Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1987
De la 07 Ianuarie 2003
112823833

Cât timp vom mai răbda umilinţa ungurilor?

  • Ioan Rotundu
  • 29 April 2020, 17:02
Ce s-a întâmplat luni în Camera Deputaţilor, când prin politica antinaţională şi iresponsabilă a PSD, ca partid majoritar în Parlamentul României, respectiv aprobarea tacită a legii iniţiată de UDMR pentru a crea autonomie totală lingvistică, administrativă şi culturală ungurilor din aşa zisul Ţinut Secuiesc, a stârnit furia preşedintelui ţării, Klaus Iohannis, care a răbufnit public într-un mod care-l declară mare patriot român, deşi de etnie este neamţ.
Incredibil, deşi dovedit trădător de neam ţi ţară, liderul PSD Marcel Ciolacu a ieşit cu neruşinare în faţa românilor să-l declare pe preşedintele României anti-român, anti-democratic pentru că a prezentat adevărata faţă de trădători a parlamentarilor PSD care, pentru voturile UDMR, au acceptat divizarea României prin a oferi pe tavă Ungariei o porţiune din Ardeal situată chiar în inima ţării.
Reacţia social-democraţilor de a oferi Ardealul Ungariei este de fapt o împlinire a înţelegerii dintre Liviu Dragnea şi premierul Ungariei Viktor Orban, înţelegere de care, trimiterea lui Dragnea după gratii nu i-a pus capăt.
Cu tupeu, neruşinare şi aroganţă de vechil asupra Ardealului a ieşit public şi Kelemen (foto) să-l ponegrească pe preşedintele României că s-a pus oprelişte dorinţei ungurilor de a vedea Ardealul alipit Ungariei. Regretabil este că presa tributară PSD, lingării din presă aflaţi în solda acestui partid devenit o molimă social-economică pentru România postdecembristă, s-a raliat declaraţiilor lui Ciolacu şi Kelemen, jignind cele aproape 10 milioane de români care l-au votat pe Klaus Iohannis preşedintele ţării.
Ca să-şi spele spurcăciunea cu care s-au umplut, parlamentarii PSD au anunţat că vor dezbate în regim de urgenţă, în Senat, legea adoptată tacit în Camera Deputaţilor şi o vor respinge. Din ipocrizie electorală, vor proceda aşa dar acest fapt nu ne dă siguranţa că astfel de încercări nu vor fi reluate sub o altă formă.
Să fiu bine înţeles, PSD-ul este partidul care şi-a asumat trecutul istoric al socialiştilor şi comuniştilor români încă de la începuturile apariţiei acestei ideologii nenorocite pe meleagurile româneşti. Istoria a consemnat cum socialiştii români care au participat în anul 1919 la Internaţionala a III-a, organizată de Lenin, au declarat că Basarabia, proaspăt recuperată de Regatul României, este ţinut sovietic.
Apariţia în România, după 8 mai 1021, în a Partidului Comunist Român, partid finanţat de către bolşevicii de la Moscova, a accentuat apariţia în spaţiul public a falsei teze istorice cum că Basarabia nu este provincie românească, omiţând aceşti trădători de neam şi ţară să menţioneze că domnitorul Moldovei, Ştefan cel Mare, îşi avea cetăţile de graniţă pe apa Nistrului şi nu a Prutului.
Acum, social-democraţii, nepoţii socialiştilor şi comuniştilor bolşevici împlinesc pas cu pas directivele lui Lenin, acelea că nu este nevoie de o Românie unită în teritoriile sale istorice ci de provincii independente, ştiind Lenin că astfel de provincii sunt mai uşor de controlat, supus sau împărţite la masa tratativelor internaţionale.
Dorinţa aprigă a premierului maghiar Viktor Orban este de fapt şi dorinţa ţarului Rusiei, Vladimir Putin. Iar Liviu Dragnea, care a alipit România la interesele Ungariei şi ale Rusiei, cu gândul ascuns de a o scoate din Uniunea Europeană a deschis porţile Ardealului permiţând diplomaţilor ungurilor de cel mai înalt rang să se plimbe prin Ţinutul Secuiesc ca pe bulevardele Budapestei. Mai mult, făceau declaraţii ofensatoare la adresa statului român, fără ca Ministerul De Externe Român să ia atitudine şi să-i declare pe aroganţii unguri persoana non-grata, interzicându-le să mai calce prin România.
De ani de zile românii sunt umiliţi la graniţa cu Ungaria. Vameşii unguri inventează fel de fel de restricţii numai pentru a-i vedea pe români umiliţi. Replica autorităţilor române lipseşte sau este anemică, mângâietoare şi nu hotărâtă prin luarea unor măsuri similare pentru ungurii care vin în România.
Pentru că guvernele româneşti postdecembriste au acceptat înţelegeri politice cu UDMR, favorabile lor şi păgubitoare României, acum suntem în situaţia de a plăti aceste cârdăşii politice cu unitatea administrativă a ţării. Ghinionul ungurilor este că Ardealul a fost readus României de către un rege neamţ. Iată că, din nou, un neamţ se pune stavilă încercărilor lor de a se face stăpâni peste un teritoriu care, istoric, nu le-a aparţinut niciodată. Veneticii Europei sunt ungurii, nu românii. Noi am fost aici dintotdeauna, dovadă cultura materială şi unitatea de limbă ce au o vechime de peste 7 mii de ani.
Românii, de milenii au stat cu arma în mână ţi au apărat în multe rânduri interesele popoarelor europene. Ungurii, de cum s-au aşezat în pustietatea locului, au fost mereu izvor de violenţă, de gâlceavă, de intrigi şi mai ales de o cruzime ce-a indignat civilizaţia spaţiului european.
Să facă bine românii să-şi amintească de masacrele ungurilor comise asupra românilor la Ip, Tresnea, Moisei şi alte locuri din Ardeal unde a spintecat cu baioneta burta femeilor gravide doar pentru că erau românce.
Să nu ne imaginăm că vom avea ocrotire din partea unui partid precum PSD-ul. Bunicii lor, comuniştii, au exterminat mii de români care nu voiau colectivizare, au executat fără scrupule marile personalităţi politice româneşti de dinainte de anul 1947, au distrus cultura şi civilizaţia noastră istorică pentru a pune în loc ideologia criminală a comunismului. Generaţia mea şi încă vreo două de după mine continuă să otrăvească spaţiul public postdecembrist cu afirmaţii de cât de bine se trăia înainte de 1]989. Sunt nostalgii ale unor victime ale sistemului totalitar care se vor duce în mormânt cu falsa credinţă că sistemul comunist este cel mai uman şi mai benefic pentru guvernarea unui popor, a unei naţiuni.
Numai că un astfel de sistem a dat naştere la monştri umani precum Lenin, Stalin, Ceauşescu, Dragnea şi mai nou Ciolacu. Se pare că ne este dat de istorie să fim salvaţi, ca popor şi ţară, pentru a doua oară de un neamţ. Iar neamţul se numeşte Klaus Iohannis.
În ce mă priveşte, aştept ca ungurul Asztalos Csaba, pus de PSD preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, să mă judece pentru că îmi apăr istoria ţării, demnitatea de român, şi nu susţin iredentismul maghiar aşa cum o fac liderii PSD. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


CAS Botoşani a lăsat trei comune fără medic de familie
în plină pandemie de coronavirus
Preşedintele CJ, Macaleţi, va putea sărbători în voie cei 4 ani de minciună
Ioan Rotundu
Povestea a două cămine culturale care-i pune pe primari în antiteză
Ioan Rotundu
Creşterea pensiilor, o decizie politica pe care trebuie să o ia Guvernul
Horoscopul săptămânii 27.04 – 3.05.2020
Bancul săptămânii: Un incendiu la care pompierii sunt calmi
Catrenul săptămânii
De la Veneţia anului trecut la coronavirusul acestui an
Ioan Rotundu
Dosarul zilei TeleM Botosani: Invitat prof.dr. Corneliu Furtună
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 1 mai 2020
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă