Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Religie
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29934
De la 07 Ianuarie 2003
111205262

Ce cred liderii Alianţei pentru Integrare Europeană despre alegerea preşedintelui

  • 13 August 2009, 23:00
Şi liderul PL, Mihai Gimpu, este optimist în ceea ce priveşte alegerea preşedintelui. „Sunt convins că preşedintele ţării va fi votat în ziua în care va fi propusă candidatura. „Alianţa pentru integrarea europeană" (AIE) nu va fi compromisă", a declarat Mihai Gimpu.
„Constituţia stipulează clar situaţia în care preşedintele ţării nu va fi votat. În momentul în care nu se va ajunge la consens, vom avea alegeri anticipate. PDM este categoric împotriva alegerilor anticipate", a spus Marian Lupu, preşedintele PDM.
Serafim Urecheanu mizează pe „cumsecădenia" unor comunişti. „Nu cred că cineva poate fi sută la sută sigur că preşedintele va fi votat. Trăim în Republica Moldova şi trebuie să fim pregătiţi pentru orice. Dar vom depăşi situaţia", a menţionat preşedintele AMN.
Coaliţia de guvernare „Alianţa pentru integrarea europeană" (PLDM, PL, PDM şi AMN) deţine 53 de mandate şi nu-i ajunge 8 voturi pentru alegerea şefului statului.
Preşedintele ţării este ales prin vot secret, cu majoritatea calificată de cel puţin 61 de voturi. În cazul în care niciun candidat nu este ales, se organizează alegeri repetate, la care pot fi înaintate aceleaşi sau alte candidaturi. Dacă nici atunci nu este ales, preşedintele în exerciţiu dizolvă Parlamentul.
Pentru că legislativul nu poate fi dizolvat decât o dată în an, în caz de eşec în alegerea şefului statului de către Parlamentul de legislatura a XVIII, alegeri parlamentare anticipate vor avea loc, cel devreme, în februarie 2010, a spus pentru Info-Prim Neo expertul independent Ion Creangă. Curtea Constituţională va examina raportul Comisiei Electorale Centrale cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie într-o şedinţă plenară vineri, 14 august. În caz de recunoaştere a alegerilor şi validare a mandatelor de deputat, preşedintele R. Moldova va trebui să convoace Parlamentul în prima şedinţă până la 29 august. (IPN)
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


După întâlniri cu cei care fac jocurile Rusiei la Chişinău
Filat s-a văzut şi cu ambasadorul SUA
Guvernul „portocaliu” din Ucraina pregăteşte asimilarea românilor din Ucraina
Mesajul Patriarhului Daniel către emigraţia română de pe glob
Astronomi români, pe podiumul mondial la Rio de Janeiro
Noutăţi de ultimă oră la „Zilele oraşului Flămânzi”
Flămânzeni care înnobilează Cartea de Aur a oraşului Flămânzi
Pogea operat
Horoscop
Directorul de la Memorial s-a retras din funcţie
Nu doar drumurile sunt ţinta autorităţilor, ci şi podurile
Pensionarii botoşăneni se pregătesc de pe acum de sărbătoare
Bătăuşii de pe stadioane vor fi puşi la respect
Peste 100 de directori aşteptaţi la Botoşani să vadă sistemul de salubrizare
Lucrează numai cu programare
Prima zi de şcoală
Adevărata Românie (V)
la peştera Urşilor şi Scărişoara
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă