Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
20869
De la 07 Ianuarie 2003
79942596

Ce-a risipit Ţābuleac, plăteşte acum Ţurcanu

  • 2 October 2013, 23:00
Consiliul Judeţean Botoşani a primit de la Guvernul Ponta o nouă corecţie financiară la investiţiile derulate sub mandatul preşedintelui Mihai Ţābuleac. Factura corecţiei este īn sumă de 3,5 milioane lei şi va trebui să fie suportată din bugetul actual al CJ.
Preşedintele Florin Ţurcanu a declarat că suma reprezintă corecţii financiare la investiţii derulate privind staţiile de preluare şi sortare a deşeurilor. Pe lista investiţiilor apare cu o sumă importantă şi modernizarea drumului judeţean Lozna – Dersca.
Cui privire la această corecţie financiară se cer făcute undele precizări. Modernizarea drumului s-a făcut pe baza proiectului īntocmit de CJ cānd preşedinte era Constantin Conţac dar lucrările s-au desfăşurat sub mandatul preşedintelui Mihai Ţābuleac. Īncă de la organizarea licitaţiei au fost probleme cu această investiţie. Intrat īn combinaţii nu tocmai ortodoxe cu patronul societăţii Tehnic Asist, Mirel Vlas, preşedintele Ţāībuleac i-a făcut cadou acestuia modernizarea drumului de la Cătămărăşti, primar la acea vreme Veginel Gireadă, retrăgānd banii, peste 60 miliarde lei vechi, de la modernizarea drumului spre Vorona. Apoi, Mirel Vlas a primit cadou şi modernizarea drumului Lozna – Dersca.
Īn iulie 2010, īn urma unei ploi torenţiale, apele au distrus īn mare parte asfaltul proaspăt turnat de firma lui Vlas pentru că lucrarea a fost de proastă calitate. Noi, cei de la Jurnalul, am arătat prin ancheta realizată că paguba este una foarte mare şi că vina aparţine exclusiv societăţii Tehnic Asist.
Preşedintele Ţābuleac a tăcut şi a lăsat să treacă timpul. Īn anul 2011 a īncheiat un act anex la contractul de execuţie şi a decontat societăţii refacerea lucrării distrusă de ploaie.
Iată că acum escrocheria a ieşit la iveală iar actualul preşedinte Florin Ţurcanu este nevoit să plătească de la bugetul judeţului oalele sparte de Ţābuleac, ceea ce nu este deloc corect. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vasile Astărăstoae, urmărit penal de procurorii ieşeni
īn vizorul procurorilor se află şi Vasile Cepoi
Procurorul care a finalizat rechizitoriul lui Liviu Dragnea a fost revocat din funcţie
din ordinul procurorului general Tiberiu Niţu
Revin vremurile PNA-ului?
Ioan Rotundu
Noul pachet de bază aduce schimbări importante pentru sănătatea romānilor
consultaţiile vor fi numărate şi pentru peste 300 de diagnostice nu vor mai fi acceptate internările īn spitale
Portariuc īi face cadou Mihaelei un campus şcolar
Ilie Ivanache, un primar bogat
Integrarea romilor este posibilă dacă aceştia respectă legile Republicii
Premierul Franţei l-a refuzat īn două rānduri Pe ponta cu intrarea īn Schengen
Horoscop
Bancul zilei: Prietenul soţiei mele
Un blestem numit Felix
Dan Voiculescu si patologiile tranziţiei romāneşti
Ce urmează după epoca Băsescu
Botoşani: Īn pelerinaj la Schitul Poiana
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă