Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4179
De la 07 Ianuarie 2003
104751046
Cât vom mai răbda umilinţa funcţionarilor publici?

Sictirită la Garda de Mediu pentru că a venit cu o reclamaţie

  • Ioan Rotundu
  • 15 November 2021, 18:29
Un caz incredibil s-a consumat vineri, 12 noiembrie a.c. în sediul Gărzii de Mediu Botoşani cu repetare în ziua de luni, 15 noiembrie a.c. Despre incendierea de mirişte din vecinătatea unor gospodării ce fac parte din satul Buzeni, comuna Băluşeni şi atitudinea celor din conducerea Gărzii de Mediu Botoşani faţă de sesizarea primită am scris pe larg în articolul intitulat „La sesizările privind incendiile de miri;te, Garda de Mediu spune: Pas!”, articol postat pe site la data de 31 octombrie 2021.
După apariţia articolului mă aşteptam să primesc de la Garda de Mediu lămuriri cu privire la refuzul de a lua măsurile legale împotriva incendiatorului acelei mirişti, ştiut fiind faptul că incendierile de mirişte sunt interzise, cu anumite excepţii, dar sub nicio formă nu sunt legale incendierile în vecinătatea locuinţelor.
Mihaela Adăscăliţei din satul Coşuleni, comuna Băluşeni, deţine un teren cultivat cu porumb în chiar vecinătatea miriştii incendiate şi s-a panicat văzând cum a procedat proprietarul Anca Murgu prin tatăl ei Valică.
Ea s-a prezentat vineri, 12 noiembrie a.c. la Garda de Mediu Botoşani pentru a depune o reclamaţie. Nu numai că i s-a refuzat primirea reclamaţiei dar i s-a vorbit extrem de urât şi a fost invitată să plece pentru că ei au o şedinţă.
Adăscăliţei a revenit luni, 15 noiembrie a.c. dar din nou i s-a vorbit urât şi nu i s-a primit reclamaţia, fiind trimisă la Primăria Băluşeni. Ori, în cazul de faţă, Garda de Mediu avea competenţa să constate că incendierea de mirişte nu numai că s-a făcut ilegal, dar inclusiv funcţionarii cu responsabilitate din Primărie Băluşeni se fac vinovaţi de nerespectarea legislaţiei în vigoare şi ar fi trebuit sancţionaţi, lucru ce numai un comisar de mediu ar fi putut s-o facă.

Este inexplicabil ce se petrece de-o bună bucată de timp la Garda de Mediu condusă de către comisarul şef Cristina Kashyap. Pur şi simplu funcţionarii acestei instituţii nu mai reacţionează la reclamaţiile primite din partea cetăţenilor, politizarea excesivă a instituţiei blocând activitatea profesională.
Aroganţa şi lipsa de civilizaţie cu care sunt trataţi cetăţenii care intră în contact cu aceşti funcţionari sunt consecinţa degradării relaţiei funcţionar – cetăţean ca urmare a politizării promovată de guvernarea liberală, iar deputatul şi preşedintele PNL Botoşani Costel Şoptică încurajează o astfel de atmosferă degradantă pentru contribuabilul de rând.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 15 – 21.11.2021
Bancul săptămânii: Mesaj sexual codificat
Drogatul angajat al Primăriei Băluşeni să gestioneze fondurile europene a fost condamnat
Catrenul săptămânii
Ioan Rotundu
Fiscul ţine la secret prejudiciul creat statului de către deputatul Şoptică
Ioan Rotundu
Begocierile dintre PSD şi PNL
De ce se încaieră PSD cu PNL de la SIIJ
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă