Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22631
De la 07 Ianuarie 2003
104661381
Ce nu ştie omul de afaceri Traian Popa:

În lupta sa cu Garda de Mediu este implicată Masoneria

  • Ioan Rotundu
  • 24 May 2022, 13:02
Pe rolul Judecătoriei Botoşani se află în curs de judecată dosarul nr. 1350/193/2021 având ca obiect plângerea contravenţională formulată de către Societatea Comercială FRUBO SRL Suliţa reprezentată prin administrator Bogdan Popa, fiul imului de afaceri Traian Popa împotriva procesului verbal de amendare cu suma de 100 mii lei de către comisarul Liliana Popovici (foto) din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Botoşani.
Firma familiei Popa a fost amendată ca urmare a reclamaţii adresată Gărzii de Mediu de către Gheorghe Nistor, patronul iazului Dracşani, reclamaţie bazată pe fapte inexistente dar considerate ca reale de către comisarul Liliana Popovici în urma verificărilor efectuate.
Reamintesc că între Gheorghe Nistor şi Traian Popa se duce o luptă acerbă, Nistor fiind îngrijorat de faptul că Traian Popa a dovedit cu buletine de analiză că peştele din iazul Dracşani este infestat cu metale grele peste normele europene admise şi că n-ar mai trebui comercializat. În apărarea lui Nistor a sărit ş finul său de cununie Mihai Ţurcanu, directorul DSVSA Botoşani, care a încercat să demonstreze că buletinele de analiză ale lui Traian Popa n-ar fi conforme cu legislaţia europeană.
Cele reclamate de către Nistor şi sancţionate de către comisarul Popovici au fost verificate în cadrul unei cercetări penale efectuată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, cercetare care a concluzionat că faptele nu se confirmă iar dosarul deschis pe numele societăţii Frubo SRL, a patronului Mariana Popa şi a administratorului Bogdan Popa a fost clasat.
Cu toate acestea, comisarul Liliana Popovici a continuat să susţină că amenda aplicată societăţii Frubo este corectă, în acest sens depunând şi mărturie în faţa judecătorului, propunând ca martor un angajat al lui Nistor, mărturia acestuia fiind demonstrată ca mincinoasă în cadrul cercetării penale menţionate.
Cerbicia cu care comisarul Liliana Popovici susţine ca reale afirmaţiile neadevărate ale lui Nistor sunt inexplicabile pentru omul de afacerii Traian Popa, care nu înţelege de ce cei de la Garda de Mediu continuă să susţină în instanţa de judecată nişte fapte care prin cercetarea penală s-au dovedit inexistente.
Ce nu ştie Traian Popa este că în spatele Gărzii de Mediu Botoşani se află un interes al Masoneriei botoşănene. Gheorghe Nistor este mason într-o lojă de la Orientul Botoşani şi a deţinut funcţia supremă der „Venerabil în scaun”, adică conducătorul lojii, acum având demnitatea de „Venerabil ad vitam”. Soţul comisarului Liliana Popovici, pe numele de Gabriel Popovici, este mason în loja din care face parte Nistor şi deţine demnitatea de „Secretar”.
La iniţierea în Masonerie, când au primit gradul de „Ucenic”, ce doi au jurat credinţă reciprocă şi obligaţia de a se apăra reciproc în viaţă în orice împrejurări.
Femele nu fac parte din Masonerie dar soţiile de masoni sunt considerare „surori” şi ele pot participa la „agapele frăţeşti”, numite „puncte geometrice”, unde îi cunosc pe toţi masonii din lojă, ele preluând în activitatea profană obligaţiile soţului mason, respectiv de a-i apăra fraţii în orice împrejurări.
Aşa se explică de ce comisarul Liliana Popovici frizează absurdul în a susţine în faţa instanţei de judecată fapte nereale, ea preluând în cazul de faţă obligaţia soţului mason de a-şi apăra „Venerabilul”, adică pe Gheorghe Nistor.
Citez din declaraţia de martor dată de Liliana Popovici în Dosarul nr. 1350/193/2021 în faţa judecătorului în şedinţa de judecată din 4 mai 2022:
„Dacă este soţ sau rudă cu vreuna din părţile aflate în proces – nu, dacă este în judecată, în duşmănie sau în legături de interes cu vreuna dintre părţi – nu.”
Comisarul Liliana Popovici a minţit în declaraţia dată când a spus că „nu are legături de interes cu vreuna dintre părţi”. Are cu Gheorghe Nistor, şi încă legături extrem de puternice şi responsabile pentru că ele sunt generate de jurământul soţului său de a-l apăra pe Gheorghe Nistor în orice împrejurări.
Tot pe baza frăţiei masonice a ajuns Gheorghe Nistor patronul iazului Dracşani. Va veni şi vremea când acest adevăr va ieşi la iveală.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 - 29.05.022
Bancul săptămânii: Asemănare involuţionistă
Minciunile comisarului de mediu Liliana Popovici au picioare scurte
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Alesul lui Dumnezeu
Jurnalul BTD - o publicaţie tot mai apreciată de către cititori
Ioan Rotundu
Machiavelismul socialist al lui Ciolacu
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu: Festivalul Floare albastră
Războiul din Ucraina. Tehnica de luptă
Stadiul lucrărilor la DN Botoşani – Ştefăneşti şi Tg. Frumos
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă