Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32399
De la 07 Ianuarie 2003
93572172

Ce semnificaţie poate avea pentru Botoşani Congresul PDL

  • Ioan Rotundu
  • 1 September 2019, 11:52
Exclus sau plecat din PNL, nici nu mai contrează, liberalul Viorel Cataramă a pus în toamna anului trecut bazele unui nou partid botezat Partidul Dreptei Liberale (PDL). Nu pot să nu observ că denumirea prescurtată a partidului nu este una inspirată dacă avem în vedere modul în care adevăratul PDL fondat de Băsescu a eşuat în politica românească. Ori de câte ori se va rosti PDL, audienţa va fugi cu gândul la cei trei „B”: Băsescu, Boc, Blaga, o asociere nu prea fericită pentru partidul lui Cataramă.
Desfăşurarea Congresului PDL la Botoşani a fost decisă de Viorel Cataramă după ce l-a capacitat pe omul de afaceri Dumitru Balan ce potenţial financiar are, că de potenţialul politic încă nu putem vorbi. Admir curajul lui Balan de a-şi asuma o astfel de responsabilitate pe care el a motivat-o ca fiind o recunoaştere a conducerii PDL faţă de organizaţia botoşăneană care în momentul de faţă este cea mai puternică din ţară.
C-o fi interesul financiar la mijloc sau meritul politic, important este că organizarea la Botoşani a acestui eveniment politic a introdus oraşul nostru în istoria politică postdecembristă, ziua de 31 august 2019 intrând în istoria politicii româneşti chiar dacă proaspătul partid se va pierde în timp aşa cum s-au pierdut multe alte partide înfiinţate conjunctural. Privit aşa evenimentul, Dumitru Balan are un merit aparte prin contribuţia adusă la creşterea imaginii Botoşaniului în plan naţional.
Un alt aspect care merită remarcat este alegerea lui Dumitru Balan în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului. Balan devine al doilea politician botoşănean care este ales în plan naţional într-o funcţie de rang doi la vârful partidului, adică al doilea după preşedinte.
Primul care a ocupat o astfel de funcţie a fost profesorul Mircea Dănuţă care a fost ales prim-vicepreşedinte al Partidului Social Democrat Român condus de Sergiu Cunescu, eveniment ce-a avut loc la Congresul PSDR din anul 20000 desfăşurat la Sala Alexandru Ioan Cuza din clădirea Parlamentului României, Congres la care Cunescu a cedat funcţia de preşedinte către Alexandru Atanasiu ce, apoi, a dus partidul la PSD.
Funcţia în care Balan a fost ales este extrem de importantă, numai că el s-ar putea să deţină funcţia doar de decor pentru că o funcţie similară, adică de prim-vicepreşedinte a primit şi Adina Albert, actuala soţie a lui Viorel Cataramă. Va depinde totul de puterea de luptă a lui Balan să se impună în partid şi să se facă ascultat şi respectat la nivel de ţară.
Una pese alta, Congresul PDL de la Botoşani, dacă partidul va avea viitor, se poate constitui într-un început de adevărată politică liberală, politica PNL de până acum şi susţinută vreme de 27 de ani şi de Viorel Cataramă, după cum chiar el a afirmat în Congres, a fost de fapt una socialistă.
În ce-l priveşte pe Dumitru Balan, a reuşit în planul afacerilor dar, cunoscându-i caracterul onest, îi va veni greu să-şi asume responsabilităţi politice care cer şi puţină ipocrizie, demagogie şi mai ales duritate în luarea unor decizii de ordin politic. Va trebui să renunţe la multe principii de viaţă dacă vrea să-şi făurească o carieră politică. Impresia mea despre acest partid şi eventualul lui viitor politic voi comenta separat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Replică pe măsura întrebării
Horoscopul săptămânii 2 – 8.98.2019
Dinamica economiei : Lucrare geografică
De azi, invincibilul comisar şef Aioanei a ajuns un simplu executant
Ioan Rotundu
Congresul PDL cu cele două discutabile componente ale sale
Ioan Rotundu
Nu, ministrule Budăi, aţi dat o mică parte din ce-aţi furat!
Ioan Rotundu
Comunicat de presă ANAF Botoşani
Atitudinea golănească de baron local a primarului din Suliţa
Ioan Rotundu
Dimensiunea dezastrului financiar creat de Guvernul PSD ia noi proporţii
Finanțele vor să împrumute aproape 4 miliarde lei, în septembrie. O emisiune are scandența în 2031
Târzioru, suspectat că ar pune la cale salvarea fostului poliţist Achiţenei
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 6.09.2019
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă