL s-a cocoţat la guvernare după aprilie 2012. Dreţcanu este cel care a făcut dispărută arhiva fostei societăţi Armonia, lăsând fără dovada vechimii în muncă câteva sute de muncitori. Maria Paraschiv, socialista pusă de PSD preşedintele Sindicatului Pensionarilor, s-a judecat cu Dreţcanu pentru a se obţine arhiva sau dovezile necesare stabilirii vechimii în muncă. Întregul conflict s-a stins în interiorul PSD iar cei care au muncit la Armonia au rămas fără vechimea necesară pensiei.
Director general a fost pus Marius Budăi, actual deputat PSD. Budăi a fost şofer pe la Protecţia Copilului, dar fiind soldat credincios al PSD. drept recompensă i s-a oferit postul de director la CJP.
Pentru că Budăi a plecat în Parlament, în locul său a fost cocoţată dorohoianca Cristina Anton (FOTO). Tipa este preşedinta Organizaţiei de Tineret PSD Dorohoi şi este cunoscută ca fostă rupătoare de bilete la fostul cinema din Dorohoi. A avut fler fata în ce priveşte construirea unei cariere politice şi iată că n-a greşit. Acum este directorul CJP Botoşani şi, cot la cot cu Dreţcanu, generează drame sociale, printre victime aflându-se şi botoşăneanca Carmen Dron.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cu subînţeles
Horoscopul zilei de 7.11.2017
Comertul cu amanuntul isi accelereaza ritmul anual de crestere la aproape 10%
Basescu, mesaj pentru Tudose: Trebuie sa opriti azi modificarea codului fiscal.
Altfel, va asumati impingerea tarii si a populatiei intr-un dezastru
Trump, despre atacul din Texas
: Din fericire, si altcineva a avut o arma si a tras din directia opusa
Guvernul Tudose ia in calcul amanarea OUG
care trece contributiile in sarcina angajatului
Florin Oancea (PNL), care a castigat primaria Deva, a fost exmatriculat din facultate in 2006,
dupa ce a trimis soferul sa dea examen in locul lui / Tema examenului - coruptia si modalitati de combatere
De ce s-a ridicat valul
Ionut Misa: Ordonanta privind noile prevederi fiscale intra miercuri in sedinta de guvern, avem toate avizele
De ce s-a supărat pe mine Aurel Melniciuc, directorul Muzeului
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis: O reforma administrativ-teritoriala nu mai poate fi amanata
Guvernul se pregateste sa adopte proiectul de Cod Administrativ
Procurorii nu vor mai putea verifica “necesitatea si oportunitatea” emiterii actelor administrative emise de ministri, adica inclusiv hotararile de guvern
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă