Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27085
De la 07 Ianuarie 2003
122912734

Ce-au căutat procurorii DNA acasă la primarul de Săveni şi Brăeşti

  • 23 September 2014, 23:00
Percheziţiile desfăşurate ieri dimineaţă de către procurorii DNA la domiciliul primarului de Săveni, Relu Târzioru şi a celui de Brăeşti, Ioan Toma au avut drept scop administrarea de probe cu privire la implicarea celor doi în fraudarea de fonduri europene prin încasarea de la APIA Botoşani a unoir subvenţii agricole în mod ilegal.
Primarul de Săveni este suspectat că în anul 2008 a achiziţionat câteva sute ha de teren agricol (se vehiculează suprafaţa de 600 ha), teren pe care apoi l-a vândut altor persoane. După efectuarea vânzării, primarul ar fi continuat să încaseze de la APIA Botoşani subvenţia europeană cuvenită deşi nu mai avea acest drept.
Mai complicată este situaţia de la Brăeşti. Inginer agricol de profesie, primarul Ioan Toma cunoaşte foarte bine condiţiile în care se acordă subvenţia europeană la terenurile agricole. Din comuna Brăeşti sunt plecate zeci, după unii sute, de persoane la muncă în străinătate sau au decedat.
Primarul Toma, prin natura funcţiei, cunoştea foarte bine ce pământ au persoanele plecate în străinătate sau decedate. Se pare că toate aceste informaţii primarul le-ar fi pus la dispoziţia conducerii Societăţii agricole „Şoimul” Brăeşti, patronul societăţii fiind un englez care locuieşte în Anglia.
Englezul are la Brăeşti un administrator irlandez pe nume Simon O’Conor dar şi un reprezentant român în persoana suceveanului Mihai Foilipiuc. Se spune că creierul afacerilor cu subvenţiile europene ar aparţine acestui Mihai Fdilipiuc. Cert este că societatea a încasat subvenţia europeană pe terenurile celor plecaţi sau decedaţi, fără a avea acest drept. Primarul Ioan Toma fiind în combinaţie şi-a primit partea leului. Încă nu se ştie ce probe au reuşit procurorii DNA să administreze în cazul celor doi dar cu certitudine că aceste probe vor fi coroborate şi cu cele ridicate de la APIA Botoşani.
De specificat că Ovidiu Epuraş (foto), fost director APIA, este implicat în dosarul cu Relu Târzioru iar Liviu Zaharia în cel de la Brăeşti. Să mai aducem în actualitate faptul că procurorii DNA Suceava lucrează de mai mult timp la o serie de dosare penale în care sunt implicaţi funcţionari din APIA Botoşani. Se pare căp cercetările lor se apropie de final şi s-a trecut la reţinerea vinovaţilor.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Miracolul căsniciei
Horoscopul zilei
Victor Ponta: Sa confisti sedii de presa este un lucru ingrijorator
Un patron de presa mi-a propus sa ma faca presedinte dar sa nu plateasca taxe si impozite
CSM va sesiza Inspectia Judiciara in cazul afirmatiilor lui Traian Basescu
despre presupusi procurori care au actionat la comanda unui ziarist
Premierul Victor Ponta: Traian Basescu nu are legitimitatea de a mai propune un sef la SIE
Botoşani: Fărădelegile poliţistului Mihai Cliveţ de la Poliţia oraş Flămânzi
Concert aniversar al Orchestrei „Mugurelul” Dorohoi
Ne temem ca in 2015 statul va lua cu doua maini ce a dat cu o mana prin reducerea CAS
Klaus Iohannis primit la Botoșani cu palincă și aplauze
In Ponta cred, si el imi e lumina / Caci eu sunt vrej iar el imi e tulpina / Pontaiti-va! Pontaiti-va!
O prapastie adanca intre vorbele candidatului si faptele premierului
Plângăcioşii
Ioan Rotundu
Spaimă printre găinarii botoşăneni ai fondurilor europene
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog