Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ultima oră
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
663
De la 07 Ianuarie 2003
123144658
pnl
Catalin Macovei:

ANI are în lucru dosarele a peste 100 de parlamentari, "un sfert din Parlament"

  • 25 April 2010, 23:00
Seful Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Macovei, a declarat, sambata, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca institutia are in lucru dosarele a peste 100 de parlamentari, "un sfert din Parlament", de aceea asteapta cu interes dezbaterea din Parlament a noii legi de functionare a ANI, transmite Mediafax.
"Sunt vreo 100 si ceva de parlamentari, un sfert din Parlament, de aceea astept cu maxim interes dezbaterea din Parlament a noii legi a ANI", a spus Catalin Macovei, raspunzand unei intrebari a moderatorului emisiunii privind dosarele pe care ANI le are in lucru si despre care presa nu a aflat inca.
El a precizat ca printre dosarele pe care Agentia le are in lucru sunt si cele privind fosti si actuali ministri, presedinti de Consilii Judetene si primari.
Totodata, el a dat ca exemple de dosare finalizate de ANI si trimise Parchetului cel al fostului ministru al Tineretului Sorina Placinta, fostului ministru de Finanante Gheorghe Pogea, fostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu, precum si cele privind confiscarea unor parti din averile senator PDL Iasi Dumitru Oprea si a fostului senator Serban Bradisteanu.
Intrebat daca este de parere ca problemele cu care se confrunta ANI in acest moment sunt legate de vreunul din dosarele instrumentate de institutie, presedintele ANI a raspuns ca s-a gandit, impreuna cu colegii sai, la aceasta varianta, insa nu are banuieli. Macovei a precizat ca ANI are in lucru in total aproape 4.000 de dosare, insa nu ar putea sa spuna care din acestea a creat problemele actuale ale institutiei.
"Impreuna cu colegii mei ne gandeam oare care dintre cele aproape patru mii de dosare care sunt in lucru si nu sunt finalizate este dosarul care ne-a creat aceasta problema... Nu, nu am banuieli", a mai spus Macovei.
Curtea Constitutionala a constatat, in 14 aprilie, ca anumite prevederi ale Legii privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate sunt neconstitutionale, inclusiv articolul 13 care stabileste atributiile ANI, respectiv verificarea declaratiilor de avere si interese, controlul depunerii la termen a acestora, constatarea neconcordantelor sau a nerespectarii hotararilor legale, constatarea incompatibilitatilor si sesizarea organelor de urmarire penala, dar si aplicarea sanctiunilor.
La sfarsitul saptamanii trecute, premierul Emil Boc a declarat ca este hotarat sa promoveze o ordonanta de urgenta privind Agentia Nationala de Integritate (ANI), pentru a permite institutiei sa functioneze in continuare, aratand ca "cine crede ca isi poate bate joc de ANI se insala".
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Oftica elevilor
Horoscop
Un singur partid al AIE nu este controlat de ruşi
„Armata rusă a tras în soldaţii noştri în timpul conflictului de pe Nistru...”
50.000 de firme ale românilor în Italia
De la „cocoş” în România, la porumbei in Italia
Pentru mine relaţia cu Băsescu a fost o mare deziluzie, o mare decepţie
Banca a profitat de criză pentru a realiza profituri considerabile
Medalie de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva
Relansarea economică este mai puternică decât estimările iniţiale - G20
Baroneasa teroristă vrea din nou şefă la Poştă
Dublă lovitură
Ioan Rotundu
Conducere cu permisul suspendat şi uz de fals la Todireni
Peste douăzeci de spanioli vin să sondeze infrastructura botoşăneană
Arta sub igrasie
Proasta târgului!
Angajaţii de la protecţia Copilului au salarii cu 30% mai mici
Patru disponibilizări la fiecare sută de angajaţi bugetari
Ministrul Educaţiei, cap de afiş la casele de pariuri
În loc de bani, infecţiile nosocomiale vor fi tratate cu controale
În loc de bani, infecţiile nosocomiale vor fi tratate cu controale
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog