Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25330
De la 07 Ianuarie 2003
86563103

„Ce te doare?” luat la bani mărunţi chiar de ministrul Bazac

  • 2 March 2009, 23:00
Linia telefonică "Ce te doare?", la care botoşănenii, ca şi restul locuitorilor ţării, au putut să îşi spună părerea despre sistemul sanitar şi despre cei ce lucrează în cest sistem, la care şi cadrele medicale au putut apela cu nemulţumiri legate de sistemul în care îşi desfăşoară activitatea, a adunat mii de apeluri. La începutul acestei luni, ministrul Ioan Bazac a prezentat o statistică cu principalele nemulţumiri ale celor care apelează la sistemul sanitar, nemulţumiri exprimate la linia telefonică "Ce te doare?". Conform acestei statistici, în mai puţin de o lună, în perioada 29 ianuarie – 20 februarie, au fost transmise Ministerului Sănătăţii aproximativ 2000 de mesaje telefonice şi 400 de e-mail-uri.
Aproximativ 60% dintre acestea se referă la probleme întâmpinate de către pacienţi, legate de acordarea asistenţei medicale în general, în timp ce sesizările cadrelor medicale vizează în principal lipsa oportunităţilor de exercitare a profesiei. Ministrul a anunţat într-un comunicat de presă că "toate sesizările au fost înregistrate şi fie soluţionate telefonic, în cazul în care acest lucru a fost posibil, fie direcţionate către compartimentele specializate din cadrul Ministerului Sănătăţii, în vederea derulării investigaţiilor necesare sau a integrării în măsuri şi programe de îmbunătăţire a sistemului de sănătate".
În acelaşi comunicat se arată că 61% dintre mesajele primite la Ministerul Sănătăţii se referă la deficienţe în asigurarea asistenţei medicale în spitale. Oamenii s-au plâns fie de întârzierea ambulanţelor, de echipamentele nefuncţionale, prezumtive cazuri de malpraxis, şi-au exprimat nemulţumirea legat de conduita medicilor, de lipsa supravegherii bolnavilor aflaţi sub tratament în spitale, de lipsa medicamentelor în spitale etc.
Alte 14% din mesaje semnalează deficienţe în asigurarea asistenţei medicale ambulatorii, de la lipsa medicilor de familie, practici ale medicilor de familie, prescrierea de medicamente şi până la programul medicilor de familie. 13% din mesajele telefonice primite la Minister pe linia gratuită vizează probleme ale medicilor: lipsa posturilor, dotări insuficiente, relaţia cu superiorii, salarii mici, sumele pe care medicii le primesc de la CNAS, iar alte 7% dinapeluri se referă la probleme legate de medicamente (lipsa medicamentelor în anumite judeţe, compensarea, solicitări de reintroducere a unor medicamente în lista de compensate).
În 3% din apelurile primite la linia telefonică gratuită "Ce te doare?", s-au regăsit recomandări pentru funcţionarea sistemului de sănătate (asigurări medicale, fluxuri în spitale), iar în 2% din cazuri s-au semnalat probleme care ţin de responsabilitatea CNAS (contribuţia pentru asigurarea de sănătate a persoanelor fizice fară venituri, modul de achiziţionare a dispozitivelor medicale, lipsa sau întârzieri ale răspunsurilor la interogări în scris etc). (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunţ Filarmonica Botoşani
Românul şi cioara vopsită
Adevăr şi tradiţie în legenda Babei Dochia
Căruţaşii continuă să facă legea pe Drumul European 58
Vinde un medicament minune
Anunţ important
Anunţ important pentru liceeni
Bogaţii UE întorc spatele statelor estice
Blogări şi internauţi chemaţi să facă lobby pentru imaginea României în lume
Ieri s-au împlinit 17 ani de la războiul ruso-român de pe Nistru
Din nou "Fluturii"
Consultanţi germani pentru succesul firmei/instituţiei dumneavoastră
Servicii de consultanta gratuita
Bătături pe seama bugetului
Comentariul comentariilor XLII
(Ioan Rotundu)
Afaceri cu Sf. Petru
Arpagic cu carne
Conţac îşi dă drumul la gură şi dă la iveală mizeria din PSD
Multe semne de întrebare asupra afacerilor lui Prisăcaru
Consiliul Local Botoşani este proprietar cu bucata pe imobilele din Centrul Vechi
Criza a rărit numărul reclamagiilor!
Actorii botoşăneni vor face turneu în Georgia
Speranţe renăscute
Ioan Rotundu
Cadrele didactice au mai primit o lovitură în bugetul familiei
Bir pe boală: coplata la medicul de familie
Guvernul Boc i-a condamnat pe sugari la inaniţie
Grosul şomerilor îl formează cei cu vârsta de mijloc
Comunicat de presă PNL Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă