Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21673
De la 07 Ianuarie 2003
122881740

Cataniciu: ALDE nu sustine forma actuala a raspunderii magistratilor, este inoperanta

  • 3 December 2017, 23:00
ALDE nu sustine prevederile privind raspunderea magistratilor adoptate de comisia parlamentara privind Legile Justitiei, deoarece le considera inoperante, a declarat deputatul Steluta Cataniciu, vicepresedinte al partidului, potrivit Agerpres.
"In calitatea mea de membru al Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei, ma dezic total de votul exprimat in sedinta comisiei din data de 27 noiembrie 2017, cu privire la forma in care a fost adoptata reglementarea raspunderii magistratilor: adica inoperanta. Nu am votat nici in cadrul respectivei sedinte si nu vom vota nici in plenul Camerei Deputatilor, in situatia in care raspunderea magistratilor ramane reglementata in forma in care a trecut de comisie", a afirmat Steluta Cataniciu.
Ea a precizat ca ALDE s-a pozitionat de la inceput pentru modificarea celor trei Legi ale Justitiei, considerand ca aceasta deriva din importanta apararii drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor din Romania, "care in ultimii ani au fost incalcate de un sistem ce a comis nenumarate abuzuri".
"Acesta este si motivul pentru care, in cadrul comisiei speciale am sustinut, ca forma de reglementare, obligatia statului de a se indrepta cu actiune in regres impotriva magistratului care a incalcat legea cu rea-credinta sau grava neglijenta, precum si faptul ca statul sa fie obligat sa plateasca justitiabililor 'de indata' sumele de bani acordate cu titlu de despagubiri si nu intr-un termen de un an. Amendamentul ALDE a fost respins", a explicat Cataniciu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 4.12.2017
Bancul zilei: Prins în propria-i capcană
Ceea ce au facut deputatul Dragnea si de senatorul Tariceanu reprezinta o uzurpare de calitate, un abuz
Tariceanu, mesaj de 1 decembrie:
Traim o perioada in care drepturile si libertatile cetatenilor sunt amenintate, in care romanii nu-si pot singuri decide viitorul
Primarul Dan Tudorache a dezvaluit ca organizarea Targului de Craciun din Victoriei a fost decisa de PSD.
Gabriela Firea sustinea marti ca Targul a fost cerut de Inspectoratul Scolar
Basescu, despre reactiile primarului capitalei si ministrului de Interne,
dupa evenimentele de sambata din Piata Victoriei: Jandarmeria, prinsa in jocul politic a doua ...doamne
Liviu Dragnea i-a chemat duminica seara pe liderii din teritoriu ai PSD
pentru a discuta despre un mare miting
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog