Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
9638
De la 07 Ianuarie 2003
80599014
Ce n-am putut spune pe postul tv, spun aici

Emisiunea Presa-n gura lu' Rotundu cenzurată din nou

  • 24 May 2019, 20:39
Nici în această vineri nu am putut să realizeze emisiunea de comentarii tip pamflet Presa-n gura lu’ Rotundu de frică să nu intru în conflict cu CNA-ul, cel mai eficient apărător al PSD, iar postul să fie sancţionat cu o amendă consistentă. Aş fi putut realiza emisiunea divagând spre evenimente de presă nesemnificative, dar cum nu mă caracterizează aşa ceva am preferat s-o înlocuiesc cu un reportaj de la vechea emisiune Dinamica economiei.
Cum presa scrisă nu se supune reglementărilor CNA, ce n-am putut spune pe postul tv pot comenta aici. Aveam în vedere să atrag atenţia telespectatorilor despre cum, cu mândră nesimţire, cei care vreme de 6 ani au boicotat finalizarea investiţiei cunoscută nouă sub numele de Parcul de distraţii Cornişa, la recenta inaugurare s-au afişat în public ca şi cum nici usturoi n-au mâncat şi nici gura nu le miroase.
Mă refer aici la fostul primar PSD Ovidiu Portariuc, la fostul şi actualul viceprimar PSD Cosmin Andrei şi pe toţi acei consilieri municipali PSD care l-au boicotat sistematic pe primarul Cătălin Flutur pentru a nu putea finaliza şi recepţiona investiţia, în fruntea acestora stând îmbrăcată într-un deux piese roşu, cum altfel, lidera PSD Botoşani, senatorul Doina Federovici.
Mai voiam să atrag atenţia telespectatorilor asupra noilor dezvăluiri făcute în publicaţia online Jurnalul despre corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene care pare să aibă dimensiuni de o gravitate deosebită. Este incredibil cum un ofiţer superior precum Dumitru Aioanei, cu grad de comisar şef, cercetat în mai multe dosare penale şi albit de către procurorii şi judecătorii corupţi, a fost promovat adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.
Mai nou mi s-a spus că Aioanei pregăteşte debarcarea actualului şef al IJP, comisarul şef Viorel Şerbănoiu, pentru a-i lua locul. De vreme ce a reuşit cu ajutorul celor de la DNA Suceava să-l înlăture din funcţie pe fostul şef Cristian Cucoreanu, are toate şansele să se aşeze şi pe scaunul pe care stă astăzi Şerbănoiu.
N-o spun eu, mi-au spus-o unii dintre puţinii ofiţeri cinstiţi care mai activează prin IJP, că sediul Poliţiei Botoşani este considerat locul cel mai sigur pentru darea şi luarea de mită. Nu s-ar putea realiza un flagrant pentru că orice apariţie de procuror sau magistrat suspect la intrarea în sediu ar fi repede semnalată. Există un cod de alarmă pentru astfel de situaţii şi toţi cei cu musca corupţiei pe căciulă s-ar pune la adăpost.
Însă cel mai mult îmi doream să-i invit pe cei tineri la votul de duminică pentru alegerile europarlamentare şi referendum. Cei din generaţia mea şi chiar mai tineri sunt şi cei care au votat în mod constant cu PSD-ul, otrăvindu-ne viaţa, sacrificând viitorul copiilor şi nepoţilor lor pentru un leu la pensie sau promisiuni electorale neîndeplinite vreodată. Voiam să le recomand tinerilor să-şi ţină părinţii acasă şi să meargă ei la vot şi să voteze în interesul lor şi al părinţilor lor, dându-le celor „sechestraţi” acasă o lecţie de responsabilitate civică.
N-am putut lansa acest îndemn pe post dar îl fac prin publicaţia de faţă Dacă tinerii nu vor să afle cât de amară este pâinea câştigată prin străini, ce înseamnă să te trezeşti în miez de noapte şi să-ţi plângă sufletul pentru dorul de acasă, pentru soţia şi copii care suferă la rândul lor că nu au tată în casă iar când va veni se vor simţi străini de el, să facă bine şi să meargă la vot.
Mergând la vot, vor putea alege să trăiască ca şi până acum şi chiar mai rău, votând PSD, sau să deschidă larg poarta valorilor democraţiei europene, să-şi creeze condiţii de muncă şi viaţă acasă şi nu pe aiurea, votând cu orice alt partid în afară de ALDE – PSD, coaliţia ce-a dus România pe margine de prăpastie.
Mergând masiv la vot şi votând pe cele două buletine ale Referendumului „DA”, tinerii vor putea diminua semnificativ din puterea politică şi de guvernare a actualei echipe de infractori constituită într-o gaşcă de tip mafiot ce de câţiva ani încoace fură cu o lăcomie de tip Harpagon, personajul cu lăcomie nestăvilită din Avarul lui Moliere.
Îi invit pe tineri să urmărească reportatul tv De la Botoşani la Verona – Învierea II. Vor vedea cum români care muncesc în Nordul Italiei plâng după dorul de casă. Chiar dacă au bani, trăiesc în condiţii incomparabile cu cele de acasă, sunt respectaţi de localnici, toate acestea nu le alină dorul de casă, de ţară şi speră că într-o zi vor fi din nou acasă (foto).
Dragi tineri, prin votul vostru de duminică îi puteţi aduce mai aproape de casă., Mergeţi la vot şi vă făuriţi singuri viitorul. Nu mai lăsaţi părinţii să voteze pentru voi că v-au făcut suficient rău până acum. Votaţi ca să nu vă plângă şi vouă sufletul, aflaţi departe de casă!
Reportajul va putea fi vizionat pe Tele’M Botoşani sâmbătă, 25 mai, începând cu ora 19.00 iar după această oră pe You Tube pe canalul Lumea lu’ Rotundu. Succes şi… la vot cu toţii!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşăneni revoltaţi la secţia de votare din Valeggio Sul Mincio – Italia
Ioan Rotundu
Doina Federovici ne ameninţă că va prezenta investiţiile PSD
Ioan Rotundu
Delegație de la Primăria Municipiului Botoșani,
prezentă la Zilele Municipiului Bălți
Viorica Dăncilă a fost huiduită şi la Novaci, în judeţul Gorj
Printre protestatari se aflau membri USR PLUS
Un pamfletar german știa despre capcana întinsă ex-vicecancelarului austriac Strache
, înainte ca informația să apară în presă
Horoscopul săptămânii 20.- 26.05.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Concediere motivată
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Invierea I
Sarbatoarea portului popular Romanesc 2016 Legnago
Stai acasă?
De la Botosani la Verona Invierea II
Dinamica economiei: Lecţia de economie
Cu tupeu, s-au afişat public şi sabotorii proiectului
Ioan Rotundu
Un nou val de dezvăluiri despre corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene
Ioan Rotundu
Cum a fost albit de calitatea de făptuitor comisarul şef Aioanei
Ioan Rotundu
Maica Precista din DNA Suceava, ocrotitoarea comisarului şef Aioanei
Ioan Rotundu
Ipocrizia „şobolanului roşu”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă