Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27274
De la 07 Ianuarie 2003
122912923

"Casa de Proiecte" la Grup Şcolar de Industrie Uşoară

  • 11 September 2007, 23:00
Un grup de 76 de persoane au fost formate la Liceul Grup Şcolar de Industrie Uşoară Botoşani pentru a şti cum să elaboreze proiecte viabile. Acest lucru a fost posibil prin intermediul celei de-a patra acţiuni organizate în cadrul programului "Bobul de grâu-proiectul care naşte proiecte" , ce se desfăşoară la Liceul Grup Şcolar de Industrie Uşoară Botoşani. Formarea va continua, iar în cadrul şedinţei publice cu directorii unităţilor şcolare, directorul liceului va lansa invitaţia pentru ceilalţi care nu sunt implicaţi în proiect. "Bobul de grâu-proiectul care naşte proiecte" are ca scop principal formarea cadrelor, împreună cu comunitatea locală pentru managementul de proiect.
Prim managementul de proiect se realizează atât elaborarea cât şi implementarea proiectelor. Conducerea Liceului Grup Şcolar de Industrie Uşoară Botoşani s-a gândit la realizarea unui astfel de proiect pentru că la atât la nivel local, cât şi la nivel naţional există o problemă în ceea ce priveşte captarea fondurilor europene, din cauză că nu mulţi sunt cei care ştiu să întocmească proiecte viabile.
Proiectul "Bobul de grâu-proiectul care naşte proiecte" cuprinde şapte activităţi concrete, până la ora actuală realizându-se patru dintre ele. În cadrul ultimei activităţi, care s-desfăşurat în lunile iulie şi august, au fost formate pentru managementul de proiect 76 de persoane din grupul ţintă. "Deoarece deviza acestui proiect a fost "Şcoala în slujba comunităţii", din grupul ţintă au făcut parte nu numai cadre didactice de la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară, ci şi directori şi consilieri educativi din alte licee din Botoşani. Au fost şi elevi care au lucrat împreună cu echipe formate din cadre didactice şi reprezentanţi ai comunităţii locale, care nu sunt angajaţi ai sistemului de învăţământ", a precizat Maria Tereza Negrescu, directorul Liceului Grup Şcolar de Industrie Uşoară Botoşani.
Stagiul de formare a durat patru săptămâni şi s-a desfăşurat pe două grupuri. După cum susţine Maria Tereze Negrescu, în urma stagiului de formare nu au rezultat numai schiţe de proiect. Astfel, la Grup Şcolar de Industrie Uşoară sunt în lucru şase proiecte de finanţare din fondurile structurale europene. "Sperăm ca imediat după ce va fi lansat apelul la propuneri, vom putea să depunem cele şase proiecte la Agenţia de Dezvoltare Nord Est Botoşani. Fiecare proiect este în jur de 200 mii de euro", a adăugat directorul unităţii de învăţământ.
Prin intermediul acestui proiect unitatea de învăţământ a înfiinţat şi un Centru de formare pentru managementul de proiect, care va purta numele de "Casa proiectelor". Acest centru a fost dotat cu zece calculatoare, mobilier ultramodern şi modular, copiator color, două video-proiectoare şi o imprimantă. În cursul zilei de astăzi toate cele 76 de persoane care au urmat sesiunile de formare vor primi o adeverinţă de stagiu pentru management de proiect. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Băiat frumos, deştept şi cu bani… de la SAPARD
Garda de Mediu aplică amenzi la comandă politică
(Cârcotaşul)
Adela Popescu a intrat la U.N.A.T.C. cu media 10
şi protagonista telenovelei “Daria, iubirea mea” a intrat la U.N.A.T.C. cu media 9.57
”Prison Break” – lider de audienţă chiar de la primul episod
“La bloc” - sezonul 12 este al cuplurilor
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 12 septembrie
Ţâbuleac sare, târziu, în apărarea ex-prefectului Roman
Când vine vorba de Botoşani, ministrului Orban are memorie scurtă
Ţâbuleac crede că Guvernul a nedreptăţit Termica
Botoşănenii ar putea să-şi vândă altfel imaginea
Directorul DJT speră să readucă „Luceafărul” în circuitul turistic
Lidera SIP l-ameninţă pe prefect cu o grevă sub fereastră
Două societăţi se luptă pentru a distribui „Cornul şi Laptele”
Rezultate pozitive pentru „Electro Alfa”
Clasă de postliceală la Colegiul Economic
Se repartizează ultimele posturi la catedră
Medicii americani i-au deschis lui Oprişanu ochii asupra lor
Copiii nesupraveghiaţi s-au pierdut foarte uşor
Saci de zahăr confiscaţi
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei"
Horoscop
Logică ciudată
Semn divin în curtea Spitalului judeţean
Vă puteţi rostui cu mâncare, băutură şi salar motivant pe deasupra
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog