Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8946
De la 07 Ianuarie 2003
84996910

Cei mai influenti lideri de opinie in lumea araba:

  • creste ponderea intelectualilor, scade cea a teologilor
  • 22 January 2018, 23:00
Care sunt cele mai influente voci din lumea araba? Anul trecut, cand a fost efectuat studiul asupra liderilor gandirii din tarile vorbitoare de limba araba, pe primele locuri se aflau trei ganditori cu o caracteristica in comun: toti trei erau figuri religioase. In noul clasament, numarul protagonistilor din acest domeniu a scazut, iar primele pozitii sunt ocupate de scriitori, poeti activisti si jurnalisti.
Site-ul Globalinfluence, citat de Rador, a intocmit o lista cu numele, chipurile si biografiile liderilor de gandire din tarile vorbitoare de limba araba.
Astfel, locurile fruntase au fost ocupate de intelectuali independenti care se pozitioneaza dincolo de discursul teologic, cum ar fi cazul poetilor sauditi Mohammed Alrotayan (primul loc), Mohammad Hasan Alwan (locul 3) si al sirianului Faisal al-Qassem (locul 2), prezentatorul emisiunii "The Opposite Direction" de la televiziunea Al-Jazeera, care, foarte probabil, este cel mai dur talk show din lumea araba. In clasament mai exista insa si personalitati din lumea stiintei, cum este cazul astrofizicianului algerian Nidhal Guessoum.
Un alt semn care indica schimbarea spre o dezbatere mai secularizata este pozitia buna obtinuta de trei activisti de opozitie: Raif Badawi, activist pentru drepturile omului inchis in Arabia Saudita (locul 5), si Tawakkul Karman, laureat al Premiului Nobel pentru Pace (locul 7).
Printre cei mai influenti ganditori arabi mai exista si teologi, precum clericul saudit Salman Al-Odah (care s-a plasat pe locul 7), egipteanul Yusuf al-Qaradawi Yusuf (locul 10) si Amr Khaled (locul al 12-lea).
Cunoasterea profilurilor celor care pot avea influenta intr-o zona atat de complexa si decisiva este o cheie care pentru decriptarea viitorului spre care priveste lumea araba, scrie sursa citata
Cum a fost realizat clasamentul? "S-a ales un alt mod de a identifica cele mai influente persoane din lume - specifica site-ul - prin masurarea greutatii discursului lor global. Oricine influenteaza gandurile oamenilor lasa urme prin comunicarile sale. Iar in cazul acelor comunicari care sunt disponibile public, se poate masura cat de mare este importanta anumitor persoane. Pentru a face acest lucru, folosim software-ul Coolhunting furnizat de Galaxyadvisors. Un software care nu se limiteaza sa-i masoare doar pe cei care 'tipa mai tare' (adica cei cu cel mai mare numar de aprecieri sau de urmaritori), dar care poate calcula si puterea raporturilor dintre persoanele implicate", ne explica specialistii de la Globalinfluence.
Iar imaginea lumii arabe care intra in anul 2018 este una extrem de interesanta deoarece semnaleaza un progres, lucru care se vede imediat prin comparatie cu clasamentul din anul precedent. Chiar daca Islamul continua sa joace un rol de frunte in dezbaterile arabe, se pare ca intelectualii pot exercita o influenta care depaseste cu mult discursurile teologice.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul silei: Lopgica nebunului
Horoscopul zilei de 23.01.2018
Tariceanu: Impozitul pe venitul global ramane in discutie,
dar nu pot da o estimare pentru data introducerii
Liviu Dragnea, intrebat daca in guvernul Dancila vor putea fi numiti ministri cercetati penal: Da
Surse: ALDE isi pastreaza si in Guvernul Dancila cei patru ministri
si mentinerea sustinerea politica pentru Tudorel Toader
Liviu Dragnea anunta amanarea pana la 1 martie a termenului de depunere
si spune ca i-a cerut ministrului Finantelor sa elimine declaratia
Anunţ al ANAF Botoşani
Consiliul Concurentei a amendat cu 1,1 milioane de euro 3 companii
care comercializeaza echipamente de masurare a curentului
Moldova: Instanta a respins cererea lui Traian Basescu
de chemare in judecata a lui Igor Dodon, decizia nu e definitiva
Nicolae Pisoski, personajul cheie în alegerea lui Cuza ca domnitor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă