Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1771
De la 07 Ianuarie 2003
123435570
Catalin Avramescu, consilier prezidential:

De pesate 15 ani se tratează cu ceai de păducel

  • 14 September 2010, 23:00
Consilierul de stat la Presedintie Catalin Avramescu a declarat, marti, la o dezbatere pe tema sistemului sanitar, ca nu mai este client al sistemului medical de 15 ani, precizand ca, in schimb, a folosit recent ceai de paducel pentru tensiune, relateaza Mediafax.
"Voi asista cu multa curiozitate la dezbatere si voi asculta cu mult interes. Sa va spun de ce: pentru ca - nu stiu care este situatia dumneavoastra - dar cel putin eu nu mai sunt un client al sistemului de sanatate de vreo 15 ani. L-am parasit ingrozit, cum banuiesc ca multi au facut-o deja", a spus Catalin Avramescu, in deschiderea unei dezbateri ISP-Fundatia Konrad Adenauer, referitoare la sistemul de sanatate.
La dezbatere, care a fost moderata de Catalin Avramescu, au luat parte Bogdan Chiritoiu, seful Consiliului Concurentei, Cristian Vladescu, Virgil Paunescu, fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii si reprezentanti ai sistemului medical si farmaceutic.
In cadrul discutiilor, Catalin Avramescu a revenit la relatia sa cu sistemul medical, marturisind ca recent s-a tratat de tensiune cu ceai de paducel.
"Ce simple sunt lucrurile de partea cealalta a baricadei... Eu am facut saltul direct spre capitalismul perfect. Zilele trecute mi-a spus sotia mea, in contextul in care vroiam sa mananc nu stiu ce: "Ai tensiune!"... Zice: "Ceai de paducel". Simplu! Vedeti?", a spus el, in contextul in care se discuta despre oportunitatea unei asigurari private de sanatate.
Avramescu a fost contrazis de unul dintre cei prezenti la dezbatere, care i-a atras atentia ca problema o reprezinta costurile tratamentului bolilor grave, care este foarte mare.
"Aici va pacaliti si dumneavoastra si imensa majoritate a populatiei atunci cand vorbeste de asigurari private. Noi nu vedem decat sumele acestea mici - un abonament la firma X,Y, Z de 500, 1.000, 1.000.000. Ceea ce nu se vede este costul bolilor grave. Cat iti poti permite sa suporti un tratament?", a comentat unul dintre participanti.
"Acum, vorbind serios, riscul este foarte mic. Deci, in treaba asta cu asigurarile, va spun sincer, asa cum o vad eu, ca pacient potential: este ca si cum as investi in bilete de loterie", a raspuns Avramescu.
"La 70 de ani n-o sa mai fie riscul atat de mic sa va imbolnaviti", i s-a raspuns din sala.
Catalin Avramescu a continuat, spunand ca i se pare ca este vorba despre o morbiditate redusa.
"Sincer vorbind, morbiditatea este atat de redusa - chiar daca este, nu stiu, 45% pe diferite boli grave - tot mi se pare putin. Si, la drept vorbind, si daca ar fi de 89% mie mi se pare ca adesea este un tip de risc pe care un om de o anumita factura este dispus sa si-l ia", a replicat Avramescu.
Vorbele sale au starnit din nou reactii - dintre care mare parte in gluma - din partea celor prezenti, motiv pentru care Catalin Avramescu si-a reluat rolul de moderator, acordand cuvantul pentru o intrebare, in sala, nu inainte de a preciza amuzat ca face acest lucru "ramanand cu incapatanare la formula ceaiului de paducel".
Agenţia de ştiri HotNewes

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, miercuri, 15 septembrie
Invitaţie la un mare eveniment agricol al judeţului Botoşani
Bancul zilei: Tăcerea episcopului
Educaţia din faţa blocului
Un radical american, autointitulat "Osama bin Laden creştin"
a fost arestat de FBI
Petru Bogatu: A cui, totuşi, este Publica TV?
COMUNICAT DE PRESA - Oficiul de Poştă
Participaţi la Sǎptǎmâna Mondialǎ a Spaţiului Cosmic: 4-10 Octombrie 2010
Flutur, albeaţa din ochii social-democraţilor
Abandonaţi în evul mediu
Ioan Rotundu
Conducta de apă de la Leorda, „victima” alunecărilor de teren
Săptămâna Mobilităţii Europene la Botoşani
Adolescenta fugită dintr-un centru de plasament şi prinsă de jandarmi
Oierii unguri vin în transhumanţă la Târgul de la Popăuţi
Alegeri în UNPR
Senatorul Câmpanu bravează pe seama coplăţii din sistemul sanitar
Protecţia Copilului are de acum şi director economic
Comuniştii portocalii din IŞJ crează diversiuni pe seama profesorilor
aceasta pentru a masca dramele produse părinţilor şi mai ales elevilor
Farmaciştilor iar li se promit bani pe plăţile restante
Condiţie lingvistică pentru şeful DSP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur
Ultimele articole de pe blog