Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5650
De la 07 Ianuarie 2003
114835282

Ce susţin ştiutorii, ce spune directorul Melniciuc

  • Ioan Rotundu
  • 27 February 2023, 16:25
Am primit la redacţie mai multe reclamaţii, pe mail şi telefonic, cum că din clădirea Muzeului Judeţean Botoşani, aflată în reabilitare, au dispărut şi continuă să dispară o serie de materiale şi chiar exponate arheologice valoroase.
Deşi exponatele au fost evacuate, inclusiv birourile de lucru, de mai bine de şase luni de zile în fosta clădire a CEC-ului, cei care au reclamat susţin că unii angajaţi au rămas şi părăduiesc ce se poate părădui. Mi-a fost dat exemplu fostul şofer Nechifor, ajuns pe postul de conservator graţie directorului Aurel Melniciuc, deşi bietul angajat are probleme cu scrisul, fiind extrem de subţire la capitolul studii.
Rămas prin clădirea muzeului, Nechifor ar fi dezbătut parchetul de prin sălile de exponate şi l-ar fi dus acasă la el pe strada Trandafirilor.
Contactat telefonic., directorul Aurel Melniciuc are altă variantă. „Au rămas în muzeu dulapurile grele, vechi de 200 de ani, care nu pot fi mutate. Ne-am înţeles cu constructorul să le mute dintr-o sală în alta, în raport de cum se lucrează. Exponatele rămase nu pot fi furate pentru că au număr de inventar. În ce priveşte materialele înlocuite precum parchetul, centrala metalică, ţevile etc., acestea sunt valorificate de constructor în condiţii de legalitate” – mi-a explicat directorul Melniciuc
. „Dacă cei care au reclamat au astfel de informaţii că se fură din clădirea muzeului, să facă bine să-şi dea numele şi să dovedească cele afirmate” – a mai precizat directorul.. Cum nu iese fum fără foc, nici cei care au reclamat n-au făcut-o ca să se afle în treabă. Ei au reclamat ce-au văzut că se întâmplă. Ne aflăm în situaţia de a prinde orbul pentru a-i scoate ochii!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ce se întâmplă când şoferul se ridică peste volan ca să fie ministru
Ioan Rotundu
De ce n-au avut apă la robinet cei din satul Ichimeni
Ioan Rotundu
Mă rog Marelui Arhitect să i se împlinească dorinţa!
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 20 – 26.02.2023
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Inspiraţie preventivă
Român din diaspora, campion la concursurile de drift,
poartă mereu steagul României pe mașina sa
Urmează dezvăluiri care, dacă se vor adeveri, sunt şocante
Ioan Rotundu
Scurtă continuare pentru
Botoșanii de ieri și de azi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă