Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Remember
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5763
De la 07 Ianuarie 2003
83742025

Ce preţ s-a pus pe capul lui Mărăndel, şeful BIPI din IJP Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 20 January 2020, 18:31
Săptămâna trecută, spre sfârşitul ei, la Pensiunea Boema situată în localitatea Cătămărăşti Deal a avut loc o întâlnire de taină a unor lideri PNL Botoşani. La întâlnire a participat inclusiv Mirel Vlas, patronul societăţii Tehnic Asist care este şi patronul pensiunii, dar şi un important şef în uniformă.
Pe un scaun, în jurul mesei rotunde, a luat loc şi Dumitru Aioanei (foto), nimeni altul decât fostul şef al Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din IJP Botoşani, acum pensionat.
Pentru că nu pot da toate detaliile întâlnirii şi a subiectelor aflate pe „ordinea de zi”, aduc în spaţiul public doar o singură informaţie generată chiar de fostul comisar şef Aioanei. Înainte de pensionarea în cursul anului trecut, Aioanei ocupa funcţia interimară de adj. al şefului IJP Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu. Ţinta lui Aioanei era să susţină examenul de titularizare pe postul de prim-adjunct al şefului IJP, ca după pensionarea lui Şerbănoiu să preia funcţia acestuia.
Socoteala lui Aioanei, care-şi aranjase o caricatură de examen graţie ajutorului primit din partea liderilor PSD Botoşani a fost dinamitată de către Sorin Mărăndel, şeful Biroului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul IJP Botoşani. Acesta a trimis mai multe rapoarte către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din cadrul Ministerului de Interne Bucureşti î prin care a făcut cunoscută activitatea plină de acte de corupţie a lui Aioanei.
Aşa cum am mai scris, DIPI nu şi-a dat avizul pentru intrarea în concurs a lui Aioanei ca să ocupe funcţia de prim-adjunct al lui Şerbănoiu. Cum acest aviz era obligatoriu, şansa lui Aioanei de a ocupa funcţia râvnită şi aducătoare de huzmet de şef s-a spulberat. Mai mult, DIPI i-a retras şi avizul de a mai avea acces la documente clasificate, Aioanei pierzându-şi dreptul de comandă, adică de a mai fi şef. Lipsit de dreptul de a mai fi şef, Aioanei a ales să se pensioneze.
N-a trecut aul de când Aioanei a fost determinat să se pensioneze şi iată că acum caută susţinere politică pentru a se răzbuna pe cel care l-a turnat la DIPI cu întreaga lui activitate plină de acte de corupţie.
Prezent la acea întrunire de taină a liderilor PNL Botoşani şi a doi patroni aflaşi sub protecţia acestui partid, Dumitru Aioanei ar fi oferit suma de 500 mii euro cu titlu de sponsorizare la PNL Bucureşti, cu condiţia ca Sorin Mărăndel să fie destituit din funcţia de şef la BIPI, mai pe înţeles fostul serviciu secret „doi şi un sfert”.
După descrierea care mi s-a făcut, când Aioanei a rostit suma oferită, un lider PNL ce deţine o funcţie importantă a făcut ochii mari miar mâna în care ţinea furculiţa i.-a rămas în aer. Cred şi eu, la aşa o sumă ochii sticlesc iar judecata ţi-o ia razna. Cât despre suma oferită de Aioanei pentru capul lui Mărăndel, nu este ceva neobişnuit, ieşit din comun, ci mai degrabă un preţ consacrat pe piaţa politică şi a şpăgii.
În Guvernul Ponta, ministrul de Interne liberal Cristian David a primit mită aceeaşi sumă iar pentru numirea unui şef în Ministerul de Interne sau IGP Bucureşti, presa naţională a scris că şpaga este tot de 500 mii euro.
Cu câţiva dintre participanţii la acea cină de taină de la Boema am avut o discuţie telefonică. Din motive de protecţie a mea şi a lor nu pot oferi toate detaliile dar pot afirma că şeful BIPI, Sorin Mărăndel, cunoaşte la cât a fost preţăluit de Dumitru Aioanei, că nu degeaba este şeful unui serviciu secret.. Mai este şi în posesia listei cu participanţii la „masa rotundă”, listă pe care pare s-o fi obţinut din aceeaşi sursă ca şi mine.
Dar despre ce se pune la cale cu privire la Dumitru Aioanei veţi afla cât de repede posibil pentru că infractorii liberali care au luat locul celor din PSD se mişcă repede pentru a nu crea un vid de putere prin demiterea Guvernului PSD.

Drept la replică SC TEHNIC ASIST SRL
Faţă de conţinutul articolului „Ce preţ s-a pus pe capul lui Marandel, şeful BIPI din cadrul IJP Botoşani”, publicat la data de 20 ianuarie 2020
În scopul corectei informari a publicului, aratam faptul ca societatea noastră, în calitate de proprietar al pensiunii Boema din Catamarasti Deal NU nu are cunoștința de spre vreo întâlnire care ar fi avut loc săptămâna anterioara la Pensiunea Boema intre persoanele la care faceti dumneavoastră referire, nu avem vreo legatura cu insinuarile pe care încercați sa le faceti fata VLAS MIREL și va reamintim faptul ca alte articolele denigratoare publicatre în presa locala au contribuit la atragerea starii de insolventa în ceea ce ne privește, intrrucat societatea noastră a devenit cu un risc de imagine și nebancabila insinuarile din presa referitoare la cercetarea penala a actionarului nostru VLAS MIREL nefiind urmate de o cantitate egala de material de presa când in luna decembrie 2019 Tribunalul Satu Mare a decis achitarea domnului VLAS MIREL.
Societatea noastra a fost denigrata prin articolele anterioare de presa și nu va mai tolera acest lucru. Urmneaza să ne adresam instantei de judecată competente în măsura în care nu veți publica prezentul drept la replica și nu veți clarifica circumstanțele în care s-a invocat numele societății noastre raportata la o eventuala întâlnire intre persoanele la care faceți referire.
Cu srtima,
Avvocat
Florian Bogdan Cimbru


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Legile privind intervenția polițiștilor se schimbă de astăzi:
Care sunt noile reguli de legitimare și control corporal, când pot intra agenții într-o locuință și cum se prezumă săvârșirea unei acțiuni violente
Sancţiuni penale dulci şi materiale aspre pentru „regii păcănelelor”
Ioan Rotundu
nvitatie la eveniment: Unirea Principatelor Romane
Modernizarea transportului cu tramvaiul la Botoșani NU este influențată de anularea, la București,
a licitației privind achiziția de vagoane noi
Cazonul prefect Colbu face praf legislaţia administraţiei publice
Ioan Rotundu
Răspunsul lui Orban întrebat dacă vor crește pensiile cu 40% din septembrie:
„Nu e 100% asta. Banii sunt prevăzuți, dar depinde cum evoluează economia” / Alocațiile dublate dacă sunt bani
Horoscopul săptămânii 20 – 26.01.2020
Bancul săptămânii: Educaţie cu subînţeles
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu Rotundu Politistul contestat
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.01.2020
Ce ticăloşii mai pune la cale infractorul Florin Ţurcanu?
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 24.01.2020
Un drept la replică analizat „informativ”
Ioan Rotundu
Nicolae Pisoski, personajul cheie în alegerea lui Cuza ca domnitor
Contribuţii botoşănene la înfăptuirea Unirii Principatelor Române
Lumea lu Rotundu Ziua Unirii la Dorohoi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă