Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11735
De la 07 Ianuarie 2003
122897384
Ce-au pus partidele botoşănene pe listele de candidaţi

Cercetaţi penal, imorali, impostori, dar viitori parlamentari

  • Ioan Rotundu
  • 22 October 2020, 20:59
Acum, că s-a încheiat acţiunea de depunere de către partide a listelor de candidaţi pentru viitorul Parlament al României, putem să tragem şi noi concluziile de rigoare. Cine vrea concluzii, că şi în rândul electoratului avem o puzderie de votanţi de teapa candidaţilor cu precizarea că la ei pe primul plan stă oportunitatea de a profita de ceva, fie din mâna primarului care-i va cere să voteze cu un anumit partid, fie din mâna candidatului dacă fericitul este un fel de lider de opinie important în comunitatea unde trăieşte, fie atras de promisiunea că de va ajunge el parlamentar, va ploua cu pensii şi salarii majorate alături de alocaţia pentru copii, cu ajutoare sociale şi alimentare, aşteptând împlinirea promisiunii electorale socialistă „Siguranţa unui trai mai bun” cam pe la calendele greceşti.
Despre candidaţii aflaţi pe lista PNL am mai comentat. Dar nu pot trece cu vederea ipocrizia şi impostura lui Costel Şoptică, aflat pe locul întâi la Camera Deputaţilor, care la depunerea listei a declarat că „Am depus aceste liste cu mari speranţe pentru economia României în viitor, dezvoltată sănătos și sustenabilă”
Aiurea, fostul acordeonist pe la cumetrii habar nu are ce înseamnă economia unui stat dar ipocrizia sa constă în scopul nerostit public, respectiv speranţa ca viitorul să-i aducă mandatul şi imunitatea parlamentară de care are atâta nevoie. Sub el s-au aliniat infractorul primar condamnat penal Dan Oloeriu şi primarul cercetat penal de Cristeşti, Lucian Borfotină. Celelalte nume n-au decât rolul de a umple lista conform Legii electorale. Aşadar, PNL a făcut praf sloganul USR-ului şi votul românilor de la referendum pentru „Fără penali în funcţie publică”
În tabăra PSD lista pare ceva mai elaborată la Camera Deputaţilor că la Senat şi-au dat cu stângul în dreptul punându-l pe primul loc pe actualul senator Lucian Trufin (foto). Impostor, ipocrit şi mai ales imoral, se spune în culise că Trufin are deschise pe numele său mai multe dosare penale şi că a luptat în partid pe viaţă şi pe moarte să obţină locul eligibil care să-i aducă un nou mandat şi imunitatea parlamentară salvatoare de orice încercare a procurorilor de a-l ancheta.
Ca şi liberalul senator Costel Şoptică, şi senatorul Lucian Trufin şi-a lăsat nevasta cadru didactic şi copilul elev la şcoală pentru a se înhăita cu o pramatie care i s-a vârât în par fătă a fi impresionată că amorezul are nevastă şi copil. Trufin, ca şi Şoptică, va primi un nou mandat de parlamentar pentru că sunt mulţi botoşănenii care nu sunt interesaţi de viaţa de familie a celui care le cere votul, de sănătatea lui morală, ci doar că face parte din partidul drag lor şi le-a dat ceva.
Deputatul Costel Lupaşcu apare sub numele lui Lucian Trufin, adică pe locul doi la Senat. De patru ani Lupaşcu intoxică electoratul botoşănean cu comunicate mincinoase despre cât de bine a condus ţara guvernele PSD, dar nu este atât de ticălos ca Trufin. Apoi, Lupaşcu are studiile universitare muncite şi nu cumpărate, este bine crescut şi are bun simţ şi respect în societate. Locul doi la Senat nu este eligibil decât printr-o minune dar cu certitudine Lupaşcu va contribui din plin cu boturi să fie validat Trufin. Ticăloasă strategie politică dar scopul scuză mijloacele!
Lipsesc din lista PSD numele a doi actuali deputaţi: medicul Tamara Ciofu şi năzdrăvanul Răzvan Rotaru. Ambii, timp de patru ani, au fost extrem de harnici în transmiterea către presa locală, sub semnătura lor, a numeroase comunicate de presă elaborate de laboratorul de propagandă a PSD-ului, comunicate abil măsluite dar din care minciunile guvernării PSD-ului se puteau lesne sesiza.
Dacă pentru Răzvan Rotaru ar fi o explicaţie pentru trecerea sa pe linie moartă, aceea că şi protectorul său Costică Macaleţi nu mai este ce-a fost în PSDD, pentru Tamara Ciofu n-am găsit ca explicaţie decât o eventuală răfuială feminină Doina – Tamara.
M-am uitat şi la cei din tabăra USR. Un singur nume mi-a atras atenţia, cel al lui Cristi Câmpanu, fost candidat ka primăria Albeşti. Pe Câmpanu îl suspectez de infestare cu „ciuma roşie” pentru că provine dintr-o familie de mari demnitari comunişti care după 1990 s-a îmbogăţit împărţindu-şi averea fostului IAS Albeşti. Este doar o opinie a mea, s-ar putea ca omul să fie un soldat convins că trebuie să lupte pentru reformarea clasei politice alături de ceilalţi USR-işti. Depinde în ce direcţie doreşte reformarea!
Dacă USR, în fieful „socialismului victorios” al PSD va obţine vreun mandat de parlamentar, atunci, precum pe vremuri domniţa Elena Rareş, să ridice o biserică pentru că părintele protopop Lucian Leonte are un membru în familie care nu are parohie la asfalt urban.
A mai apărut pe ultima sută de metri şi un bucureştean aventurier, trimis al lui Traian Băsescu, să candideze la Senat în numele PMP Botoşani. După 6 decembrie omul se va duce la Bucureşti precum nevasta boului.
Încă de pe acum pot afirma că numărul cel mai mare de parlamentari îl va obţine PSD-ul iar la liberali Şoptică va fi validat la resturi, că omul este obişnuit cu mărunţiş la voturi şi câştiguri consistente la angajări. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dosarul zilei: Prorocirile lui Conţac
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din16.10.2020
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Îndemn la erotism malefic
Nevolnicilor, nu tulburaţi tihna morţilor!
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 19 – 25.10.2020
O nouă ticăloşie pusă la cale de liberalii botoşăneni
Ioan Rotundu
Strigăt disperat din Spania. Birocraţia a omorât omenia
Încă un upercut aplicat DNA-ului de către Curtea de Apel Suceava
Ioan Rotundu
Cumătra preşedintă îşi va pune cumătrul, celebru incompetent, manager
Ioan Rotundu
ANUNŢ CU PRIVIRE LA TAXA DE SALUBRIZARE
Regina Minciunii a fost învestită în funcţie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog