Am primit la redacţie mai multe reclamaţii, pe mail şi telefonic, cum că din clădirea Muzeului Judeţean Botoşani, aflată în reabilitare, au dispărut şi continuă să dispară o serie de materiale şi chiar exponate arheologice valoroase.
Deşi exponatele au fost evacuate, inclusiv birourile de lucru, de mai bine de şase luni de zile în fosta clădire a CEC-ului, cei care au reclamat susţin că unii angajaţi au rămas şi părăduiesc ce se poate părădui. Mi-a fost dat exemplu fostul şofer Nechifor, ajuns pe postul de conservator graţie directorului Aurel Melniciuc, deşi bietul angajat are probleme cu scrisul, fiind extrem de subţire la capitolul studii.
Rămas prin clădirea muzeului, Nechifor ar fi dezbătut parchetul de prin sălile de exponate şi l-ar fi dus acasă la el pe strada Trandafirilor.
Contactat telefonic., directorul Aurel Melniciuc are altă variantă. Au rămas în muzeu dulapurile grele, vechi de 200 de ani, care nu pot fi mutate. Ne-am înţeles cu constructorul să le mute dintr-o sală în alta, în raport de cum se lucrează. Exponatele rămase nu pot fi furate pentru că au număr de inventar. În ce priveşte materialele înlocuite precum parchetul, centrala metalică, ţevile etc., acestea sunt valorificate de constructor în condiţii de legalitate mi-a explicat directorul Melniciuc
.
Dacă cei care au reclamat au astfel de informaţii că se fură din clădirea muzeului, să facă bine să-şi dea numele şi să dovedească cele afirmate a mai precizat directorul..
Cum nu iese fum fără foc, nici cei care au reclamat n-au făcut-o ca să se afle în treabă. Ei au reclamat ce-au văzut că se întâmplă. Ne aflăm în situaţia de a prinde orbul pentru a-i scoate ochii!