Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16064
De la 07 Ianuarie 2003
122876131
Catalin Ivan (PSD): Daca

Crin Antonescu se simte jenat de relaţia cu PSD

  • 4 October 2013, 23:00
Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat vineri pentru Hotnews.ro ca liderul PNL Crin Antonescu incearca sa castige puncte in fata electoratului si ca "daca se jeneaza de relatia cu PSD" sa o spuna cu "subiect si predicat". Ivan a mai spus ca mesajul transmis de Antonescu il decredibilizeza pe acesta ca lider in conditiile in care PNL se afla la guvernare si face parte din USL.
Reamintim ca liderul liberal l-a atacat dur pe Ponta vineri intr-o declaratie de presa, spunind ca este inacceptabil comportamentul acestuia in scandalul Papici.
"Crin Antonescu nu trebuie sa uite ca PNL si PSD au plecat impreuna la drum formand USL. Daca domnia sa crede ca prin astfel de atacuri castiga puncte se inseala, mai degraba pierde puncte, in conditiile in care s-a angajat alaturi de PSD si Victor Ponta intr-o alianta care este la guvernate si are proiecte comune. (....) Daca Crin Antonescu nu mai doreste sa ramana in USL sa o spuna cu subiect si predicat. Pentru PSD, USL ramane un proiect politic important dar daca domnul Antonescu se simte jenat de relatia cu PSD, daca si-a gasit alti parteneri de guvernare si vrea sa paraseasca Uniunea s-o spuna cu subiect si predicat", a declarat Ivan pentru Hotnews.ro.
Agenţia de ştiri HotNews În „meciul” „energia verde” comuna Frumuşica a învins oraşul Flămânzi Presa din întreg judeţul a anunţat sosirea la Primăria Botoşani, în ziua de miercuri, a secretarului de stat Marcel Popa, lucrător în cadrul Ministerului Economiei, în prezenţa căruia a fost semnat un contract de finaţare, în valoare de 4 milioane de euro, privind construirea unui parc fotovoltaic în comuna Frumuşica.
Accesat de Primăria Frumuşica, proiectul intitulat „Valorificarea resurselor regenerabile pentru producerea energiei verzi, construirea unei capacități de producere a energiei electrice prin valorificarea resurselor solare”, a căpătat astfel undă verde, urmând să fie realizat cu fonduri europene şi co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Dincolo de succesul celor de la Frumuşica prin primarul Costel Rădeanu (foto) care, prin acest proiect, vor obţine curent electric gratuit pentru toate instituţiile locale şi pentru iluminatul public stradal, rămâne de discutat aspectul particular al preocupării celor din administraţiile locale vizavi de soarta proiectelor depuse. Singura cale care duce la aprobarea proiectelor aflate pe listele de aşteptare sau în rezervă este, după cum se ştie, cea a nenumăratelor insistenţe, a drumurilor fără sfârşit făcute la forurile superioare de la Bucureşti, de la Iaşi sau de la Piatra Neamţ.
Abia când banii ajung în casierii şi lucrările sunt începute, pot răsufla edilii liniştiţi, dar atunci încep, de regulă alte proiecte, însoţite de alte drumuri şi alte insistenţe pe la ministere. Am insistat asupra acestui aspect tocmai pentru a sublinia faptului că, cel puţin la nivelul proiectelor de tipul „energia verde”, comuna Frumuşica a depăşit oraşul Flămânzi.
Probabil că cizmele mult prea greoaie cu care sunt încălţaţi USL-iştii din Flămânzi atârnă mult prea greu în picioarele lor, stânjenindu-le posibilitatea de mişcare şi încetinindu-le capacitatea de intervenţie rapidă atunci când sunt de rezolvat probleme stringente ale comunităţii. Voi exemplifica, amintind că şi la nivelul oraşului Flămânzi, a existat, încă de acum trei ani, un proiect de acest fel, intitulat „Uzina verde”. Cum de soarta acestuia nu s-a mai preocupat de atunci nimeni, este clar de ce la Frumuşica acest tip de proiect ecologic a putut fi implementat iar la Flămânzi nu!
Încă din anul 2009, actualul consilier Constantin Pitorac, pe atunci primar al oraşului Flămânzi, a încredinţat compartimentului de specialitate din cadrul primăriei realizarea documentaţiei necesare accesării proiectului „Uzina verde” vizând „utilizarea surselor regenerabile de energie solară pentru producerea energiei electrice în localitatea Flămânzi, judetul Botoşani”.
Investiţia urma să fie similară celei de la Frumuşica, pe terenul oferit de Consiliul Local Flămânzi urmând să fie instalat un câmp de panouri fotovoltaice şi a un generator de 1 megawatt, capabil să furnizeze în oraş curentul electric necesar alimentării gratuite a instituţiilor publice şi iluminatul stradal. Proiectul urma să fie finaţat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Axa Prioritară 4 „Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice”, Domeniul Major de Interventie (DMI).
Având o valoare estimată de 25.828.109,69 RON, proiectul, având nr. de înregistrare OIE 630292/ 30.04.2010, a fost depus în mai 2010 la autoritatea responsabilă de evaluare şi implementare, adică la Ministerul Economiei. Deşi, după evaluare, proiectul „verde” de la Flămânzi a fost considerat eligibil, a fost trecut pe lista de rezervă, la fel ca toate proiectele mici, urmând să fie (ret)luat în discuţie după diminuarea marii recesiuni economice europene.
Din păcate, deşi în ultimul an, majoritatea proiectelor aflate în „stand by” au fost reevaluate şi propuse implementării, cel amintit a rămas în coadă de peşte datorită dezinteresului administrativ al noii conduceri a Primăriei Flămânzi. „Dacă nu mă înşel şi proiectul de la Frumuşica a figurat o perioadă pe lista de rezervă, doar că implicarea celor de la Frumuşica a reuşit să-l aducă la finanţare, în timp ce reprezentanţii administraţiai publice din Flămânzi au dormit în bocanci”, a mai afirmat consilierul Constantin Pitorac.
Gabi gomboş

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Locuinţă salvată de pompieri
Daniel Constantin (PC) se simte hăituit de partenerii USL
Prognoza meteo pentru weekend
Ponta refuză să răspundă la atacurile lui Crin Antonescu
Liberalul Calin-Bogdan Găurean a fost demis din funcţia de secretar de stat
Ce s-a întâmplat cu Traian Băsescu
Postul Realitatea TV nu va fi închis
Reacţia SUA la scandalul presiunilor din Justiţie
Botoşani: În „meciul” „energia verde” comuna Frumuşica a învins oraşul Flămânzi
Program filme Mall Uvertura
Duminică sunt anunţate în Capitală manifestaţii de susţinere a procurorilor DNA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog