Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Remember
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15636
De la 07 Ianuarie 2003
83917961

Cazonul prefect Colbu face praf legislaţia administraţiei publice

  • Ioan Rotundu
  • 23 January 2020, 12:08
Multe comentarii a generat adresa nr. 1015/21.01.2020 trimisă de Prefectura Botoşani către primăriile din judeţ. Mai ales a stârnit uimire faptul că alături de semnătura prefectului, pe adresă, se afla şi semnătura şefului său de cabinet, nimeni alta decât Roxana Ţurcanu, nevasta infractorului Florin Ţurcanu, cel care a luat prizonieră conducerea partidului ALDE Botoşani.
De clarificat pe înţelesul celor interesaţi este faptul că şeful de cabinet al prefectului nu are statut de persoană funcţionar public, ci este persoană angajată cu contract individual valabil câtă vreme prefectul se află în funcţie. Dacă mâine prefectul este schimbat, şeful său de cabinet pleacă din funcţie odată cu el.
Problema controversatei adrese ascunde de fapt un interes al lui Florin Ţurcanu care se foloseşte de mai multe căi de forţă pentru a transmite primarilor semnalul că de fapt el conduce prefectura, prefectul Alexandru Colbu fiind pus în funcţie de el. Codul administrativ aflat în vigoare de anul trecut stabileşte că prefectul, parlamentarii, membrii guvernului pot participa la şedinţele de consiliu local dar nu este prevăzută obligaţia primăriilor de a comunica data convocării CL către prefectură
. Ori, prin adresa în cauză, fără a se indica temeiul legal, prefectul cere primarilor să-i comunice la cabinet data convocării CL. Mai pe înţeles, să-i comunice Roxanei Ţurcanu, şi prin ea lui Florin Ţurcanu, când au loc şedinţele de consiliu local la primăriile din judeţ, ceea ce este un abuz extrem de grav şi un motiv de demitere imediată a prefectului. Data convocării şedinţei CL este publică şi poate fi cunoscută de către orice persoană interesată.
Ştiu că secretarul de stat din Ministerul de Interne care răspunde de prefecţi, botoşăneanul nostru Gheorghe Sorescu, va efectua o anchetă asupra celor întâmplate la Prefectura Botoşani şi va încerca să afle ce caută pe o corespondenţă oficială semnătura şefului de cabinet, respectiv a Roxanei Ţurcanu, ştiut fiind că orice corespondenţă plecată din instituţia prefecturii este semnată numai de prefectul în funcţie.
Florin Ţurcanu caută soluţii slalomând prin legislaţia administraţiei publice să-l planteze pe fostul comisar şef de poliţie Dumitru Aioanei pe funcţia de şef al Corpului de control prefectural. A ceastă funcţie intră sub statutul funcţionarului public şi se poate ocupa numai pin concurs, la concurs putând participa doar persoanele care îndeplinesc condiţia studiilor de specialitate în domeniul administraţiei publice. Dumitru Aioanei nu îndeplineşte o astfel de condiţie şi nu poate participa la un eventual concurs..
Dar există posibilitatea ca el să pătrundă în structura personalului prefectural pe un alt post şi apoi, pe uşa din spate, promovat în funcţia de şef prin modificarea organigramei. Se pare că Florin Ţurcanu tocmai pe această nişă acţionează. Este tot mai evident faptul că instituţia prefecturii din Botoşani este controlată de infractorul Florin Ţurcanu, în dispreţul întregii comunităţi botoşănene.
Dacă liberalii botoşăneni nu vor porni demersurile necesare la premierul Orban ca actualul prefect de Botoşani, cazonul Alexandru Colbu, să fie demis, vor avea de suportat consecinţe politice ieşind din alegerile locale mai prost decât au ieşit din cele ale anului 2016.
Mai ales că Florin Ţurcanu umblă prin judeţ şi continuă să-i şantajeze pe primari, viceprimari, consilieri locali că dacă nu trec la ALD E vor avea mai probleme de la nivel de prefectură pentru că el l-a pus pe prefect în funcţie iar soţia sa este a doua persoană care decide după prefect. Am zis!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Legile privind intervenția polițiștilor se schimbă de astăzi:
Care sunt noile reguli de legitimare și control corporal, când pot intra agenții într-o locuință și cum se prezumă săvârșirea unei acțiuni violente
Sancţiuni penale dulci şi materiale aspre pentru „regii păcănelelor”
Ioan Rotundu
nvitatie la eveniment: Unirea Principatelor Romane
Modernizarea transportului cu tramvaiul la Botoșani NU este influențată de anularea, la București,
a licitației privind achiziția de vagoane noi
Răspunsul lui Orban întrebat dacă vor crește pensiile cu 40% din septembrie:
„Nu e 100% asta. Banii sunt prevăzuți, dar depinde cum evoluează economia” / Alocațiile dublate dacă sunt bani
Horoscopul săptămânii 20 – 26.01.2020
Bancul săptămânii: Educaţie cu subînţeles
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu Rotundu Politistul contestat
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.01.2020
Ce ticăloşii mai pune la cale infractorul Florin Ţurcanu?
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 24.01.2020
Un drept la replică analizat „informativ”
Ioan Rotundu
Nicolae Pisoski, personajul cheie în alegerea lui Cuza ca domnitor
Contribuţii botoşănene la înfăptuirea Unirii Principatelor Române
Ce preţ s-a pus pe capul lui Mărăndel, şeful BIPI din IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Ziua Unirii la Dorohoi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă