Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14877
De la 07 Ianuarie 2003
85074963
Cel mai citit editorial: 2014 accesări

Nesimţirea ridicată la rang de virtute

  • Ioan Rotundu
  • 19 June 2015, 23:00
Mai mulţi botoşăneni şi-au declarat nemulţumirea faţă de decizia parlamentarilor de a-şi vota pensii speciale. Numai că protestul lor a fost unul izolat, expus pe la colţ de stradă şi cui ar fi dorit să-l asculte pe nemulţumit. Această nemulţumire mocnită am mai întâlnit-o şi cu alte ocazii când parlamentarii au luat decizii favorabile lor. Din nefericire pentru noi şi din fericire pentru parlamentari, nemulţumirea n-a atins punctul critic care să-i determine pe nemulţumiţi să se adune la sediul partidului de care aparţin parlamentarii care şi-au votat pensii nesimţite şi să protesteze vehement.
Această lipsă de reacţie protestatoare din partea alegătorilor le-a dat curaj parlamentarilor să-şi voteze pensii nesimţite şi să-şi justifice gestul prin faptul că ei sunt în slujba cetăţeanului zi şi noapte şi că efortul depus trebuie răsplătit financiar. L-am ascultat vorbind în Parlament pe deputatul ieşean Amghel Stanciu, condamnat la şase luni închisoare pentru conflict de interese, angajându-şi soţia la Cabinetul parlamentar. Spunea Stanciu, cu o lejeră nesimţire, că această pensie specială va asigura parlamentarilor liniştea necesară la bătrâneţe.
Cât despre liniştea la bătrâneţe a milioanelor de români care au muncit o viaţă întreagă şi acum trăiesc dintr-o pensie lunară de 600 – 800 lei n-a adus nimeni vorba.
O altă nesimţită, învăţătoarea Cristina Anghel, cea care a minţit un popor întreg că face greva foamei, în realitate fiind plătită cu 100 milioane lei de către Antena 3 să mimeze o astfel de grevă, striga în plenul Parlamentului că actuala leafă de parlamentar este una de mizerie.
Dacă leafa este de mizerie, de ce n-a stat dracului acasă, la catedra de învăţător, şi s-a dus în Parlament ca să primească o leafă de mizerie? În actualul Parlament, nesimţiţi ca Stanciu şi Anghel sunt mulţi, dovadă numărul mare care au votat legea prin care şi-au stabilit aceste pensii.
Invocarea faptului că pensii speciale au şi alte categorii de angajaţi cum ar fi magistraţii, cei din aviaţie sau din serviciile speciale este un fals motiv menit să-i ducă în eroare pe necunoscători. Cei în cauză au pensii speciale pentru că lucrează în nişte condiţii speciale iar munca lor este una profesională.
Munca de parlamentar este una opţională, un act de voinţă personală de a candida, conferă beneficiarului un statut de privilegiat iar statutul de politician nu este o funcţie publică cu caracter profesional ci exprimă dorinţa personală a unei persoane de a face politică, este un hobby şi nu exercitarea unei profesii de utilitate publică care să impună din partea societăţii o recompensă specială de natură financiară.
Dacă indemnizaţia de parlamentar este atât de mizerabilă, de ce nici un ales n-a renunţat de bună voie la acest statut şi să se ducă să muncească în profesia sa de bază pentru a câştiga suficient? Dacă munca de parlamentar este aşa de împovărătoare, de ostenitoare, de riscantă pentru viaţa personală de ce când vin campaniile electoare îşi cumpără postul de parlamentar pe bani mulţi, de ce cheltuiesc sume enorme cu alegătorii pentru a-i convinge să-i voteze când ar putea ca din banii astfel cheltuiţi să pună bazele unei afaceri prospere?
Nesimţita de Cristina Anghel, căreia nu-i ajunge indemnizaţia de parlamentar şi care până mai ieri trăia bine din leafa de învăţător este dovada incontestabilă a nivelului de degradare morală la care au ajuns politicienii români. Au ridicat nesimţirea la rang de virtute!
Să mai evidenţiem şi faptul că acele categorii sociale care au pensii speciale nu mai au şi o altă pensie. Parlamentarii şi-au votat pensia specială păstrându-şi şi pensia care va rezulta din activitatea profesională prestată de-a lungul vieţii. Nici măcar n-au avut bunul simţ să prevadă posibilitatea de a opta între pensia specială şi cea profesională. Lacomi, le-au luat pe amândouă!
Stă în putinţa preşedintelui Klaus Iohannis să respingă de la promulgare legea iar de parlamentarii o vor vota din nou, să o conteste la Curtea Constituţională. Este evident că parlamentarii, prin a-şi vota această pensie specială, s-au situat deasupra legii, ceea ce este neconstituţional. Părerea mea!
18.06.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Intreg personalul Serviciului de Expertiza Medicala al Casei Judetene de Pensii Bihor, retinut
Anchetatorii au descoperit mita in valoare de 5 milioane de euro
Percheziţii domiciliare la Botoşani pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări
Stenograme din dosarul Chiliman. Discutie intre Vlad Moisescu si Sebastian Ghita
despre prima dezbatere Ponta-Iohannis
Codul Fiscal ar putea fi votat in final de catre deputati fara reducerea TVA la 20%
pentru a fi in concordanta cu cerintele Comisiei Europene si ale FMI
Se apropie finantarile europene de pana la 500.000 de euro pentru firmele care angajeaza tineri someri
ISU Botoşani sprijină proiectul „Orăşelul copiilor”
Tinere rătăcite în pădurea Ipoteşti, găsite de pompieri botoşăneni
Reactia Moscovei dupa ancheta americana de la FIFA
Rusia cere o ancheta internationala cu privire la aselenizarea americana din 1969
Grecia: Manifestatii pentru ramanerea in zona euro, sub sloganul "Ramanem in Europa"
Reprezentantul FMI in Romania, despre pensiile speciale pentru parlamentar
Vedem cu ingrijorare restaurarea privilegiilor
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Şi hoţii au preţul lor
Reţeta zilei: Mixt grill de pui
Lumea lu' Rotundu: Stăpânul imaşului
Sa intelegem scenariul din Republica Moldova. Rusia duce o campanie politică foarte agresivă
Să-l ferească Dumnezeu de a mai da ochii cu botoşănenii!
Dreptul la replică al protopopului de Darabani, preotul Constantin Pânzaru
Caricatura zilei: Durerile lui Ponta
Botoşani: Din birou, Delibaş vede agricultura în roz, în teren ea este pământie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă