Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11844
De la 07 Ianuarie 2003
111320491

Căţeii comunitari folosiţi ca momeală electorală

  • 19 November 2012, 23:00
Viceprimarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a demontat luni temerile reprezentanţilor ADOR care bănuiesc că Primăria strânge câini cu duba după care le pregăteşte sfârşitul.
Edilul a anunţat demararea unui proiect pilot prin care se urmăreşte prinderea şi darea spre adopţie a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Botoşani. Discuţiile cu o firmă specializată sunt finalizate în acest moment aceasta obligându-se să preia câinii comunitari şi să le asigure tot tratamentul necesar conform legii, până la darea lor spre adopţie.
Serviciile incluse în cadrul proiectului pilot vor fi furnizate gratuit în baza unui contract de sponsorizare, iar firma care va desfăşura acţiunea se obligă să respecte toate legile în vigoare, privind prinderea, îngrijirea şi darea spre adopţie a câinilor fără stăpân.
„Am ţinut cont de soluţiile recomandate de organizaţiile neguvernamentale care militează pentru protecţia animalelor. Am optat pentru soluţia unui tratament în masă a câinilor fără stăpân, astfel încât să stopăm înmulţirea acestora.
De asemenea, am solicitat firmei care va realiza operaţiunea să ne ofere garanţii că toţi câinii vor fi trataţi în mod corespunzător până când vor fi daţi spre adopţie. Am insistat asupra acestui aspect şi am primit asigurări că vor fi respectate toate legile în vigoare, iar firma în cauză va prezenta Primăriei certificatele de adopţie pentru câinii comunitari ridicaţi din Botoşani”
, a explicat viceprimarul Cosmin Andrei.
Acesta a nai precizat că firma care va realiza proiectul pilot dispune de toate avizele medico-veterinare şi de propria bază, dotată cu un padoc de circa 500 de locuri şi cabinet veterinar pentru găzduirea şi tratarea corespunzătoare a câinilor, până la adoptarea lor de către iubitorii de animale. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Răzbunare sexualăl
Comunitarii botoşăneni au noroc cu compasiunea nemţilor
Sebastian Tocariu vrea să rămână subprefect
Botoşani: Preşedintele CJ se însoară cu o viitoare deputată
naşi va fi familia Crin Antonescu
25 de tone de furaje şi două anexe distruse într-un incendiu la Stăuceni
Dosar penal întocmit pentru transportul peştelui fără documente
Anvelope umflate cu ţigarete de contrabandă
Dosar penal pentru braconaj piscicol
Riscul de a pierde indemnizaţia de şomaj
Campania împotriva gripei va demara imediat
Medicii au învins în disputa cu conducerea Spitalului judeţean
Accident de muncă mortal anchetat de ITM
Schimbare de director şi la APM
Cum explică Biserica şi Şcoala participarea la mitingul de la Năvodari
CSM a cerut anchetarea mitingului de la Năvodari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă