Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2953
De la 07 Ianuarie 2003
86774088

Câtă dreptate există în România?

  • 24 May 2016, 23:00
-candidații independenți nu pot obține copii de pe Registrul electoral -acest drept îl au numai partidele politice Când e vorba de obligații privind respectarea legislației electorale , între candidații independenți și partidele politice nu se face diferență. Toți sunt competitori electorali. Dar la drepturi candidații independenți nu sunt luați în seamă.
Art.17 alin 2. din Legea nr.115/ 19 mai 2015,pentru alegerea autorităților publice locale prevede că:”
Până cel mai târziu cu 10 zile înaintea datei alegerilor, dar nu mai târziu de 24 de ore de la solicitare, primarii sunt obligaţi să pună la dispoziţia partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, la cererea şi pe cheltuiala acestora, un extras din Registrul electoral, cuprinzând alegătorii din respectiva unitate administrativ-teritorială, respectiv numele, prenumele, data naşterii şi domiciliul, pe suport electronic sau pe suport hârtie. ”
Mai mult decât atât Autoritatea Electorală Permanentă aemis pe data de 10 mai 2016, Hotârârea nr.26 care reglementează acest lucru:” (1) Până cel mai târziu cu 10 zile înaintea datei alegerilor locale, dar nu mai târziu de 24 de ore de la data înregistrării solicitării, primarii sunt obligaţi să pună la dispoziţia formaţiunilor politice care participă la alegerile locale, la cererea scrisă şi pe cheltuiala acestora, un extras din Registrul electoral, cuprinzând alegătorii din respectiva unitate administrativ-teritorială, respectiv numele, prenumele, data naşterii şi domiciliul, precum şi secţia de votare la care au fost arondaţi, pe suport electronic sau pe suport hârtie.
(2) Cererea scrisă prevăzută la alin. (1) trebuie să fie semnată de către reprezentantul formaţiunii politice ori al organizaţiei locale a acesteia, după caz. (3) Punerea la dispoziţie a extrasului din Registrul electoral se realizează prin predarea acestuia, pe bază de proces-verbal, către reprezentantul formaţiunii politice sau al organizaţiei locale a acesteia, desemnat în acest sens. (4) Prin suport electronic se înţelege un suport informatic de tip CD, DVD, stick USB sau altul
(5) Prin formaţiuni politice care participă la alegerile locale, în sensul prezentei hotărâri, se înţelege partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, ale căror propuneri de candidaţi au rămas definitive în unitatea administrativ-teritorială respectivă ori în judeţul din care aceasta face parte.
După cum se poate observa acest drept nu îl au și candidații independenți ci numai formațiunile politice.Cui îi este frică de independenți? Cred că Mark Twain avea dreptate:”Dacă votul nostru ar putea schimba ceva,nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.”
(Cu stimă prof. Ion Stoiciuc)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pompier botoşănean, primul român înscris la ultramaratonul „GOBI MARCH”
Tariceanu, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului
in dosarul retrocedarilor ilegale - Truica/Printul Paul
Dosarul Rompetrol: DIICOT vrea urmarirea penala pentru patru ministri - Dan Ioan Popescu, Mihai Tanasescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea
APIA avertizeaza: Fermierii nu vor primi niciun ban, daca nu-i cer pana la noul termen
Autopsia in cazul Dan Condrea: Medicii elimina ipoteza unui infarct la volan sau un accident vascular cerebral
Elemente de muniţie, distruse la Copălău
Elemente de muniţie, distruse la Copălău
Beţia puterii distruge cariere
Ioan Rotundu
Fiscul, amendat cu 16.000 de lei pentru ca a incalcat legea prin publicarea "listei rusinii" cu datornicii
Augustin Zegrean: Incriminarea sau dezincriminarea unor fapte este atributul exclusiv al legiuitorului
Horoscopul zilei de 25.05.2016
Bancul zilei: Sinceritate
Candidat la Primăria Suharău
Un ţărănisr la Primăria Botoşani
Liberalul Bulgaru, de la statutul de bişniţar la cel de prost plagiator
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă