Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20719
De la 07 Ianuarie 2003
122906368

Cazane de rachiu şi băutură ilicite depistate de de oameni ai legii

  • 21 October 2010, 23:00
Ieri, ora 07.00, în vederea documentării activităţii infracţionale a 21 învinuiţi, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul I.P.J Botoşani ( Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Intervenţii Rapide, Serviciul Criminalistic) împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cu participarea comisarilor Gărzii Financiare – Secţia Botoşani şi având sprijinul tehnic şi informativ al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă au descins în 26 de locaţii din judeţul Botoşani ( în municipiul Botoşani, localităţile Răchiţi, Corlăteni, Ungureni şi altele), unde au efectuat percheziţii şi controale economico-financiare la depozite, spaţii comerciale şi locuinţe aparţinând mai multor persoane juridice şi fizice.
Scopul percheziţiilor şi controalelor a fost acela de a identifica şi ridica instalaţii artizanale de îmbuteliat băuturi alcoolice spirtoase fabricate ilicit, băuturi alcoolice depozitate şi comercializate cu încălcarea legislaţiei fiscale, ţigări şi alte produse accizabile, în vederea probării activităţii infracţionale a celor 21 învinuiţi. Cercetările formează obiectul dosarului penal nr.68/P/2010 înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, fiind desfăşurate de ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului Investigare a Fraudelor sub coordonarea procurorului şi cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. În cauză se efectuează acte de urmărire penală faţă de 21 învinuiţi implicaţi în activităţi de producere, îmbuteliere şi comercializare de băuturi alcoolice spirtoase, cu încălcarea legislaţiei fiscale ( fiind reţinute în sarcina acestora infracţiuni precum evaziune fiscală şi producere, deţinere şi comercializare de produse accizabile). Prin producerea, deţinerea şi comercializarea în afara antrepozitului fiscal a cantităţii totale estimate pe baza probatoriului administrat până în prezent la 24.533 litri băuturi spirtoase, prejudiciul cauzat bugetului general consolidat a fost stabilit de către Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani la suma de 151.381 lei.
La percheziţii au participat 49 poliţişti, 8 comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Botoşani şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. În locaţiile percheziţionate au fost identificate şi ridicate 2 instalaţii clandestine pentru procesarea şi îmbutelierea băuturilor spirtoase, 846 PET-uri noi a câte 5 litri, peste 3.000 litri băuturi spirtoase, peste 21.000 ţigarete de contrabandă, sume de bani şi alte mijloace de probă.
Cercetările continuă, în prezent o parte din învinuiţi fiind aduşi pe bază de mandat la sediul IPJ Botoşani, iar o parte se află la locaţiile percheziţionate, unde echipele mixte de control continuă activităţile la care am făcut referire mai sus. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sfatul maistrului către ucenic
Dosare penale pentru produse „de marc㔠la preţ de bazar
Poveste nouă cu trotuare vechi la Frumuşica
CCR a admis excepţiile privind acordarea de despăgubiri persoanelor care au suferit condamnări politice
Publicaţiile din Bulgaria - obligate să publice anual informaţii despre proprietarii lor
Laszlo Borbely despre votul UDMR la TVA si pensii
probabil colegii s-au uitat la alt deget
Comisia Europeană a aprobat o finanţare de peste 124 milioane de euro pentru autostrada Arad-Timisoara
Să fim cu ochii pe Cristian Achiţei!
Temperatură ridicată în PDL Botoşani
Ioan Rotundu
Sistemul sanitar botoşănean la masa tratativelor
Botoşănenii cu datorii la apă riscă executarea silită
Vor să verifice unde se duc banii publici ai CJ
preşedintele Ţâbuleac nu-i deloc încântat de iniţiativă
A păşit spre moarte „fericit”
bdirect dintr-o crâşmă din localitatea Nicolae Bălcescu
Adio, Domnule Colonel...
La SJA s-au stopat schimbările la nivelul conducerii
În lipsă de altceva mai bun, IŞJ se ocupă de viitoarele examene şcolare
Modificări la examenul de rezidenţiat
Cei din sănătate şi învăţământ se simt iar minţiţi cu salariile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog