Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14741
De la 07 Ianuarie 2003
80820186

Ce spune Borcoi despre condamnarea amantului Ralucăi Stâncescu

  • Ioan Rotundu
  • 5 June 2019, 14:39
Astăzi, în jurul orei 11.00, am fost sunat de către Victor Borcoi (foto), cel care se consideră tatăl biologic al lui Cătălin Stavără, nimeni altul decât amantul Ralucăi Stâncescu, după cum a stabilit ancheta procurorilor DNA Suceava prin rechizitoriul întocmit la finalul unei ample anchete.
De precizat că Victor Borcoi se declară ţigan din Botoşani şi trăieşte în oraşul Frankfurt – Germania, unde deţine un bar de noapte frecventat, cel puţin aşa a declarat, de către ţiganii din ţările balcanice. Într-o altă convorbire avută în cursul anului 2018, Borcoi mi-a relatat cum a avut o aventură cu ţiganca Stavără,în urma căreia a rezultat fiul Cătălin. Soţul ţigăncii Stavără, ţiganul Valentin Stavără, l-a recunoscut pe Cătălin şi l-a crescut, deşi ştia că nu este fiul său.
Cătălin Stavără a urmat cursurile Liceului Pedagogic Botoşani şi este calificat învăţător dar n-a practicat niciodată această profesie pentru că a intrat în rândul lumii interlope botoşănene iar tatăl său, Victor Borcoi, l-a luat cu el prin ţările Europei unde se ocupa de recrutat femei din Botoşani pentru prestaţii sexuale prin Austria, Elveţia şi Germania. Între timp Cătălin Stavără s-a căsătorit cu fiica lui Ioan Jijie, un patron care comercializează schiuri aduse din Franţa. Tot Borcoi mi-a explicat că lui Cătălin nu-i place să i se spună ţigan şi că-i urăşte pe ţigani.
Din acest moment al căsătoriei, viaţa de familie a lui Cătălin Stavără se complică, mai ales devenind partener de „afaceri” cu tatăl natural, adică Victor Borcoi. În Austria au loc nişte conflicte între membrii lumii interlope. Cătălin Stavără revine la Botoşani iar tatăl său Victor Borcoi va fi condamnat de autorităţile austriece la doi ani închisoare. Borcoi mi-a explicat că a fost condamnat în baza mărturiilor fetelor aduse de Stavără pentru a presta servicii sexuale şi pe care în loc să le pună la muncă se distra el cu ele..
Revenit la Botoşani, Cătălin Stavără, în urma comiterii unor infracţiuni cu violenţă, ajunge să fie anchetat de Raluca Stâncescu. Aşa s-au cunoscut cei doi care au pus bazele unei grupări mafiote cu recrutare de ofiţeri de poliţie, printre care comisarul şef Dumitru Aioanei şi şeful DGA din IJP, Daniel Buliga.
Stavără divorţează de soţie, respectiv fiica lui Ioan Jijie, dar, împreună cu Raluca Stâncescu, promovată între timp din funcţia de prim-procuror pe lângă Judecătoria Săveni prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, pun la cale un scenariu de şantaj asupra familiei Jijie ca aceasta să-i cedeze gratuit lui Cătălin Stavără o garsonieră şi un apartament cu două camere.
Raluca, cumnată cu Mihaela Mihai ajunsă procuror şef la DNA Suceava, a divorţat de fratele soţului Mihaelei fiind deja combinată cu Cătălin Stavără. Din acest moment cele două foste cumnate au intrat într-un conflict mocnit. Ioan Jijie, cel şantajat de Cătălin şi Raluca, a luat legătura cu Mihaela Mihai, ajunsă şefa DNA Suceava, i-a relatat situaţia, iar aceasta a dispus deschiderea unei anchete care s-a soldat, după cum s-a aflat de ieri, cu condamnarea Ralucăi Stâncescu la 4 ani şi 1 lună închisoare cu executare iar amantul său Cătălin Stavără la 3 ani închisoare cu executare, ambii având interzise şi anumite drepturi civile.
Citind în Jurnalul sentinţa dată de judecătorii Curţii de Apel Tg. Mureş, Victor Borcoi m-a sunat să-mi spună că-i pare rău pentru condamnarea lui Cătălin dar că merita din plin această condamnare. Borcoi mi-a promis că în luna iulie va veni la Botoşani şi-mi va oferi mai multe informaţii şi dovezi despre Valentin Stavără, ţiganul ajuns tatăl vitreg al lui Cătălin dar şi despre afacerile familiei Jijie, inclusiv cu ce s-a petrecut în Austria când el a fost condamnat la închisoare. Borcoi susţine că ar avea ştiinţă şi despre alte fapte infracţionale ale cuplului Stavăr㠖 Stâncescu.
Pot afirma că în spatele cazului „Stavăr㠖 Stâncescu” stau fapte mult mai grave comise de către cei doi cu colaborarea unor ofiţeri din cadrul IJP Botoşani, procurori şi judecători. Ieşirea Ralucăi Stâncescu din rândul magistraţilor botoşăneni n-a dus la dizolvarea mafiei care controlează aceste instituţii judiciare. Dovadă că se continuă ca anumiţi infractori să fie favorizaţi de către procurări iar persoanele care au dreptatea de partea lor şi care s-au adresat justiţiei pentru a o obţine s-au trezit cu dreptatea furată, iar unii din reclamanţi au devenit învinuiţi şi chiar inculpaţi.
În Jurnalul am prezentat astfel de cazuri şi voi continua să prezint, fără a mă lăsa intimidat de procurorii şi judecătorii care-mi poartă sâmbetele. Buturuga mică răstoarnă carul mare!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 7.06.2019
Închisoare cu executare pentru fostul prin-procuror Raluca Stâncescu
Ioan Rotundu
Perspectiva puterii l-a lăsat pe Ludovic Orban fără discernământ
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 3 – 9.06.2019
Bancul săptămânii: Infirmarea afirmaţiei
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Diaspora I
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 31.05.2019
C cum fabricau dosare penale directorul Mustaţă şi poliţistul Aioanei
Ipan Rotundu
LLumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Diaspora II
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă