Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Învăţământ
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24609
De la 07 Ianuarie 2003
120880222

Cazul Buiuc a pus autorităţile publice pe jar

  • Ioan Rotundu
  • 12 May 2021, 16:41
După ce am publicat articolul intitulat „La Primăria Botoşani, corupţia are uşa larg deschis㔠din care rezulta că locuitorul Mihai Buiuc de pe strada Ana Ipătescu din Botoşani, bazându-se pe relaţiile familiei sale cu conducerea PSD Botoşani, a construit fără autorizaţie pe un teren public pe care nu l-a concesionat de la Primăria Botoşani, instituţiile publice vizate au reacţionat.
Mai întâi am primit relaţii de la Cabinetul primarului Cosmin Andrei cum că cele sesizate de către noi au fost dirijate spre verificare către compartimentele de specialitate din primărie, urmând să primim un răspuns autorizat.
Astăzi, 12 mai a.c., am primit un prim răspuns constând în următorul text: „Urmare adresei dumneavăastră înregistrată la nr. 12462/10.05.2021 prin care solicitați relații cu privire la domnul Mihai Buiuc, prin prezenta vă comunicăm faptul că domnul BUIUC MIHAI nu a încheiat nici un contract de concesiune pentru acces la imobilul proprietate situat în strada Ana Ipatescu nr. 2 Botoșani. În ceea ce privește existența Autorizației de construire, am remis solicitarea dumneavoastră la Poliția Locală pentru a face verificări în acest sens, urmând să vă transmitem imediat rezultatul verificărilor.”
Răspunsul primit nu este oficial de vreme ce nu a fost înregistrat la registratura primăriei şi asumat prin semnătura primarului sau a viceprimarului de resort, fiind semnat de Iulian Ciubotaru în calitate de şef serviciu Centru Informaţii Cetăţeni.
Ne aşteptam ca primăria să fie cea care să ne lămurească dacă Buiuc are sau nu autorizaţie legală pentru construcţia din stradă, dar am fost pasaţi la Poliţia Locală.
Cei de la Poliţia Locală a Municipiului Botoşani s-au dovedit a fi serioşi şi profesionişti. Cu adresa nr. 2104/12.05.2021 ne-au explicat c㠄Urmare sesizării telefonice înregistrată la Poliţia Locală în 28.04.2021, poliţiştii locali din cadrul Biroului Disciplină în Construcţii au efectuat verificări pe amplasamentul din municipiul Botoşani, Ana Ipătescu nr. 2, constatând că proprietarul imobilului execută lucrări de construire la faţada spaţiului existent fără a deţine autorizaţie de construire eliberată în condiţiile Legii 50/1991 republicată. Lucrările se execută pe proprietatea municipiului Botoşani, respectiv din faţa imobilului.”
În răspunsul semnat de către Directorul executiv Ioan Onuţu (foto) se mai precizează că Mihai Buiuc a fost sancţionat contravenţional şi obligat ca lucrările realizate să fie desfiinţate şi terenul adus la forma iniţială.
Având în vedere că fiica lui Mihai Buiuc, Andreea, consilier ministerial este o protejată a PSD-ului Botoşani, deci şi a primarului Cosmin Andrei, vom urmări dacă cele afirmate prin răspunsurile remise redacţiei noastre sunt şi aplicate în teren.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Autodefinire
Horoscopul săptămânii 10 – 16 mai 2021
Fiori de spaimă în rândul frontieriştilor din Sectorul Rădăuţi Prut
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ticăloşia clasei politice este rezultatul ticăloşiei noastre
Ioan Rotundu
La Prăjeni, legea o face clanul Iordăchel
Ioan Rotundu
La Primăria Botoşani, corupţia are uşa larg deschisă
Ioan Rotundu
Infractorii în uniformă din cadrul ITPF Iaşi au motive să se cutremure
Ioan Rotundu
La IŞJ a început curăţenia în rândul directorilor politruci
Dosarul zilei: Prăjeni – violenţele clanului Iordăchel
Violenţele clanului Iordăchel au rădăcini în banda lui Coroi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă