Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8950
De la 07 Ianuarie 2003
93960964

Caz cutremurător de bullying la Liceul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti

  • Ioan Rotundu
  • 7 April 2021, 21:45
Daniel Dimureac din Ştefăneşti este fost om de casă la familia poliţistului Ciprian şi Raluca Vaipan (foto). După ce l-a slugărit ani la rând, pentru că Dimureac a dezvăluit public o serie de ilegalităţi comise de agentul de poliţie, Ciprian Vaipan a trecut la represiuni asupra familiei acestuia.
Umilit şi ameninţat cu fel de fel de pedepse, Daniel Dimureac m-a contactat pentru a-mi relata tot ce ştia că poliţistul as comis cu încălcarea legii, unele fapte fiind de o gravitate deosebită.
Imediat ce a luat legătura cu mine, la vreme de seară, ca hoţii din PSD, la locuinţa lui Dimureac s-a prezentat un grup de poliţişti care i-au cerut să nu mai aibă contacte cu mine şi să retracteze tot ce mi-a relatat, în caz contrar va suporta consecinţe dure, el, soţia, fiul şi fiica elevă la liceu.
Asupra fiului lui Dimureac s-au abătut fel de fel de amenzi şi chiar un dosar penal pentru ultraj. Se pare că ameninţările nu s-au oprit numai asupra fiului. Soţia lui Vaipan, Raluca, este profesoară de sport la Liceul „Ştefan Luchian” Ştefăneşti. Ea s-a alăturat soţului în pedepsirea familiei Dimureac.
Zilele trecute, fata lui Dimureac, elevă în clasa a IX-a i-a spus profesoarei că nu poate participa la ora de sport pentru că este în perioada ciclului. Profesoara n-a vrut să audă de aşa ceva şi i-a cerut să facă sport. Fata, cu manifestări aparte în perioada ciclului, s-a adresat medicului de familie care i-a dat scutire.
Când profesoara a intrat în posesia scutirii, a prezentat documentul băieţilor din clasă şi şi-a bătut joc de fata care, umilită atât de brutal, de ruşine n-a mai vrut să meargă la şcoală.
Tatăl fetei, Daniel Dimureac, io-a adus la cunoştinţă cele puse la cale de profesoara Raluca Vaipan directoarei de liceu Elena Marineac care a căutat să muşamalizeze cazul, ea având frică de Raluca Vaipan care a mai sfidat-oi în câteva rânduri şi care din luna martie a devenit consilier judeţean al PSD.
Văzând reacţia împăciuitoare a directoarei, Dimureac s-a deplasat în Botoşani, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, unde a adus cazul la cunoştinţa Adei Macovei, inspector general adj. şi apoi inspectorului general Gabriel Hârtie.

L-a contactat telefonic pe Daniel Dimureac care, timorat şi speriat de răzbunarea familiei poliţistului, respectiv soţia profesoară Raluca Vaipan şi soţul agentul de poliţie Ciprian Vaipan, n-a negat cele petrecute cu fiica sa în timpul orei de sport dar că nu face niciun fel de declaraţii până ce nu va primi răspuns de la IŞJ despre cum se va rezolva sesizarea sa depusă.
Joi, 8 aprilie a.c., la Liceul „Ştefan Luchian” Ştefăneşti va avea loc şedinţa Consiliului de Administraţie. Mi s-a spus de către o sursă din interiorul instituţiei că directoarea Elena Marineac, în disperare, va încerca să muşamalizeze cazul.
Modul în care s-a comportat profesoara Raluca Vaipan este un caz cutremurător de bullying iar Poliţia ar trebui să se sesizeze din oficiu şi să deschidă o anchetă, chiar dacă soţul profesoarei este coleg cu ei şi se bucură de protecţia şefului cel mare din IJP Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu.
Solicit cititorilor Jurnalului să distribuie acest articol pe orice sursă de socializare au la îndemână pentru ca nicio elevă să nu mai fie umilită în asemenea mod. Avem copii şi trebuie să ni-i apărăm de profesori ca Raluca Vaipan.

Dreptul la replică al Ralucăi Vaipan
Libertatea de exprimare este unul din drepturile fundamentale, recunoscute de lege în întreaga lume, reglementată și prevăzută în Constituția României. Consider că deontologia profesiei de jurnalist vă impune pluritatea mijloacelor de informare atunci când vreți să prezentați realitatea unui eveniment. Unul dintre principiile fundamentale este principiul adevărului, al corectitudinii informațiilor (veracitatea faptelor). Ca urmare a apariției articolului în Jurnalul de Botoșani vreau să vă aduc la cunoștință urmatoarele aspecte cu privire la ,,incidentul” prezentat de către dumneavoastră și părintele Dimureac Dănuț, tatăl elevei D. A.
În data de 31.03.2021 (8/00) la începutul orei am solicitat alinierea pentru a consemna eventualii absenți și scutiții de zi. Din formație mi s-a adresat eleva Ș. A. G. și mi-a cerut permisiunea să o învoiesc pentru a merge la medic să-mi aducă scutire medicală pentru semestrul II, an școlar 2021, știind prea bine că eleva mai sus menționată are un istoric medical care îi întărește solicitarea făcută. Apoi eleva D. A. ÎMI SOLICITĂ VERBAL, DIN FORMAȚIA DE ALINIERE, ÎNVOIRE DE ZI motivând cu o atitudine ostilă ,,CĂ ȘTIȚI DUMNEAVOSTRĂ!”.
Motivul l-am dedus având în vedere că eleva C. I. a precizat în fața colectivului ,,ȘI EU AM ACELEAȘI PROBLEME ȘI SUNT PREZENTĂ LA ORĂ, FAC ORA!”. Comunicarea ce a urmat, s-a realizat pe un ton normal, neatrăgând atenția colectivului de elevi și am întrebat-o pe A. dacă posibila cauză este perioada de monoragie sau metroragie. Cuvântul monoragie (mentruație) este un termen des folosit în disciplina Educație Fizică și Sport, se studiază la anatomie, la sistemul reproducător atât în clasa a VIIa cât și în clasa a XIa și totodată vreau să evidențiez că eleva a studiat acest ,,termen” și în clasele gimnaziale când a avut ca obiect de studiu opționalul ,, Educație pentru Sănătate!”, începând cu clasa a Va.
După cum bine se știe există o înțelegere tacită, de bun simț, ca elevele, atunci când este cazul, să fie scutite de zi, deși nici un document oficial nu evidențiază ca fiind o ,,CAUZĂ”, a se vedea Ordinul nr. 520/2007 pentru aprobarea Metodologiei privind eliberarea scutirilor medicale de la orele de educaţie fizică şi sport pentru elevi şi studenţi şi a Baremului medical cuprinzând afecţiunile pentru care se acordă scutirile medicale de la orele de educaţie fizică şi sport -Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 275 din 25.04.2007.
Și totuși, vreau să întăresc acest aspect, niciodată dar niciodată nu mi s-au mai adus astfel de acuzații, întotdeauna elevilor scutiți de zi li s-a acordat atenția cuvenită, au stat pe bancă sau în preajma perimetrului în care s-au desfășurat orele ȘI NICIDECUM ÎN SALA DE CLASĂ.
Totodata vreau să menționez că eleva D. A., mi-a întors spatele înainte de ai comunica opțiunea avută pentru acea solicitare spunându-mi ,,PUTEȚI SĂ-MI PUNEȚI ABSENT, NU MĂ INTERESEAZĂ! “ iar în secundele următoare și-a scos telefonul din buzunar, deși a luat la cunoștință normele PSI impuse de această disciplină și a semnat procesul verbal în data de 15.09.2020, unde la punctul 15 este menționat faptul că ,,... să nu participe la lecții cu telefoane mobile, inele etc) și totodată la punctul 8 unde sunt stipulate clar prevederile referitoare la statutul de ,,scutit medical”, proces verbal ce l-a semnat!
Mi s-au adus acuzații că nu am vrut să-i primesc scutirea medicală, deși eleva mai sus menționată nu mi-a prezentat nici o adeverință medicală, aceasta fiind adusă ulterior de către parinții elevei și înmânată doamnei director. Deci, în nici un caz nu mi-a fost prezentată în timpul orei și nicidecum eu, nu am prezentat un document inexistent în acel moment colectivului de elevi, dovadă sunt declarațiile elevilor prezenți la ora, ceea ce infirmă spusele dumneavoastră!
Vorbiți despre Bullying și răzbunare. Unde se regăsesc acestea dacă eu, cadrul didactic, folosesc un limbaj și comportament adecvat disciplinei mele, (martori sunt cei 235 elevi care participă săptămânal la ora de Educație Fizică și Sport, oră coordonată de către mine!) și eleva D. A. atât în anii anteriori cât și în prezent la disciplina EFS are nota 10. Cu toții știm că baremele, conform Sistemului Național de Evaluare sunt greu de atins pentru obținerea notei maxime!
Având în vedere amploarea acestui ,,incident" consider și nu doar eu, că totul a fost premeditat, acțiunile elevei și a parinților au fost săvârsite în mod deliberat având în vedere că în 10 minute părinții copilului în cauză au fost prezenți la școală, cu o atitudine îndoielnică, plină de acuzații și chiar dacă eu mă aflam pe terenul alăturat clădirii, au refuzat să stea la discuți cu mine, abordând o tăcere indiferentă atunci când în repetate rânduri s-au întalnit cu mine în curtea liceului.
Totodată se știu în comunitate, se știu în Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani acțiunile intreprinse de sus menționații cu privire la numeroasele plângeri realizate împotriva cadrelor didactice, plângeri neîntemeiate, gândite și crezute doar de domniile lor astfel că, vă rog să-mi dați voie să încerc să privesc indiferent prezenta situație CĂCI CONSIDER CĂ SUNT AGRESATĂ ȘI UMILITĂ DE ACȚIUNEA DUMNEAVOASTRĂ ȘI PERSOANELOR ÎN CAUZĂ!
Tind să cred că într-un final, domnule Rotundu, veți privi din perspectiva adevărului și vă veți documenta îndeajuns, înainte de a face anumite afirmații și a aduce acuzații căci aveți datoria conf. Art. 31 din Constituția României să gasiți un echilibru între dreptul la informare și respectul vieții private pentru că punerea într-o lumina falsă, publicitatea numelui și a imaginii proprii fără acordul subiectului sunt forme principale de agresiune la viața privată.
Etica jurnalistică spune că prezentarea persoanei într-o lumină falsă se referă la interpretarea tendențioasă, vădit interesată, a unor fapte nereale, asociere brutală de fapte, unidirecțională, interpretare reducționistă a acestora cu scopul de a produce daune onoarei sau demnității unei persoane.
Instrumentalizarea poate ascunde dezinformare sau manipulare, propagandă sau răzbunare. Din păcate toate acestea se regăsesc în articolele dumneavoastră, domnule Rotundu!
P.S. Vă rog, să-mi confirmați primirea prezentei opinii și aștept ca în termen legal să o publicați
! Vaipan Raluca.2021


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Noua performanţă şcolară
Horoscopul săptămânii 5 – 11 aprilie 2021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Socialişti „trăsniţi” în CL Vlăsâneşti care iau decizii trăsnite
Ioan Rotundu
Musulmanul Arafat, Ramadanul şi Paştele la creştini
Ioan Rotundu
Omul de afaceri Traian Popa descrie cum funcţionează mecanismul corupţiei
În sfârşit, am reuşit să mă vaccinez!
Ioan Rotundu
Acţiunea DIICOT confirmă amploarea contrabandei cu ţigări pe raza ITPF Iaşi
Ioan Rotundu
Liderii de sindicat Florin Zlate şi Dan Radu şi splendoarea prostiei
Ioan Rotundu
Vameşii şi poliţiştii de la Stânca sunt cu afacerile în „doliu”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă