Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4434
De la 07 Ianuarie 2003
122890083

Câştigătorii taberei de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă

  • 6 September 2013, 23:00
A treia ediţie a taberei de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, organizată în Centrul de agrement „Codrii de Aramă” Agafton, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani (I.S.U.), Instituţia Prefectului Judeţul Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani (IŞJ), Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA), Societatea Naţională de „Cruce Roşie” – Filiala Botoşani şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Botoşani (DJST), s-a încheiat, astăzi.
La festivitatea de premiere, alături de cei 50 de elevi care, timp de o săptămână au învaţat cum să-şi protejeze propria viaţă, dar şi cum să-şi ajute semenii, au participat: Costică Macaleţi, prefectul judeţului; Florin Ţurcanu, preşedintele Consliului Judeţean Botoşani; Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani; Mihaela Huncă, inspectorul general al IŞJ Botoşani; dr. Liliana Mateciuc, directorul SJA Botoşani; Eduard Măciucă, directorul Filialei Botoşani a Societăţii Naţionale de „Cruce Roşie”, precum şi colonelul Radu Anton, inspectorul şef al I.S.U. Botoşani.
Activitatea a debutat cu premierea autorilor celor mai bune trei eseuri „Viaţă de pompier”. Pe lângă diplome, câştigătorii (locul I – Bianca Niculina Cega – Şcoala Gimnazială Văculeşti, locul II – Delia Iurescu – Şcoala Gimnazială nr. 7 Botoşani şi locul III – Gabriela Loghin – Şcoala Gimnazială Adăşeni) au obţinut şi premii în bani din partea Asociaţiei Personalului I.S.U. „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.
Vizibil emoţionaţi, membrii celor cinci echipaje ( roşu, roz, galben, albastru şi mov) au aşteptat cu nerăbdare să vadă cine pleacă acasă cu trofeul celei de-a treia ediţii a taberei de vară. Timp de o săptămână, aceştia s-au înfruntat în şase probe din concursurile „Prietenii Pompierilor, „Cu viaţa mea apăr viaţa” şi jocurile interactive cu specific în domeniul situaţiilor de urgenţă.
După o luptă extrem de strânsă, „echipajul roz”, format din elevi de la Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, Şcoala Gimnazială Corlăteni, Şcoala Gimnazială Dumeni, comuna George Enescu şi Şcoala Gimnazială Văculeşti, a fost declarat câştigătorul ediţiei.
Pe a doua treaptă a podiumului a urcat „echipajul galben” (format din elevi de la Şcolile nr. 10, 11, 12, 17 şi Şcoala Gimnazială „Elena Rareş” din municipiul Botoşani). A treia treaptă a podiumului a fost ocupată de „echipajul mov” ( format din elevi de la Şcolile Gimnaziale din Româneşti, Dîngeni şi Liceele Truşeşti, Ştefăneşti şi Todireni).
În încheiere, elevii, părinţii, profesorii, dar şi oficialităţile au făcut cunoştinţă cu câinele – pompier „Gorun”.
Festivitatea a fost încheiată pe ritmurile unor melodii de muzică populară şi uşoară, interpretate de trei participante în tabără respectiv, Ioana Teodora Volintiru, Cezara Mândrescu şi Ramona Cristina Tiron.
Partenerii proiectului educaţional Şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă “Prezent şi Viitor în Siguranţă” , care s-a încheiat cu tabăra de vară, invitaţii, profesorii şi părinţii şi-au exprimat intenţia de a organiza astfel de activităţi care, prin mijloace mai puţin convenţionale, valorifică potenţialul educaţiei nonformale în scopul nobil de a-i învăţa pe copii, modalităţile de protejare a celui mai valoros bun: viaţa.
În tabără, elevii şi-au dezvoltat priceperile şi deprinderile în a reacţiona a situaţii de urgenţă, dar s-au şi relaxat. Organizatorii le-au oferit mai multe surprize: excursii la mănăstirile din judeţ, concerte de muzică populară susţinute de Ansamblul „Mugurelul” de la Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi, jocuri interactive pentru dezvoltarea spiritului de echipă, karaoke şi foc de tabără.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: ;ariaj regretat tardiv
Războiul împotriva românilor din Italia continuă
* "România, bestia neagră a Europei. Să-i expediem pe toţi românii acasă!"
Scrisoare deschisă către Brigitte Bardot, din partea unei cititoare
Ar trebui să vă întrebaţi de ce trebuie să moară copiii noştri pentru câinii dumneavoastră
Au cerut demisia Guvernului şi a Parlamentului
Modificare importantă în noul an şcolar
Botoşani/Video: Copil de 4 ani salvat de haita de câini de un canal
Ioan Rotundu
Cătălin Flutur demască prostiile administraţiei Portariuc
Proiect la Răchiţi
Sancţionează lipsa de reacţie a autorităţilor în problema câinilor
Flutur goleşte de conţinut raportul primarului Portariuc
Televizorul piroman
Modern Calor: Comunicat umplere instalații
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog