Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6693
De la 07 Ianuarie 2003
87509562

Ce justiţia botoşăneană politizează,
Curtea de Apel Suceava anulează

  • Ioan Rotundu
  • 18 January 2018, 23:00
În urma alegerilor locale din iunie 2016, în Organizaţia Partidul România Unită Suharău a izbucnit un scandal politic. Candidatul acestei organizaţii la funcţia de primar a fost tehnicianul veterinar Gheorghe Poraicu (foto). Acesta a garantat liderilor PRU locali şi de la judeţ că are suficient sprijin să câştige alegerile la funcţia de primar. Numai că Poraicu avea gânduri ascunse. Nici pe departe cetăţenii comunei Suharău nu-l voiau primar. Abia a strâns voturi să iasă consilier, el fiind primul pe lista de candidaţi la Consiliul Local.
Mai mult, cei din PRU au descoperit că Poraicu se afla în înţelegere secretă cu primarul Marcel Chelaru, care a câştigat alegerile la scor zdrobitor, că-l va sprijini în Consiliul Local. Toate aceste informaţii, ajunse la urechea conducerii Organizaţiei judeţene Botoşani a PRU, s-a decis retragerea sprijinului politic pentru Poraicu , consilier în locul său ui8rmând a fi validat Calistru Mircea, preşedintele local al PRU şi vicepreşedinte la nivel de judeţ, aflat pe locul 2 pe lista de candidaţi.
Din momentul în care Comisia de validare a Consiliului Local Suharău a luat act de adresa PRU Botoşani că i s-a retras sprijinul politic lui Gheorghe Poraicu, cerându-se validarea lui Mircea Calistru, primarul Chelaru, care se află la al cincilea mandat, beneficiind de majoritate în CL, a cerut acestora să nu-l valideze pe Calistru, de teama că acesta, economist de profesie şi bun cunoscător al legislaţiei administraţiei locale, să nu-l bruieze în interesele sale personale şi de gaşcă. Trebuie precizat că mai bine de jumătate din funcţionarii Primăriei Suharău sunt rude ale primarului.
Totodată primarul Chelaru l-a pus pe Gheorghe Poraicu să conteste la Secţia contenciosului administrativ a Tribunalului Botoşani retragerea sprijinului politic de către PRU şi excluderea sa din partid.
La Tribunalul Botoşani s-a înregistrat Dosarul nr. 2008/40/2016, având ca dată de înregistrare 19.08.2016. Ciudat, dar primul termen de judecată se stabileşte la 6.01.2017 pentru audierea martorilor, adică după mai bine de 4 luni de la înregistrarea contestaţiei lui Gheorghe Poraicu cu privire la Hotărârea PRU de excludere din partid. În şedinţa de judecată din 3.02.2017 se dă soluţia:
„Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii. Admite acţiunea. Anulează Hotărârea din 8.06.2016 de excludere din partid a reclamantului, emisă de către PRU – Organizaţia Locală Suharău, jud. Botoşani. Cu drept de recurs termen ]5 zile de la comunicare.”
Cei din PRU pun această soluţie pe seama influenţei PSD-ului asupra justiţiei botoşănene. PRU declară recurs, dosar înregistrat la Curtea de Apel Suceava în data de 27.04.2017. După mai multe şedinţe de judecată şi mai multe amânări a pronunţării, verdictul final s-a dat în ziua de 17.01.2018: „Admite recursul. Casează sentinţa nr. 175/2017 as Tribunalului Botoşani în sensul că: Respinge acţiunea ca inadmisibilă. Definitivă.”
Iată cum la Botoşani aceeaşi situaţie juridic ă creată de PRU a fost o acţiune admisibilă şi pe deasupra s-a dat dreptate impostorului politic Gheorghe Poraicu, obligând PRU să-l accepte membru şi consilier local peste voinţa sa politică. La Suceava, judecătorii au reparat, să-i spunem eroarea colegilor săi de la Tribunalul Botoşani.
Dar soluţia Curţii de Apel Suceava nu nu-l declară pe Mircea Calistru consilier local valid. El trebuie validat de către Comisia de validare a CL Suharău, comisie controlată de primarul Marcel Chelaru. Cred că tocmai ne aflăm în faţa unui alt proces politic, de această dată reclamantul urmând a fi chiar preşedintele PRU Mircea Calistru. În final cineva va trebui să-i plătească lui Calistru indemnizaţia de consilier pe întreaga perioadă cât n-a fost validat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Întrebare oximoronică
Horoscopul zilei de 19.01.2018
Statele UE vor putea aplica TVA redus la mai multe produse,
iar firmele își vor reduce costurile de conformare (proiect al CE)
Augustin Lazar, dupa raportul GRECO foarte critic la adresa Romaniei:
Va asigur ca in continuare vom fi consecventi in a apara ordinea de drept
Consiliul Concurentei a amendat cu 23,4 milioane lei 33 de companii si 4 asociatii de pe piata serviciilor de paza
GRECO, organismul anti-coruptie al Consiliului Europei, raport foarte critic la adresa Romaniei:
Global nesatisfacator
Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, retinut de procurorii DNA
pentru ca ar fi primit 100.000 de euro ca sa faca trafic de influenta
Fostul sef ANAF Gelu Diaconu semnaleaza ca o lege promulgata recent sterge obligatii fiscale pentru "smecheri"
din imobiliare care au construit "pe persoana fizica" cvartale de blocuri in cele mai luxoase zone ale tarii
Legile justitiei din Romania, subiect de dezbatere in Parlamentul European
. Liderul grupului Verzilor: "Suntem ingrijorati ca statul de drept in Romania este in pericol"/ Plus: Ce spune despre nominalizarea Vioricai Dancila in functia de prim-ministru
Voroneanul Pintilie Sava, victimă a abuzurilor poliţiştilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă