Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
966
De la 07 Ianuarie 2003
69837743

Ce propune PSD pentru Academia Romana:

  • Presedinte cu rang de ministru, salarii marite, scutiri de taxe, statul este obligat sa le restituie toate proprietatile
  • 30 June 2017, 23:00
Mai multi parlamentari PSD au depus un proiect de lege privind Academia Romana, care prevede printre altele ca presedintele va avea rang de ministru, salariile vor creste si vor fi indexate cu inflatia, iar Academia va beneficia de scutiri de taxe si impozite. Proiectul are un intreg capitol dedicat restituirii proprietatilor pierdute abuziv, in caz contrar primind despagubiri. Potrivit News.ro, proiectul a fost elaborat de catre presedintele Academiei Romane Ionel Vlad si insusit de PSD.
Proiectul a fost depus la Senat pe 28 iunie, Camera Deputatilor fiind decizionala. Parlamentul a intrat in vacanta la finalul lunii iunie.
Pe langa parlamentari PSD, proiectul a fost semnat si de Ion Hadarca (ALDE) si Daniel Zamfir (PNL).
prevede proiectul:
"Membrii Academiei Romane sunt alesi dintre oamenii de stiinta si cultura de inalta tinuta morala care s-au distins prin opera care contribuie la progresul spiritual al tarii, prin lucrari de mare valoare teoretica si practica."
"Membrii Academiei Romane primesc o indemnizatie lunara bruta, dupa cum urmeaza:
a) membrii titulari - indemnizatie echivalenta cu salariul maxim al unui profesor universitar prevazut de legislatia in vigoare.
b) membrii corespondenti si membri de onoare cu domiciliul in tara - 90% din indemnizatia membrilor titulari. "
Acestia au si o serie intreaga de beneficii, unul dintre acestea fiind transportul gratuit pe calea ferata cu orice tip de tren, clasa I.
De asemenea, sotul supravietuitor, precum si copiii minori, urmasi ai membrilor titulari, corespondenti si de onoare din tara ai Academiei Romane beneficiaza lunar de un sprijin material, in conditiile legii.
"Academia Romana beneficiaza de sprijinul financiar al Statului in realizarea misiunii si a obiectivelor sale. Academia Romana beneficiaza de scutirea de taxe si impozite, precum si de alte facilitati stabilite de lege."
"Avizeaza proiecte de acte normative care privesc domeniile de activitate ale Academiei Romane, (...) elaboreaza proiecte de acte normative din domeniul sau de activitate, care se supun spre insusire si aprobare Guvernului".
Presedintele Academiei Romane are rang echivalent cu ministru, vicepresedintii si secretarul general al Academiei Romane au rang echivalent cu secretar de stat.
News.ro aminteste ca deputatii au introdus in legea salarizarii, la anexa dedicata demnitarilor, si functiile de conducere din Academia Romana. Astfel, presedintele Academiei va avea, din momentul intrarii in vigoare a legii, un coeficient salarial de 10,5, identic cu al unui ministru. La randul lor, vicepresedintii si secretarul general al Academiei vor avea un coeficient de 8, identic cu al secretarilor de stat. Asta va insemna salarii de aproximativ 15.000 lei.
In ceea ce priveste salariile, membrii Academiei vor trece de la o indemnizatie fixa, de 3.000 de lei, la una "echivalenta cu salariul maxim al unui profesor universitar". Asta ar insemna salarii de aproximativ 4.000-4.500 lei. Odata cu noua lege a salarizarii, aceste salarii vor ajunge insa la peste 10.000 de lei din 2022, noteaza News.ro.
Numarul de posturi in Academia Romana creste de la 126 la 176.
tituiri
Se restituie in patrimoniul Academiei Romane bunurile mobile si imobile de care aceasta a fost deposedata in mod abuziv, cu sau fara titlu si care nu au fost restituite pana in prezent, indiferent daca au facut sau nu obiectul procedurilor prevazute in legi speciale. Pentru bunurile mobile si imobile care, in mod obiectiv, nu mai pot fi retrocedate in natura, in vederea respectarii clauzelor donatorilor, la cererea si cu acordul Academiei Romane, se aplica de catre autoritatile competente, cu celeritate, conform standardelor internationale de evaluare, potrivit prevederilor legale in vigoare.
In vederea definitivarii procesului de restituire in integralitate a bunurilor care au apartinut Academiei Romane si de care a fost deposedata abuziv, se constituie o comisie guvernamentala alcatuita din reprezentanti ai Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Finantelor Publice, Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatilor, Ministerului Justitiei si ai Academiei Romane.
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Nuanţele fericii ţin de vârstă
Horoscopul zilei de 1..07.2017
Primarul Clujului, Emil Boc, i-a pus pe constructorii unui pod sa stea sub el la inaugurare,
pentru a verifica rezistenta lucrarilor
Cercetatorii chinezi au obtinut orez anti-cancer
Obligație pentru firme: Cont de TVA, de la 1 septembrie 2017 (ministru)
Ce n-a spus presedintele Iohannis despre noul guvern
Laura Codruta Kovesi a facut cerere de revocare din functie a procurorilor Mihaela Moraru Iorga si Doru Tulus
Fostul sef al sectiei a II-a din DNA si alti doi procurori au facut plangere la CSM impotriva lui Kovesi
Las-o mai moale, primarule, cu onorurile la adresa evreilor!
Ioan Rotundu
Anunţ angajare sudori pentru străinătate
CXatrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă