Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26971
De la 07 Ianuarie 2003
86897959

Căsătorii şi naşteri mai puţine, dar tot mai multe persoane decedate

  • 18 October 2010, 23:00
După cum arată statisticile, populaţia oraşului Flămânzi continuă să scadă dramatic de la an la an. Conform evidenţelor, numărul căsătoriilor încheiate şi al copiilor care primesc certificat de naştere în tânărul oraş este mult mai mic decât al persoanelor care, afectate (sau nu) de criză, de boli (cu tulpini anti-imunitare tot mai rezistente) sau de accidente, îşi încheie socotelile cu viaţa, de multe ori la vârste care, cu decenii în urmă, erau socotite „înfloritoare”.
De la Petru Brânză, inspector de stare civilă în cadrul Primăriei Flămânzi, am aflat că, în primele 9 luni ale anului 2010, în evidenţele serviciului de care acesta răspunde au fost înregistrate 11 naşteri, 9 fiind transcrieri ale copiilor născuţi peste hotare şi care au fost înregistraţi acasă pentru a beneficia de cetăţenie română. Acest lucru nu înseamnă că în Flămânzi s-au născut anul acesta doar 2 copii, deoarece bebeluşii sunt de regulă înregistraţi în localitatea (respectiv maternitatea) în care au fost aduşi pe lume.
Mult mai drastică se dovedeşte, statistic vorbind, evidenţa persoanelor decedate. Aceasta indică, până la data de 1 octombrie 2010, nu mai puţin de 120 de persoane din Flămânzi decedate, cu aproape 30 mai multe decât în perioada precedentă, a anului trecut, în care au fost eliberate doar 91 de certificare de deces. Nici în privinţa căsătoriilor încheiate nu se observă vreo ameliorare faţă de anii precedenţi. Până în prezent, au fost încheiate la Flămânzi 48 de căsătorii, cu 6 mai puţine decât în primele 9 luni din 2009. Iar dacă evidenţa ar include şi anii anteriori, scăderile constatate ar fi mult mai dramatice.
„Faptul că tot mai multe cupluri preferă concubinajul, aşa zisa căsătorie „modernă”, „de probă” poate reprezenta o explicaţie a acestui fenomen. Un alt argument ar putea fi reprezentat de suprimarea stimulentului de 200 de euro, care se acorda persoanelor aflate la prima căsătorie, şi care, din luna iulie, de când au început reducerile salariale, nu se mai acordă”, crede inspectorul de stare civilă Brânză.
Totuşi, ca şi în anii precedenţi, perioada propice încheierii căsătoriilor din Flămânzi continuă să rămână cea de vară, când „stranierii” vin în vacanţă şi îşi unesc destinele cu persoanele iubite. Elocvent în acest sens este faptul că, dacă până în iunie, s-au încheiat în oraş doar 10 căsătorii, în iulie şi august au fost oficiate nu mai puţin de 26! (BPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Manipulări destinate eşecului
Horoscop
Program Tv SOMAX, marţi, 19 octombrie
Bancul zilei: Curiozitatea unei doamne
Beţivi pe drumul public la Răuseni
„Care-i treaba cu Modern Calor?”
Sediul liberalilor călcat de hoţi
Municipalitatea promite de pe acum un revelion de vis
Incendiu provocat de utilizarea unui aparat de sudură
Pedepse aspre pentru copiatorii la Bac
Licee şi grupuri şcolare supravegheate de inspectorii şcolari
Puşcărie pentru pacienţii violenţi
Doi mari politicieni botoşăneni bat la uşa PDL.
Spionii rusi expulzaţi de SUA în luna iulie au fost decoraţi la Kremlin
Peste 300 de kilograme de aur au fost furate dintr-un depozit al Autorităţii Vamale
Strategia PDL pentru moţiunea de cenzură
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă