Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26189
De la 07 Ianuarie 2003
108299540

Ce explicatii da Liviu Pop

  • dupa ce in locul inspectorilor scolari demisi au aparut sefi picati de mai multe ori la concurs: E pe perioada determinata, nu numesc eu inspectorii
  • 4 September 2017, 23:00
Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a spus ca cel putin 10% dintre functiile de conducere vor disparea in maxim 30 de zile, pentru ca sunt prea multe functii de conducere in raport cu numarul elevilor aflat in scadere. Totodata, acesta a explicat numirea prin delegatie la sefia Inspectoratul Judetean Buzau a unei profesoare care a picat de trei ori examenul pentru post prin faptul ca "toate numirile sunt pe perioada determinata" si ca nu numeste el inspectorii. De asemenea, cu privire la faptul ca inspectorul scolar al Ialomitei a fost demis din motive care viza inspectorul sef al judetului Arad, acesta a argumentat ca a fost o "eroare materiala".
Ministrul Educatiei a spus despre situatia in care la Inspectoratul scolar general din Ialomita, unde sefa institutiei, Luminita Barcari, a fost anuntata de demitere invocandu-se un motiv ce il vizeaza pe inspectorul sef scolar din judetul Arad ca a fost "o eroare materiala".
"Eroarea respectiva a fost o eroare materiala si din respect pentru opinia publica doamna inspector era bine sa spuna ca in 23 august s-a facut notificarea catre inspectorat si s-a spus ca este o eroare materiala. Au fost doua erori materiale, din lipsa de atentie a celor care au tehnoredactat documentul respectiv si intr-adevar sunt 28 de puncte pe care trebuie sa le respecte fiecare inspector, unii nu au respectat doua, altii trei", a spus ministrul Pop, subliniind ca inspectorii nu au fost demisi, ci "le-a incetat contractul de mandat pentru ca nu l-au respectat".
Pop a dat asigurari ca in maxim 30 de zile minim 10% din functiile de conducere vor disparea, "pentru ca avem nevoie de profesori in sistem, nu functii de conducere".
"Minim 10% din functii vor disparea in maxim 30 de zile, pentru ca asa mi se pare normal, in conditiile in care numarul de elevi scade. Ne vom concentra pe act de predare, alaturi de mijloacle electronice pe care le vom folosi cu siguranta", a spus ministrul Educatiei.
Intrebat daca considera profesionista numirea prin delegatie la sefia Inspectoratului Judetean Buzau a profesoarei Geta Burducea, care a picat de trei ori concursul de inspector sef,acesta a spus ca numirea este pe perioada determinata si nu numeste el oamenii pe functii.
"Toate numirile sunt pe perioada determinata, pana la organizarea concursului, inclusiv la cei 13 si inclusiv la cei care urmeaza sa fie evaluati. Sper ca in aceasta toamna sa avem organizarea concursului pentru toate aceste posturi vacante. Nu vreau sa intru in detalii legate de un concurs care din punctul meu de vedere a fost organizat pe o metodologie pe care Ministerul Educatiei nu s-a aplecat foarte mult. A fost o comisie care a selectat CV-urile, nu stiu cine a fost nominalizat", a spus Pop.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Spuneti cu sinceritate de ce stagneaza investitiile, fara referiri din argoul baltilor Brailei.
Programul economic PSD a fost o gogoasa electorala
Onoare? Aş, doar impostură şi insolenţă!
Ioan Rotundu
Aveti venituri mai mici decat in 2016, cheltuieli mai mari.
Trebuia o rectificare negativa. Credeti ca daca o faceti mai tarziu va fi pozitiva?
Un articol din proiectul de modificare a legii referendumului deschide calea unor abuzuri inimaginabile
Cum arata compendiul de clasa a V-a care reuneste toate materiile pentru care nu exista manuale
Modificarea Legii referendumului pe repede înainte
Bancul zilei: Umor negru pe seama soacrei
Pamfletul săptămânii
Cunosc situaţia, dar tac complice. De ce ore?
Ioan Rotundu
Victor Ponta: Suntem foarte multi care stim direct ca Tel Drum e a lui Dragnea
Plus: Ce pact ar fi existat in 2016 intre liderul PSD si Sebastian Ghita
Tutuianu: I-am prezentat premierului demisia din functia de ministru al Apararii
Trăim bucuria perfidă a minciunii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă