Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Remember
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15820
De la 07 Ianuarie 2003
83918145

Ce ticăloşii mai pune la cale infractorul Florin Ţurcanu?

  • Ioan Rotundu
  • 21 January 2020, 9:52
Se pare că infractorul Florin Ţurcanu, care s-a instalat la conducerea ALDE Botoşani, a conştientizat că în cel de-al doilea dosar în care este judecat pentru spălare de bani şi trafic de influenţă va fi condamnat şi încarcerat. Conştient de această consecinţă, Ţurcanu ia măsuri de a-şi infiltra în structurile puterii administraţiei locale oameni de încredere, după chipul şi asemănarea sa.
Am informaţii că pentru preşedinţia partidului îl pregăteşte pe Bogdan Dăscăleanu. Acesta este patronul unei ferme de păsări la Bucecea şi a activat ca liberal pe când preşedintele PNL era Florin Ţurcanu. Cotizând la Ţurcanu aşa cum este tradiţia la partidele aflate la putere, Bogdan Dăscăleanu a fost mai întâi angajat consilier personal al lui Mihai Ţurcanu, fratele lui Florin, pe când acesta era numit de Guvernul Ponta, şeful Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti. Când Mihai Ţurcanu a ajuns europarlamentar, Dăscăleanu l-a urmat la cabinet pe acelaşi post de consilier.
Acum, Florin Ţurcanu îl „prepar㔠pentru funcţia de preşedinte ALDE Botoşani, fiind convins că după condamnare şi încarcerare, partidul va fi pe mâna unui om de încredere iar soţia sa, Roxana, acum şef Cabinet prefectural, nu-şi va pierde funcţiile deţinute.
O altă mişcare o pregăteşte Ţurcanu pentru ocuparea funcţiei de şef Corp de control prefectural. Pentru această funcţie îşi face încălzirea Dumitru Aioanei, poliţistul dovedit de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului de Interne ca fiind corupt, motiv pentru care i s-a luat dreptul de a mai deţine funcţii de comandă, aşa că poliţistul s-a pensionat.
Este cunoscut faptul că după pensionare, şi chiar el a recunoscut faţă de un cunoscut al său, Aioanei a suferit o depresie şi a urmat un tratament adecvat la Spitalului de Psihiatrie Socola Iaşi.
Acum, că a trecut de la stadiul de poliţist corupt la cel de pensionar cu afecţiuni psihice, Florin Ţurcanu l-a considerat numai bun să-l facă şef de-a stânga prefectului Colbu, la dreapta acestuia fiind deja aşezată nevastă-sa Roxana.
De precizat că relaţia Ţurcanu – Aioanei este una cu o veche tradiţie. Pe vremea când Florin Ţurcanu era preşedintele PNL Botoşani şi apoi cel al Consiliului Judeţean Botoşani, toate reclamaţiile la adresa sa ajungeau pe biroul lui Aioanei care le făcea dispărute. Ca un fel de contraserviciu, Ţurcanu a angajat soţia lui Aioanei la Direcţia de Resurse Umane din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani, post pe care-l deţine şi în prezent.
Dacă Aioanei va reuşi să fie numit în această funcţie, el va trebui să verifice legalitatea hotărârilor adoptate de către consiliile locale şi a ordinelor emise de primari, ceea ce necesită profunde cunoştinţe juridice de drept administrativ, ceea ce Aioanei nici pe departe nu posedă. În schimb, educaţia sa cazonă îi va permite să execute fără crâcnire ordinele venite de la partid de a pune la punct pe primarii care nu dau ascultare nevoilor familiei Ţurcanu şi a protejaţilor săi.
În timp ce Florin Ţurcanu instalează în Prefectura Botoşani oamenii săi de încredere, începând cu prefectul Colbu, liberalii fac întruniri de taină precum cea de la Boema, ocupându-se de lucruri serioase, cu câştig substanţial şi rapid. Culmea este că şi liberalii tot de Dumitru Aioanei sunt manipulaţi..
Ciocoii vechi ai PSD-ului bat în retragere, iar cei noi ai PNL sunt în ofensivă. Mă întreb: care o mai fi răul cel mic pentru noi atunci când vom merge la vot?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Legile privind intervenția polițiștilor se schimbă de astăzi:
Care sunt noile reguli de legitimare și control corporal, când pot intra agenții într-o locuință și cum se prezumă săvârșirea unei acțiuni violente
Sancţiuni penale dulci şi materiale aspre pentru „regii păcănelelor”
Ioan Rotundu
nvitatie la eveniment: Unirea Principatelor Romane
Modernizarea transportului cu tramvaiul la Botoșani NU este influențată de anularea, la București,
a licitației privind achiziția de vagoane noi
Cazonul prefect Colbu face praf legislaţia administraţiei publice
Ioan Rotundu
Răspunsul lui Orban întrebat dacă vor crește pensiile cu 40% din septembrie:
„Nu e 100% asta. Banii sunt prevăzuți, dar depinde cum evoluează economia” / Alocațiile dublate dacă sunt bani
Horoscopul săptămânii 20 – 26.01.2020
Bancul săptămânii: Educaţie cu subînţeles
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu Rotundu Politistul contestat
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.01.2020
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 24.01.2020
Un drept la replică analizat „informativ”
Ioan Rotundu
Nicolae Pisoski, personajul cheie în alegerea lui Cuza ca domnitor
Contribuţii botoşănene la înfăptuirea Unirii Principatelor Române
Ce preţ s-a pus pe capul lui Mărăndel, şeful BIPI din IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Ziua Unirii la Dorohoi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă