Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
947
De la 07 Ianuarie 2003
123124518
pnl

Cât de „cinstit” este Ioan Crap şi cât de „nebun” Petru Gogescu

  • Ioan Rotundu
  • 5 April 2020, 22:56
După ce am postat articolul intitulat „Petru Gogescu se consideră victimă a corupţiei din poliţia Ştefăneşti - Declarat nebun ca să nu poată depune,mărturie împotriva fostului şef IJP Suceava” am primit mai multe telefoane pro şi contra lui Gogescu dar numai unul m-a pus pe gânduri.
Cel care mi-a telefonat mi-a relatat că fostul poliţist, şef al IJP Suceava, este de bună credinţă şi că Gogescu ar fi fost turnătorul lui la DNA Suceava, turnătorie care nu s-a confirmat, Crap fiind achitat de către Curtea de Apel Suceava în două rânduri ca fiind nevinovat. Am înregistrată discuţia mea cu Petru Gogescu, o pot face publică oricând dacă voi considera de cuviinţă, şi am reascultat-o din pentru a-mi da seama dacă omul a minţit în cele relatate mie.
Analizând şi reanalizând informaţiile adunate, inclusiv cele de manipulare postate de apropiaţii lui Crap pe care i-am şi blocat, am rezumat următoarele aspecte ca fiind destul de lămuritoare în privinţa lui Ioan Crap şi Petru Gogescu.
În anul 2014, pe când se afla la conducerea IJP Suceava, comisarul şef Ioan Crap , la solicitarea unui preot, a ordonat unui poliţist de la Rutieră să nu sancţioneze o anumită persoană găsită în neregulă la un control, respectiv să nu-i ridice permisul unui şef de la APIA Suceava. Avea motive comisarul şef să-l ajute pe acel şef de la APIA. Veţi afla de ce!
. DNA Suceava a aflat de această intervenţie a lui Crap şi i-a întocmit dosar pentru abuz în funcţie. Curtea de Apel Suceava a constatat că intervenţia comisarului şef Ioan Crap către subaltern nu intră sub incidenţa unei fapte penale şi l-a achitat. Achitarea n-a însemnat şi faptul că intervenţia la poliţistul rutier n-ar fi avut loc, ca rezultat a rugăminţii unui preot.
În anul 2016, deja comisarul şef Ioan Crap, de loc din oraşul Ştefăneşti, dezvoltase pe raza oraşului afaceri funciare prin cumpărare de teren şi arendări, solicitând de la APIA subvenţia europeană cuvenită. Interesant este că Crap a ales să încaseze subvenţia de la APIA Suceava şi nu de la Botoşani. Acum putem face legătura sa cu acel şef de la APIA Suceava căruia i-a luat partea să nu-şi piardă permisul de conducere.
Din nou DNA Suceava deschide o anchetă şi constată că în anii 2010 – 2013 Ioan Crap a încasat subvenţie europeană necuvenită în sumă totală de 86,697,77 lei prin falsificarea datelor raportate, motiv pentru care îl trimite în judecată, dosar penal 2421/86/2016. Dosarul este judecat la Tribunalul Suceava şi în data de b29 martie 2018 este achitat pe motiv că fapta sa nu este prevăzută de legea penală. Totodată se reţine că din prejudiciul creat s-a recuperat suma de 16.412. Sentinţa Tribunalului Suceava va rămâne definitivă la Curtea de Apel Suceava prin pronunţarea dată în 31.01.2019.
În acest dosar, într-adevăr, Petru Gogescu a avut un rol activ, adică a depus mărturie la DNA împotriva lui Ioan Crap. În acest context s-a ajuns ca poliţişti din Poliţia Ştefăneşti să încerce să-l declare pe Gogescu nebun pentru a nu putea fi validate mărturiile sale. Poliţiştii n-au adus în spaţiul public nicio dovadă a nebuniei lui Gogescu, în timp ce acesta are două certificate medicale care-i atestă discernământul.
Reţinem şi de această dată că achitarea lui Ioan Crap nu s-a făcut că n-ar fi fost comisă fapta, ci pe procedura Codului de procedură penală pe motiv că fapta nu este sancţionată de legea penală. Prejudiciul creat de Crap celor de la APIA Bucureşti, APIA Suceava neavând calitate procesuală în acest dosar, deci şeful ajutat de Crap n-a avut cum să-l ajute la rândul său, se află în curs de judecată civilă.
La Curtea de Apel Suceava s-au judecat pe fond dosarele cu nr. 1062, 1063, 1064 şi 1065/86/2017 având ca reclamant pe Ioan Crap şi pârât pe APIA Bucureşti. În toate aceste dosare acţiunea lui Ioan Crap a fost respinsă, adică este bun de plată, cu drept de recurs la ICCJ Bucureşti.
Aşadar, ne-am lămurit cu „cinstea” fostului comisar şef Ioan Crap, şeful IJP Suceava. De menţionat că în cursul anului 2017, la nici 50 de ani, Ioan Crap s-a pensionat şi se ocupă la Ştefăneşti de ferma agricolă proprie.
Cu privire la Petru Gogescu, s-au repezit apărătorii lui Crap să-l acuze că este nebun şi că şi-a distrus singur livada şi viţa de vie prin a le erbicida. Cei din Ştefăneşti, care cunosc situaţia, spun că cel care ar fi comis fapta ar fi Ioan Crap, drept răzbunare pentru mărturiile acestuia făcute la DNA Suceava. Cert este că Poliţia din Ştefăneşti n-a cercetat reclamaţia lui Gogescu pentru a se afla dacă el şi-a otrăvit livada şi viţa de vie sau o altă persoană dar s-au repezit să-l spele de păcat pe Ioan Crap. Este nebun Petru Gogescu sau doar „nebun” din nevoia altora? Judecaţi după faptele descrise!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 3.04.2020
De la Botosani la Verona Diaspora I
Analfabetă functională? Nu, director de şcoală
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Spovedanie aspru pedepsită
Noi ilegalităţi şi abuzuri la Şcoala Gimnazială Suliţa
Horoscopul săptămânii 6 – 12.04.2020
Declarat nebun ca să nu poată depune,mărturie împotriva fostului şef IJP Suceava
Soluţia găsită de primarul comunei Călăraşi pentru noaptea de Înviere
Ioan Rotundu
O minune a PSD-ului emnă de postul Paştelui
Ioan Rotundu
Preotul care a facut sa dispara o comoara
Primăria Corni - anunţ de angajare
Strigătele de disperare ale carantinaţilor de la liceul Truşeşti
DSP-ul i-a abandonat,, jandarmii le râd în nas iar mâncarea este o batjocură
Medicul Romică Coşovanu întruneşte condiţiile PSD pentru director la Mavromati
Ioan Rotundu
Carantinaţii de la Truşeşti primesc mâncare bună şi la timp
Le lipsesc informaţiile de ordin medical, dacă vor fi sau nu testaţi
Noutăţi video din lagărul „puşcăriaşilor” din Truşeşti
Ioan Rotundu
Ticăloşii din Poliţie, la ordinul PSD, amendează voluntarii
Costel Bardan
Jandarmii care-i păzesc recurg la acte de răzbunare
Ioan Rotundu
Dosarul zile: Dezvăluirile funcţionarului public Liviu Edu
Presa`n gura lu` Rotundu : Emisiunea din 10.04.2020
Cer judecătorilor interdicţia Jurnalului de a publica informaţii de interes public
Ioan Rotundu
De la Botosani la Verona - Diaspora II
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog