Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6357
De la 07 Ianuarie 2003
83566695
Cel mai citit comentariu: 1006 accesări

Să-l ferească Dumnezeu de a mai da ochii cu botoşănenii!

  • 19 June 2015, 23:00
Ovidiu Portariuc a anunţat ieri că va mai candida un mandat la Primăria Botoşani. El spune că tratează activitatea de administraţie publică ca una de voluntariat şi din acest motiv doreşte să nai presteze voluntariat încă patru ani. Nu era cazul să ne spună el cum tratează administraţia publică locală pentru că ne-am dat seama şi singur.
Spune Portariuc că vrea ca în cel de-al doilea mandat să continue proiectele începute în acest mandat. Nu ne-a spus ce proiecte a început dar putem descoperi şi singuri. Deocamdată n-a reuşit să ducă la bun sfârşit proiectele preluate de la Flutur, respectiv n-a terminat de reabilitat strada Primăverii şi nici investiţia Cornişa.
De început, a început Portariuc nişte proiecte dar numai în imaginaţia sa. Pe Mazăre nu-l mai poate aduce să toarne un alt cancioc de mortar ca dovadă dă ridică locuinţe ieftine. L-a adus în 2012 cu tot cu harem dar raita dată prin Botoşani nu i-a priit lui Mazăre, aflat acum după gratii. Dar cum canciocul de ciment turnat în 2012 este un început de proiect, Portariuc vrea să-l continue aşa că la anul va mai turna unul.
Apoi, ne-a anunţat Portariuc că va construi cu primarul Sucevei un mega-stadion pe la Dumbrăveni, pe malul Siretului, probabil loc de întâlnire a social-democraţilor din ambele judeţe pentru un miting public prin care să ceară desfiinţarea DNA ca să nu mai fie arestaţi baronii PSD.
Ne-a mai anunţat Portariuc că între Suceava şi Botoşani va circula un tren rapid. În acest mandat doar ne-a informat despre intenţie, mai vrea un al doilea mandat ca să monteze prima şină. Recent, acelaşi Portariuc ne-a arătat cum autobuz electric. Vrea ca în mandatul următor să-l achiziţioneze şi să-l înmatriculeze ca să poată circula legal cu el că la consumata demonstraţie s-a plimbat cu el neutorizat să circule în România.
Dacă aceste proiecte, deocamdată, le bisează noaptea când adoarme cu geamul deschis şi intră stafiile de-l bântuie, are şi proiecte avansate. De exemplu mai sunt spaţii verzi cu flori care trebuie acoperite cu nisip şi bucăţi de stâncă. Tramvaiele mai circulă pe şine, în ciuda primarului care vrea să le vadă pe chituci ca să aducă autobuze electrice. Lucrătorii de la Eltrans n-au văzut nici un leu majorări de salariu de când este primar Portariuc dar s-au pricopsit şi şefi care trudesc intens la falimentarea societăţii.
Dar cel mai puternic şi convingător argument pentru care botoşănenii trebuie să-l voteze pentru un nou mandat este că el nu vrea să dea primăria pe mâna unor grupuri de interese conduse de fostul primar Cătălin Flutur. Normal, de vreme ce deja bugetul primăriei a fost împărţit între grupările de interese ale PSD, totul fiind supervizat de „Iliescu de Botoşani”, aliaa sfătuitorul său Mihai Tincu.
Mai susţine primarul că primăria are credite bancare ce trebuie achitate şi el vrea să le achite. Dar despre creditul angajat de către el de la Banca Mondială cu cea mai mare dobândă din România şi neutilizat nu ne-a spus nimic. Probabil vrea să-l cheltuie în al doilea mandat. Aşa, mai pe şest!
Bietul Ovidiu Portariuc de când l-a închis Mihai Tincu într-un castel de fiare ruginite, că fildeşul nu-i de nasul său, s-a îndepărtat de tot de realităţile botoşănene. Nici măcar boşorogii şi băbuţele care l-au votat în 2012, mergând la vot în cârje, nu mai vor să audă de numele lui. De va avea curajul să iasă la vreo întâlnire cu botoşănenii, va avea toate şansele să afle cum miroase ouăle clocite. Nici dacă-l va stropi protopopul social-democrat Lucian Leonte cu agheasmă malefică şi tot nu va putea scăpa de mânia botoşănenilor care văd în fiecare zi cum oraşul lor ste sluţit şi urâţit de piază rea ajunsă primar prin fraudă morală: minciună, ipocrizie, perfidie şi mai ales promovarea corupţiei. Să-l ferească Dumnezeu să încerce de a da ochii cu botoşănenii!
18.06.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Intreg personalul Serviciului de Expertiza Medicala al Casei Judetene de Pensii Bihor, retinut
Anchetatorii au descoperit mita in valoare de 5 milioane de euro
Percheziţii domiciliare la Botoşani pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări
Stenograme din dosarul Chiliman. Discutie intre Vlad Moisescu si Sebastian Ghita
despre prima dezbatere Ponta-Iohannis
Codul Fiscal ar putea fi votat in final de catre deputati fara reducerea TVA la 20%
pentru a fi in concordanta cu cerintele Comisiei Europene si ale FMI
Se apropie finantarile europene de pana la 500.000 de euro pentru firmele care angajeaza tineri someri
ISU Botoşani sprijină proiectul „Orăşelul copiilor”
Tinere rătăcite în pădurea Ipoteşti, găsite de pompieri botoşăneni
Nesimţirea ridicată la rang de virtute
Ioan Rotundu
Reactia Moscovei dupa ancheta americana de la FIFA
Rusia cere o ancheta internationala cu privire la aselenizarea americana din 1969
Grecia: Manifestatii pentru ramanerea in zona euro, sub sloganul "Ramanem in Europa"
Reprezentantul FMI in Romania, despre pensiile speciale pentru parlamentar
Vedem cu ingrijorare restaurarea privilegiilor
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Şi hoţii au preţul lor
Reţeta zilei: Mixt grill de pui
Lumea lu' Rotundu: Stăpânul imaşului
Sa intelegem scenariul din Republica Moldova. Rusia duce o campanie politică foarte agresivă
Dreptul la replică al protopopului de Darabani, preotul Constantin Pânzaru
Caricatura zilei: Durerile lui Ponta
Botoşani: Din birou, Delibaş vede agricultura în roz, în teren ea este pământie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă