Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7329
De la 07 Ianuarie 2003
120802602

Ce le pregătește ministrul de Interne, Carmen Dan, manifestanților:

  • Efective sporite ale MAI la protestele spontane
  • 21 June 2018, 23:00
Efective de la Jandarmerie și Poliția de Frontieră vor putea fi desfășurate sub coordonarea polițiștilor din Poliția Română în cazul unor „adunări publice spontane sau neavizate”, potrivit unui ordin pregătit de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. De asemenea, proiectul de ordin de ministru prevede inclusiv folosirea „animalelor de serviciu” de către „efectivele angrenate în activităţile de menţinere a ordinii şi siguranţei”.
Proiectul de ordin scos în consultare publică de MAI urmează să modifice un ordin mai vechi al ministrului de interne: OMAI nr. 60/2010 privind organizarea şi executarea activităţilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice.
Ordinul 60/2010 prevede constituirea unor dispozitive de menţinere a ordinii şi siguranţei publice formate din polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi. „În baza solicitărilor primite săptămânal, jandarmeria şi poliţia de frontieră comunică structurilor de poliţie corespondente efectivele disponibile ce vor participa la activităţile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice”, se mai arată în vechiul ordin.
Ordinul din 2010 mai prevede că:
„Menţinerea ordinii şi siguranţei publice se realizează, pe întreg teritoriul naţional, de către Poliţia Română, prin activităţi specifice executate de structurile proprii cu atribuţii în domeniu”.
„Jandarmeria Română şi Poliţia de Frontieră Română participă la planificarea şi executarea activităţilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, sub conducerea Poliţiei Române”
Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă pune la dispoziţie datele şi informaţiile de interes operativ necesare organizării şi executării activităţilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice”
Noul ordin pregătit de Carmen Dan urmează să introducă în aria de competență a acestor dispozitive mixte și evenimentele spontane și neavizate. Astfel, Carmen dan vrea să adauge la art. 10^2 și litera j:
„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne repartizate în dispozitivul de menţinere a ordinii şi siguranţei publice desfăşoară activităţi de patrulare pe itinerare stabilite înainte de intrarea în serviciu, având următoarele atribuţii principale:
j) iau primele măsuri de ordine publică, potrivit legii, în momentul constatării desfășurării unor adunări publice spontane sau neavizate”.
De asemenea, ordinul pregătit de ministra Carmen Dan prevede:
,,Efectivele angrenate în activităţile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, repartizate într-o zonă de siguranţă publică, desfăşoară activităţi de patrulare pedestră, auto sau folosind animale de serviciu, pe itinerare stabilite în funcţie de evoluţia criminalităţii și asigură intervenția la evenimentele semnalate”.
„În cazul unor situaţii urgente, neprevăzute, care implică adoptarea măsurilor de asigurare și/sau de restabilire a ordinii şi siguranţei publice, atunci când efectivele de jandarmi sunt insuficiente, şeful unităţii de jandarmi competente teritorial poate dispune retragerea efectivelor proprii aflate în dispozitivele de patrulare pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, cu informarea prealabilă a şefului unităţii de poliţie similare.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine sunt cei trei judecători care l-au condamnat pe Liviu Dragnea
Condamnarea lui Dragnea dă curaj opoziției din PSD.
Întâlnire de urgență a contestatarilor din partid. PLUS: Ședință CEx, convocată pentru vineri
Dăncilă îi atacă pe judecătorii care l-au condamnat pe Dragnea.
„Decizia ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului” / „Cei care cer demisia președintelui PSD încalcă grav Constituția”
Ponta: După a două condamnare Liviu Dragnea trebuie să se retragă dacă îl interesează soarta PSD
Dan Diaconescu cere instanței să îi ridice interdicția de a avea activități de presă
Euro se apropie de pragul de 4.7 lei.
Pentru finalul acestui an, estimările bancherilor sunt în intervalul 4.70-4.72 lei/euro
Are nevoie de legitimitatea intervenţiei ]n forţă
Ioan Rotundu
Proiect de lege care ar putea ține anti-vacciniștii departe de emisiunile tv:
Televiziunile unde persoane necalificate abordează teme de sănătate riscă să fie sancționate
Expresiile care vă pot duce la închisoare.
Legea a fost votată de Parlamentul României
Comisia Europeană, îngrijorată de modificările din justiție
Andrei Năstase: Mafia controlată de Plahotniuc a considerat că trebuie să mă oprească
Invalidarea alegerilor pentru Primăria Chișinăului a fost o comandă politică / Chemăm lumea în stradă
Horoscop zilnic 19.06.2018
Bancul zilei: Educaţia analfabetului funcţional
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.06.2018
Aveţi o şansă! Salvaţi-vă, dragi parlamentari din PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă