Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9504
De la 07 Ianuarie 2003
93842834

Cea de a 17 ediţie a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”

  • 6 January 2008, 23:00
Zilele „Mihai Eminescu” bat la uşă. În acest sens reprezentanţii Centrului de Creaţie Botoşani definitivează programul celei de-a 17 ediţii a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia şi celei de-a 9-a ediţii a premiului pentru Opera Prima.
Manifestarea este organizată de către Primăria municipiului Botoşani şi va avea loc pe data de 12 şi 13 ianuarie. Nominalizaţii la Opera Omnia la această ediţie sunt: Cristian Simionescu, Mircea Dinescu, Ion Mircea, Nicolae Prelipceanu şi Nora Iuga. Potrivit celor spuse ieri de iniţiatorul Premiului Naţional, Gellu Dorian, „Zilele Eminescu” vor fi deschise la Vorona, iar seara la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian” vor avea loc prezentări de carte, reviste, lansări de carte, dar şi prezentarea invitaţilor. În cea de a doua zi, începând cu ora 10.00, la Sala de Marmură a Teatrului „Mihai Eminescu” se va desfăşura şedinţa extraordinară a Consiliului Local cu decernarea titlului de cetăţean de onoare poetului laureat, depuneri de jerbe de flori la bustul poetului Mihai Eminescu, Tedeum la Biserica Uspenia, un pelerinaj la Ipoteşti.
La ora 19.00, în sala mare a Teatrului „Mihai Eminescu”, va avea loc Gala de decernare a premiilor Opera Prima şi Omnia, urmate de un spectacol susţinut de cantautorul Florin Seserman şi actorul Dan Rădulescu. La cartea de debut, nominalizaţii: Hose Pablo din Chişinău cu volumul „Căpşune în inima mea”, Florin Partenie din Bistriţa cu „Reverenţa”, Dumitru Necşanu din Botoşani, Cristina Ispas cu „Fetiţa –mesaj pe vinil”, Ofelia Prodan din Ploieşti cu „Elefantul din patul meu”.
Valoarea Premiului Naţional pentru Opera Omnia este de 1.500 Euro, după cum au aprobat aleşii locali în ultima şedinţă de CL a anului trecut. La manifestare vor participa ca invitaţi 40 de scriitori, din care până la această oră 22 au confirmat prezenţa. Printre aceştia Mircea Martin care va fi preşedintele juriului la această ediţie, Ion Pop, Al. Călinescu, Adrian Popescu (fostul laureat al ediţiei trecute), Mircea Diaconu, Vasile Spiridon, Ioan Holban, George Vulturescu, Casian Maria Spiridon, Nichita Danilov, Daniel Corbu. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Senatorul Ţâbuleac aflat în mare dificultate
Liberalii s-au decis s-o curme cu Flutur
Teatrul botoşănean în reală ascensiune
Patinoarul artificial agreat de botoşăneni
Conservatorii botoşăneni au găsit ţapii ispăşitori
Tineri chemaţi la cursuri de administraţie publică
Festivalul „Mărţişor dorohoian” la ediţia a 25-a
Comunele îndemnate să înfiinţeze parcuri de recreare
Salariul minim şi sporurile care se acordă
Locuri de muncă în Germania pentru studenţi
Măsuri speciale pe timpul gerului
Serviciile voluntare în atenţia ISU
Zice că-i juristă specializată pe nevoile dvs.
Curiozitatea inginerului
Horoscop
Pentru părintele Irimia semne rele anul are
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă