Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9452
De la 07 Ianuarie 2003
114767885

Ceauşescu n-a murit, trăiască Ceauşescu!

  • Ioan Rotundu
  • 25 May 2009, 23:00
Ceauşescu a fost conducătorul cel mai popular din istoria modernă a românilor. Cel puţin aşa l-a indicat un sondaj naţional realizat în cursul anului trecut. Dar nu numai popular, ci şi priceput la toate. Nu degeaba a fost supranumit arhitectul şef al României. Atunci când lua cuvântul, nu-i scăpa nici un sector de activitate în care să nu dea indicaţii cum trebuie procedat. Iar orice cuvântare publică o încheia cu îndemnul către cei care-l ascultau să lupte pentru un loc fruntaş în întrecerea socialistă şi dacă se poate să ocupe chiar primul loc.
Ascultându-l ieri pe preşedintele Băsescu cum a cuvântat în diferite locuri din ţară, am putut constata cu mândrie patriotică şi înalte simţăminte de devotament faţă de conducătorul României Europene că Ceauşescu trăieşte. Trăieşte întrupat în personalitatea preşedintelui Băsescu, ne vorbeşte prin faptele şi gura acestuia.
După ce duminică a sosit „intempestiv” la Bucşoaia, că era bietul Gheorghe Flutur să-şi piardă aripile trendului politic de emoţie că nu va ieşi bine în faţa şefului, preşedintele s-am apucat şi a dat oierilor bucovineni lecţii de tuns ţurcanele. Drept mulţumire, oierii au urcat oile pe munte şi le-au înşirat, formând cuvântul „Bucovina”, aşa cum au văzut ei la televizor că făceau pe vremuri pionierii şi uteciştii pe stadioanele ţării, când scriau din pancarte „Ceauşescu”. La aşa o asemănare de imagini arcuite peste timpul celor 20 de ani postdecembrişti, cum să nu crezi că preşedintele Băsescu este spiritul reîncarnat al lui Ceauşescu.
Mai ales că după cea luat act lingvistic despre isprava mioarelor bucovinene, preşedintele a simţit cum din interiorul sufletului vor stau să izbucnească efluviile unei cuvântări cât se poate de istorice, ca-n vremurile „iepocii de aur”. A aruncat o privire către faţa senină şi înmărmurită într-un zâmbet de admiraţie a premierului Boc, a prins curaj şi s-a dezlănţuit într-o tiradă de reproşuri la adresa guvernului. În zicerea mea de faţă am să mă folosesc doar de învăţăturile transmise premierului Boc şi ţăranilor români cum să păcălească seceta trimisă de către Cel de Sus.
O primă indicaţie a preşedintelui Băsescu fost să repunem în funcţiune, şi cât mai grabnic, sistemele de irigaţie. Probabilo că din interior, Ceauşescu i-a suflat că a lăsat moştenire poporului român trei milioane hectare teren arabi irigat. Auzind aşa un îndemn la lupta cu seceta, gândul m-a dus la zecile de mii de hectare irigate ale Botoşanilor şi dintr-o dată mi s-a uscat gura. Cum să nu mi se usuce, când de zece strig prin presa locală că s-au furat sisteme întregi de irigaţii. Pe malul Prutului, între Ripiceni şi Ştefăneşti s-au furat zeci de kilometri de ţeavă, s-au furat staţiile de pompare, s-au furat firele de la reţelele electrice care alimentau aceste pompe. Nimeni n-a avut vreodată curiozitatea să afle unde au dispărut toate acestea. Nici prefectul, nici poliţiştii, nici procurorii.
De ani de zile atrag atenţia autorităţilor judeţului că investiţiile în îmbunătăţirile funciare sunt aproape nule, iar dealurile curg la vale, mii de hectare de teren păşunabil devenind teren selenar. Ne lăudăm an de an cu împăduriri masive. Vorbe goale. Dimpotrivă, inconştienţi, oamenii au tăiat de pe dealuri şi ultimele tufe de salcâmi sau de porumbele, lăsând pe seama ploilor să desăvârşească opera de distrugere prin căra la vale starul fertil şi a lăsa în urmă lutul galben-argilos.
Despre toate aceste panorame ale incompetenţelor guvernamentale, preşedintele Băsescu n-a rostit nici o vorbă. Semn că în zborul său cu elicopterul a privit numai şesurile cu rodul bogat, nu şi dealurile dezgolite. Iar ca nu cumva discursul său să iasă din tiparele vrednicului său înaintaş Ceauşescu, şi preşedintele Băsescu şi-a încheiat cuvântarea cu urarea „Să trăiţi bine!” Răspunsul la urarea sa a fost un ropot prelungit de ovaţii şi aplauze, semn că în România se trăieşte bine. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor LXXXIII
(Ioan Rotundu)
State de Romania pe urmele lui John Travolta la Paris
Comunicat de presă – Sindicatul Energia
Mâncare de cartofi cu smântâmă
Horoscop
Cel mai rapid lucru din lume
Mica publicitate
Românul şi ce mică-i lumea!
A fost inaugurată zona din Roma acordată românilor care trăiesc în capitala Italiei
Patriarhia Română rămâne alături de românii din Timoc şi de Părintele Boian
„Votezi comuniştii şi-ţi dăm copilul înapoi”
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI- 26 MAI
SC Eltrans merge spre bine
,,Educaţie Rutieră – Educaţie pentru viaţă”
Remorcă neînmatriculată descoperită la ieşirea din România
Femeie de 100 kg dusă de pompieri la ambulanţă
Dăm afară din spitale medicii specialişti şi angajăm preoţi
consilierii municipali şi judeţeni votează
Edilii au pus ochii pe 100 maşini abandonate
Adus la spital muşcat de şarpe
Se va înfiinţa un DNA al sănătăţii
Se va răzgândi sau nu medicul Angela Ţurcanu?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă